MP Meri ty jo koukam ze tobe se ten nenarocny model fakt povedl:)
Vše o těhotenství a dětech
letfenixa vidím, že je to rovnaké po celej republike
. No, musím sa dnes opýtať v škôlke či je štipľavá.
Garfie Každé dítě dozrává jinak, to je jasné. Kamarádky dcera měla plinu na spaní i ve školce. Naštěstí jim to nevadilo. A i na delší cesty v autě ji nosila dlouho. Když usnula cestou, hrozila nehoda. Ono je důležitý mít rozumný ho pediatra a taky okolí, který nestresuje. Nakonec se odplenkuji všechny děti.
notna To je pravda! :-) Nakonec dcera manželovy sestřenice se odplenkovala tak, že jí doma řekli, že tak velké plíny už se nedělají a ona to komentovala "škoda, budu muset začít chodit na nočník"-a začala! ![]()
Pro dítě je samozřejmě pohodlnější plenu nemít.
Jak pro který. ![]()
U nás ve školce plíny nevadí. Jeden chlapeček teda chodil přes den s plínou a to mu bylo už k pěti letům. Nic nehlásil, klidně ji měl plnou až ke kolenům. ![]()
Garfie rozumná holka ![]()
MP Meri haha, já budu asi rada, když naše dite bude v roce a třičtvrtě chodit ![]()
![]()
cimz teda chci rict, ze každý dítě je fakt jiný
Ale ona teď zacala hlásit, ze se něco děje (ne předem), tak to třeba taky půjde. Ale mne to třeba neslo, babička už mě prý chtěla bit a hodně tlacila, protoze ona měla děti bez plen v 9 měsících, ze...)
Syn měl fakt dlouho plínu na noc, myslím, že už mu bylo 6. Bylo to fakt otravný, protože to tam pustil pod tlakem, plína ani moc mokrá nebyla, postel ale jo. Dr nabídl řešení medikamenty (jako horší variantu) a pak "Klingelhose", zvonící kalhotky. Jsou to spoďáry s dvěma drátky. Na nich je vysílač, na ruce je náramek s alarmem. Když spoďáry detekují vlhkost (stačí i kapka), tak alarm začne řvát. Za pár dní (max týden) bylo po problému.
Já mám k tématu vylučování jediné: dát tomu čas, ono to jednou secvakne. Nechtěla jsem se zatím svěřovat, protože tomu pořád nemůžu uvěřit a nerada bych to zakřikla, ale dcera samostatně kaká do záchoda. My jsme podle rady psycholožky jeli systém odměn (určitý počet kostek dupla a bylo nám jedno, kam to bude, dcera používala nočník a většinou to bylo s kratším či delším zadržováním) a meta nejvyšší byla "celá krabice dupla za první kakání do záchoda bez zadržování". Půl roku jí to nechávalo chladnou, a pak se jednoho dne zeptala, jestli opravdu dostane celou tu krabici, a pak šla na záchod, a bylo to. A od té doby nezadržuje a chodí na záchod. Pořád tedy za odměnu, ale čert to vem.
Co je hlavní, já jsem úplně viděla, jak se jí v té hlavičce rozsvítilo. Něco někde secvaklo na správné místo. Současně začala chodit úplně sama na záchod i na malou, předtím vyžadovala obsluhu.
Jo a pro nenošení plínky přes den se rozhodla sama ze dne na den ve dvou a půl a počurala se myslím jen jednou na návštěvě, pak si pro plínu chodila jenom na kakání. Všechny předchozí pokusy o odplenkování skončily fiaskem.
Potrefenáhusa to je super, že hlásí, že se něco děje. Mladší s tím začal v necelých dvou, ve dvou jsem pak zkusila mu plenu vzít a vyšlo to. Starší nehlásil nikdy nic, i potom šel prostě na nočník sám.
Tabea jo tak starší by pleny taky klidně nosil pořád
, ale objektivně to mokré neprodyšné mezi nohama není nic moc
Pinot Noir já za den poznala, jestli to někam vede. Ale týden trvalo než vymizely nehody. U kakání ještě déle.
Lamicka s tím buzením máš dobré zkušenosti? Mě to doktorka taky radila, ale zatím jsem to zavrhla, aby si na to nezvykl. Ještě mu není 4,5, ráno má plenu pokaždé úplně nacucanou, občas dokonce i proteče.
Kdyz se resi odplenkovani.... Nemate nahodou nekdo tip na pohodlny nocnik pro malicky zadecek ![]()
Jak ted travime ob tyden par dni u nasich, tak oni zacali s malou ten nocnik trochu trenovat. Jako ze ukazuji, povidaji a tak a ona uz parkrat k nocniku dosla, oblecena si na nej sedla, nechala si sundat kalhoty a plenu, ze se posadi bez nich. Jenze jak je drobna a hubena, tak ji zadek spadne dovnitr, ona se lekne, vyskoci a my rychle chytame curani do pleny. Takze asi ji to uz trochu seplo, ale chybi ten spravny nocnik. Predstavovala bych si neco se sirokym okrajem a mensi nadobou, aby na tom mohla sedet stabilne, nepropadala a netlacil ji okraj do stehen.
Karja keď ideme ďalej, beriem so sebou aj skejt, ale väčšinou bez skejt. Ale ten skejt je super, ze môžeme chodiť k svokrovcom pešo. Mame to 3 km, ale z kopca, čiže cestu tam dava v pohode aj pešo, ale cestu naspäť ju tak pol cesty odveziem. 3 km do kopca je ešte pre ňu náročné. No a ja to beriem, že som vo fitku![]()
betsey No jako ten skejt do kopce je hustej no!:-D Já jsem se teda snažila naopak ať z toho sleze. Ale my to měli naopak tam do kopce a zpátky z kopce. Tak to šlo;-)
Evaeva no u nás to bol s odplienkovanim ten model do týždňa. V utorok ráno som začala, von som nosila aj tri sady oblečenia a boli sme len u nás na sídlisku a v sobotu si hovorím, že končím a nemá to zmysel. A v nedeľu zrazu začala sama od seba sa pýtať a odvtedy je úplne bez plienok aj na noc a takmer úplne bez nehody.
Ale teda doteraz Alica používa len nočník, na záchod vôbec nechce, aj keď máme nadstavec. Musím ju tiež nejako motivovať, asi skúsim playmobil ![]()
betsey já jsem na ven dávala pleny ještě třeba měsíc po odplenkování, na to jsem neměla nervy. Jeden se učil v březnu a druhý v říjnu.
Evaeva tak u nás to bol našťastie august, a rozhodne nie taký studený ako tento ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.