Gatita dokud neumel syn psat, mel ukoly zakrizkovany v ucebnicich, pak ukolnicek. V systemu mame jen aj. Kontroluju, obcas neco opravime, podpis ucitelka vyzaduje, protoze v 1.a 2. tridr nechce, aby deti psaly ukoly v druzine. Jinak na zacatku s nim musis cist a trenovat slabiky. Matiku a psani si vetsinou zvladnou udelat sami. Ale taky budou mezi skolama a i ucitelema rozdily. Svagrova rikala, ze jeji dite ukoly nedostava.
Vše o těhotenství a dětech
Gatita U jednoho nám paní učitelka posílala všechno (i fotky a videa z vyučování) na nějakou komunikční platformu (už nevím, jak se to jmenovalo), upozornění chodilo na mail. Pak už měl notýsek. Mladší měl hned deníček, kam paní učitelka vlepovala papírky s tím, co je potřeba. Až byly děti větší, tak si začaly zapisovat samy. Jinak u nás jede škola přes školaonline a tam upozornění chodí taky na mail (když si to nastavíš).
A nejjednodušší je třídní whatsappová skupina, tam zjístíš všechno (akorát občas se informace různí, jak to děti doma různě podávají) :-)
A malá dostala k narozeninám od celé rodiny boxy od Lovevery - funguje to jako předplatné a každé 3 měsíce přijde nová krabice s hračkama. Malá je nadšená, je to krásné, ale ta cena je teda hrozná
Snad se to pak dobře prodá ![]()

ice Starší dostal úkol hned první den ve škole. Byl nadšený (to byl teda účel). Tak už je měl tak normálně.
Můžu se jen tak pro zajímavost zeptat, co všechno hlídáte u čerstvých školáků? Co jsem tak zaslechla od kamarádky, asi se synem propadneme oba
. Máte ty děti nějak vycvičené, že vám samy připomínají, co je potřeba zařídit? Nebo musíte několikrát denně kontrolovat různé elektronické informační kanály? A jak je to vlastně s úkolama, jenom dohlídnu, aby ho vypracoval, a když tam bude mít chyby, tak to podepíšu s chybama?
Nejlepší je, co nejdřív prvňáčka naučit si chystat samostatně aktovku i penál. Hodně to ulehčí další školní život jak dítěti tak rodičům. Samozřejmě ze začátku s dohledem, učila jsem děti skládat "hromádky" učebnic/sešitů dle předmětů na další den a pak to vše nacpat do aktovky. Od dalších ročníků už jsem zcela ztratila přehled co mají druhý den za předměty ![]()
MPLee chudinka! Roční dítě lze podle mě jedině přivázat
Ale můžeš ještě vyzkoušet prohlížení (jejích) fotek v tabletu nebo nějaké batolecí hry tamtéž.
MPLee to jsou moc krásný hračky a určitě to dobře prodas
MPLee Aktivitu neporadim, co nějaký kramovani? Přístup do satni skříně nebo kuchyňský linky ? :-)
Gatita Ono hrozně záleží na škole a učitelce. Naši třeba moc úkolů nemívali, na víkend nemívají do teď, teda mladší. Ale kamarádka třeba smolila s dítětem úkoly dvě hodiny. ![]()
Myslím, že v první třídě se ještě preferuje přímá komunikace, dítě má nějaký deníček, kam učitelka vepisovala, co je za úkol, případně to měli v sešitě nějak označené. Takže jsem je nutila, aby si to našly samy (i učitelka nás k tomu naváděla, že je to jejich zodpovědnost), ale ony si to i samy pamatují ze školy, třeba "máme úkol z matiky". Co se týká chystání, moje nosily v 1. třídě všechno
ono toho zase tak moc není.
No a jinak dost záleží na dítěti. Starší dceru jsem vypustila ze zřetele asi po měsíci, do teď vůbec netuším, co berou, jaké mají úkoly, nic, je v 7. třídě. Mladšího kontroluju ještě teď, je ve čtvrté. Ale většinou to zvládá sám, jen mu je pro jistotu vždycky připomenu. Chyby opravuju a vysvětlím, teda teď už ne, protože už kontroluju jen jestli je úkol udělaný a ne samotné provedení.
dzizisketa pražský semmering?
dynda moje dcera vůbec na nočník nechtěla chodit, strašně se jí zvedal žaludek, když viděla obsah. Rovnou chtěla na záchod. I tam teda kolikrát dávila, když se otočila, nebo i jen kvůli odéru. ![]()
MPLee U nas na chvilku zabira poustet synovi jeho videa na mobilu. Jinak vas lituju, to stonani malych deti je narocny. Syn ma ted dva dny a noci horecku skoro 39, ale jakmile mu zabere Nurofen, jede jako normalne uplne bez zastaveni cely den. Ja jsem nemocna taky, teplotu nemam a jsem uplne mrtva.
Syn ma ted dva dny a noci horecku skoro 39, ale jakmile mu zabere Nurofen, jede jako normalne uplne bez zastaveni cely den. Ja jsem nemocna taky, teplotu nemam a jsem uplne mrtva.
Tohle je úplně přesný
Evaeva Je to nejake obecne pravidlo, jak stunou batolata? Ze porad jedou jako na setrvacnik? Kdybych se nebala, ze mame covid, poprosila bych mamku, aby nam prijela pomoct, ale asi to budem muset zvladnout sami.
Myrtila jo, jedou na setrvačník furt, naše vadne taky až k tý 40. :-(
vcera jsme byly u detskyho zubaře v Praze, pak nějaký další záležitosti a pochuzky, usnula az odpoledne v kocare a spala dlouho a večer nesla vůbec vypnout, jela jak motorova myš až do čtvrt na 12
nakonec jsem ji musela vypnout násilím a dneska jsem ji vylovila z postele už v 7, tak snad jsme to nějak zrestartovaly, moc strasny to bylo
Potrefenáhusa No presne, i s tou teplotou 39 porad jel, akorat poplakaval. Dneska si ho vzal na starosti manzel, ja se skoro neudrzim na nohou, a je uz taky uplne vyrizenej. A zitra si ho zase prebiram do pece ja. Nebo teda uz na noc. To bude jizda.
A zajimalo by me, jak se batole vypina nasilim, mozna se mi to zitra hodi ![]()
Myrtila řekla bych, že jo. Do 38.5 na nich nic nepoznám.
Myrtila no ona už byla úplně hotová, takže jsem ji držela násilím v náruči, chvíli ječela a kopala a pak konečně odpadla
Gatita neviem, čo bude vyžadovať vaša pani učiteľka, ale u nás sa teda úlohy nepodpisuju, a vyslovene neznášam, keď vidím/viem, že dieťa má dokonalú úlohu, a pritom v tom bežne na hodine robí chyby, čiže je tam veľký vstup rodiča. Struhat ceruzky má baví ![]()
Potrefenáhusa No, tak obdobne nekdy uspavam taky - nedrzim, ale i kdyz se vzteka, klidne nekolikrat za sebou si ho polozim vedle sebe, on se nastve, odleze pryc, tak ho zase chytim a polozim. Po par opakovanich je uz vyrizenej, tak zustane lezet a za chvili usne u kojeni. Prijde mi, ze ze sebe potrebuje dostat ten uplny zbytecek energie, a pak konecne odpadne.
Evaeva No, napodobne. Obvykle zjistim, ze synovi neco je, az kdyz ma fakt horecku. Ona u nej teda i nastupuje dost rychle.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.