betsey víš co, ale já právě zjistila, že to nemá na úspěch vliv, když jim ven tu plenu dáš.
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva no len u Alici to už nebolo na von nutné, bo keď sa v tu nedeľu začala sama pýtať, už sa nikdy nepocikala
Ale keďže ma to bude čakať ešte raz, tak je dobre to vedieť
betsey jestli tě to nějak uklidní, tak náš syn chodí na nočník doteď. Vyčůrat se už zvládne teda i do záchoda, ale na velkou jedině na nočník. Sám přišel s tím, že bude chodit na záchod, až mu bude pět. Takže mu dávám měsíc a pak nočník asi pošlu nahoru na kopec k Zuzuli :D
Mně to asi ani nějak zásadně neva, spíš jeho to pak zbytečně stresuje, když potřebuje kakat někde, kde nočník není.
Motivaci legem jsem teda už taky zvažovala, ale nechám si to až jestli se mi to bude zdát nějak víc neúnosný, ten nočník pořád ![]()
Evaeva my s tím buzením máme dobrou zkušenost. Syn se plenek zbavil ze své iniciativy par dnů po 2.narozeninách. Na noc je měl ale ještě za 1,5 roku, bylo léto, strašně vedro, bylo mu 3,5, plena každé ráno narvana k prasknutí. Snad nikdy se nestalo, aby byla sucha, to třeba malý to střídá. A přišlo mi ho líto, fakt byl zapareny a začalo mu to vadit, soucasne se jich ale nechtěl vzdát a bal se, ze bude mokrý. Tak jsme to nějak probrali, šel spát bez pleny a nez jsme sli spát my, posadili jsme ho vlastně spiciho na nocnik u postele, on se vycural a do rána bylo vyřešeno. Parkrat se stalo, ze v těch cca 11 už bylo pozdě a museli jsme převlékat postel, ale nepamatuju, ze by se pocural nekdy v noci poté, co cural do nocniku. Trvalo to teda několik týdnu, až do podzimu, ale pak se nějak začal budit sam, když potřeboval curat a bylo. Nocnik má tedy u postele stále, on by musel na wc po schodech a to v noci, když je rozespaly, nechci.
žluťásek u nás pro velkou potřebu taky pořád nočník ![]()
žluťásek Pinot Noir my teda nočník na kakání natvrdo zrušili někdy po třetích narozeninách. Jemu nevadilo jít na záchod, akorát nočník byl pohodlnější, že nemusel instalovat prkýnko a podstavec. Takže teď na dovolenou vozime prkýnko i nočník![]()
Malenge díky za zkušenost. A teď se budí sám nebo se nebudí vůbec? Já se právě bojím, abych mu nevytvořila nový návyk, že se v noci chodí čůrat.
rasaNori muz takto v lete v dvoch rokoch veku rozhodol, ze odplienkujeme starsieho. Za jedno popoludbie pocural jiekolko raz koberec a navyse mal aj nejakubredsiu stolicu. Kedze som to odmietla cistit ja, plienky sli spat a muz siel zaniest koberec do cistiarne
. Potom v oktobri sa syn sam zbavil olienok na den a od zaciatku aprila uz ich nechcel ani na noc. Nehody nemal okrem obdobia ked bol chory ziadne. Raz myslim v skolke, ale to chudak nestihol dobehnut.
Evaeva tak kdyby šel nočník jednoduše "zrušit", tak jsem to dávno udělala. Denně ho umývat mě nijak netěší.
žluťásek uklidnilo, diky ![]()
Evaeva syn je hodně citlivej, snadno se šprajcne a zaděláno na problém na půl roku. To mi za nočník fakt nestojí. My se musíme na všem dohodnout ![]()
Pinot Noir betsey žluťásek u nas je to s nocnikom podobne, na malu ide kludne na wc ale velku len do jocnika. A vzhladom na peripetie s kakanim mi to je fakt jedno. Len je to uz komicke ako mu je ten nocnik nepohodlny, ma kolena pomaly pod bradou...
Evaeva když potřebuje, tak se vzbudí a sám vycura. Když nepotřebuje, spi. Ale většinu noci curat jde a přijde mi to normální, já sama bych nějakých 10-12 hodin těžko vydržela. Plus jako dítě si pamatuju, ze nám tata pridelal na vypínač světla na wc takové dlouhé provazky s kulickami, abychom si s bráchou v noci mohli dojít sami a nepotřebovali asistenci.
DrowRanger nočník po mně byl synovi malý už v roce, takže já jsem prozíravě koupila ten dvoudílný velký z ikea. To je hotový trůn, tam by se pohodlně vešel i školák ![]()
DrowRanger žluťásek my máme rovnou takový ten plastový zachůdek i se zvukem spláchnutí, to je mu pořád velmi pohodlné ![]()
Přitom čůrat chodí na velký záchod a dokonce si tam dá i to malé prkýnko a čůrá v sedě.
Pinot Noir jeho tiez bavi curat v sede na wc a pptom nadsene splachuje. Ale teda teraz potrebujem vzorku stolice k doktorke, tak to zas chce ist silou mocou na wc a nie do nocnika. Tskze pre istotu uz dva dni nebol na velkej
.
Evaeva to je otazka... my to vyhodnotili jako nejlepsi reseni pro nas, protoze on uz plenky v te dobre nepotreboval, ale v noci se proste nevzbudil, ma tvrde spani a celkove hodne pije cely den a drzet ho od 17.00 bez piti mi prislo drsne.
Asi si na to zvyknul, protoze treba u prarodicu se budil sam, doma kdyz jsme zapomneli a byl zaroven hodne unaveny, tak se stala nehoda. V tech 6,5 letech jsme se domluvili, ze i kdyz spi, musi se probudit jako u prarodicu a najednou to slo. Ted, kdyz nejde pred spanim na wc (chodi spat tak v pul devate), tak jde kolem te desate, pul jedenacte, ale uz vsechno resi sam. Zadnou poruchu nema, to jsme resili s doktorkou. Proste vypije vecer 2 hrnky...![]()
Asi bych zkusila vypozorovat, kdy se vycura do plenky. Zda jako ten nas vecer a pak uz nic (to bych ho zkusila dat vycurat nez pujdete spat) nebo v prubehu noci ci rano (to bych asi jeste chvili vydrzela).
Evaeva ale kdyz nad tim tak premyslim, tak bych to tak udelala znovu. Bylo to min stresu pro nas i pro nej (ze se zase pocural).
U nás sa redukcia na záchod vôbec neujala, pár krát na nej sedel asi v troch rokoch, odvtedy chodí kakať bez nej. Prvé týždne som trpla, či nespadne do záchoda ale pohoda. Nechápem, že mu bolo pohodlnejšie tam sedieť s vyvesenymi nohami a obidvomi rukami sa držať dosky, aby nespadol (teraz už stačí jednou, druhou väčšinou odmotava toaletak a robí blbosti
)
Evaeva já to buzení taky chvíli zkoušela, ale neosvědčily se mi to. Za prvý tahat polospící dítě na záchod a za druhý moc nevyfotila a za hodinu byla potopa. Ve 4,5 má ještě času dost doufat, ale chápu, že měnit několikrát týdne v noci povlečení je otravný.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.