Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2022 20:33

slniecko snědl

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. ledna 2022 20:34

Evaeva 

Na nějakou sadu, kde byl kousek houbičky jsem v Pepcu koukala, to mohlo být ono. Vyhodnotila jsem to tak, že štětců už máme dost.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 27. ledna 2022 20:34

slniecko velmi sikovny! Splnil co sa po nom chcelo

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 27. ledna 2022 20:46
Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 27. ledna 2022 21:50

eless to je bezva, ze dela pokroky. Jako mama to poznas nejlip a chapu, ze te stve, ze syna neumi ve skolce spravne popostrcit, je to moc smutne. No hrozne vam drzim palce. Jinak k vytvorum se vyjadrit neumim, jsou obrovske rozdily i mezi detma bez diagnozy. My zadnou dg nemame a syn je podle vsech meritek v kresleni uplne mimo, jeste nedavno (treba mezi tim 4.-5.rokem) nenakreslil nic. O nejakem "hlavonozci", ktereho maji deti zvladnout ve 3 letech, jsme si mohli nechat zdat. Pravda je, ze na petilete prohlidce nakreslil obstojne vse, co po nem zadali. Ale ve skolce jen neco znudene nacmara a v porovnani s vykresy ostatnich si nestoji moc dobre. Jeho to proste nebavi a doma si taky malokdy jako zabavu vybere vytvarnou cinnost. Ale nikdo ty jeho vykony ve skolce neresi, natoz aby ho tam zostouzeli.  Ach jo!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2022 22:26

Gatita hlavonožci u nás proběhli jednou, tím máme zřejmě splněnosyn moc konkrétní věci nekreslí, v 90% kreslí abstraktní díla. Dokonce to používá jako arteterapii. Tuhle se nějak hrozně naštval, zavřel se do pokoje a zuřivě tam kreslil

Offline Pinot Noir
29901 příspěvků moje polička 27. ledna 2022 23:08

Evaeva našeho naopak kreslení obvykle rozběsní, má nějakou představu a jakmile se mu to nepovede tak, jak chtěl, dostane vztek, lítají papíry i pastelky povětřím, lká a běduje a skončí to skučením "namaluj to ty, mamiii!", což je další důvod k vzteku, protože to samozřejmě nakreslím úplně jinak, než si představoval.

Offline Pinot Noir
29901 příspěvků moje polička 27. ledna 2022 23:15

Hlavonožci se u nás nechytli, postavy nemá moc povedené, ale je to tím, že ho nezajímají, kreslí je, jen když to po něm někdo chce. Ale v těch lodích se zlepšuje, některé má moc hezké. (Tu druhou jsem mu vystřihla já, namaloval to na krabici a tu neuměl stříhat). Ale moc přetáhnutých čar jsem neustrihla, měl to pečlivě vybarvené.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 27. ledna 2022 23:16

Gatita na pětileté prohlídce se kreslí?

Dcera postavu umí, už to nejméně 1x předvedla ale na povel NIKDY.

Zato se umí hezky podepsat...A u nás ve školce jsou hrozně pozitivní k výtvorům dětí, jednou mi učitelka ukazovala šedivou čmáranici a byla hrozně nadšená, že to dcera pojmenovala Kůň v mlze

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. ledna 2022 23:19

Pinot Noir jo, tak tohle je u nás fakt utopie, takhle konkrétní kresby nekreslí. Ríša je teda dobrýOn se nemůže rozčílit, že mu to nejde, když nekreslí nic konkrétního, jen si tak čmárá/natírá, občas třeba nakape lepidlo, aby to bylo plastické a tak. Konkrétních kreseb se fakt málo, to se pak samozřejmě taky rozčiluje, že to chtěl jinak

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 27. ledna 2022 23:23

Teda nase vnoucata vubec nejevi nejake vytvarne citeni, krome nejstarsi vnucky od manzela. Ta je moc sikovna a kreativni, ma fantazii a bavi ji neco tvorit. Ted u nas objevila moosgumi a udelala obrazek kralika s trojrozmernou hlavkou zeli. Skoda, ze jsem si to nevyfotila. Kluci teda nic moc, kdyz vidim ta veledila na nastence ve skolce, propadam trudnomyslnosti a jsem zvedava, jestli se vubec nauci ve skole psat.

Offline Karja
44728 příspěvků moje polička 27. ledna 2022 23:41

Já bych třeba řekla, že moje dcera je fakt šikovná (obecně) a přitom neumí nakreslit nic ani vybarvovat omalovánky. Kreslí jen duhy, to je celej papír zacmaranej barvama ruznejma nebo když má omalovanky tak na to v podstatě maluje dost obdobně. Já jsem taková, jakože asi neinteligentní, že nad tím nepřemýšlím, neuvedomim si jestli něco dělá nebo nedělá, nenápadně mě ji to učit, prostě když si kreslíme, tak si kreslíme nějak;-). A takhle to mám u hodně činnosti. 

Offline Pinot Noir
29901 příspěvků moje polička 27. ledna 2022 23:45

Karja podle mě to nijak učit nejde. Já teda do těchto věcí nijak nezasahuju, žádné "techniky" neukazuju. Držet pastelku a stříhat se naučil ve školce, vodovky jsem pořídila, až když o nich mluvil, že je mají ve školce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 00:17

Karja Podle mě k těm věcem dojde přirozeně, já kreslím pouze na požádání a to nastalo teprve letos. Pokud má přístup k výtvarným potřebám, cestu si k tomu najde, pokud bude chtít. Podle mě jí nemusíš učit kreslit třeba postavu, lidí vidí kolem sebe, v knížkách,... tak až bude chtít, tak to zkusí sama. Za úchop jsme dostali pochvalu ve školce, ale já neudělala vůbec nic, akorát máme tlusté trojhranné pastelky a opravuju ho, když to drží v pěsti jako mimino:) Jinak jsem si na tebe teď vzpomněla, koupila jsem v pepcu za pár korun krabici samolepicích tvarů z takové té pěnovky. I mladší s tím dokáže pracovat sám. A některé jsou i se třpytkama;)

Offline letfenixa
10882 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 04:51

Syna nebaví vymalovavat omalovanky,  ale zrejme v škôlke niečo také robia, lebo mi niečo nakresli a povie, že to mám vyfarbit,  čo je rada, pre mňa je to arteterapia takže vcera som vyfarbovala stegosaurus

A bola som pochvalena!

A na výtvarnej tento týždeň 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 07:51

letfenixa to je moc hezky

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 08:02

To ze syn kreslit nechce lebo ho to nebavi mi fakt zily netrha. Grafomotoriku rozcvicuje na cislach a obcas vlnovkach a ciarach v pracovnom zosite. Ja som umelecky zalozena a kreslila som az do dospelosti a napriek tomu by som bola radsej keby sa syn venoval niecomu technickejsiemu ako programovanie a tak... v podstate ho podporim v comkolvek co si vyberie a bude schopny so svojou diagnozou fungovat aj keby to malo byt nejake vyucene remeslo na ktore sa dnes niektori este stale pozeraju ako na podradnu cinnost. 
A este mi napadlo ze ak ho budu drzat cisla az bude starsi a riesit matematicke ulohy tak je to v keli lebo ja mam hranicnu diskalkuliu ale diagnostikovane oficialne nebola. 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 08:15

eless já si myslím, že to bude v pohodě. Silicon valley je plné různých Aspergeru a hraničních autistů. a protože si dovedou vydělat slušné penize, vesele se žení a mají děti.

Moc bych se tím teď netrapila, ono pokud bude nadaný na matematiku, poradí si ní sám. Jen musíte odlišit, jestli umí čísla, nebo i tu matematiku. (Tak do minimálně páté třídy je to to samé). 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 08:48

continuity tak nejak to beriem aj ja. Pre mna je dolezite aby ako dospely vedel fungovat a zarobit si na seba. Ten asperger tam mozno bude ale to su schopni diagnostikovat najskor na prvom stupni zs vzhladom k jeho slabsej komunikacii to teraz nema zmysel. Ja to s tou dobrou ucitelkou laicky a vtipne pomenovavam ze bude ako Sheldon. Je mi jasne ze je to fiktivna serialova postava ale socialne zrucnosti ma mizerne takze tak  najskor na mna prekvapene pozerala a potom sa zasmiala ze naozaj  jej dcera studovala specialnu pedagogiku takze ma trosku viac info a lepsi pristup nez jej kolegyna

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 09:18

eless je to na delší debatu, ale já ten seriál výslovně neznáším. Ale áno, Sheldon má hodně autistických rysů. 

Jinak nic není ztraceno. Třeba tady. https://maappi.com/