Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 09:30

Karja ja jsem taky takova neinteligentni a neumim deti nijak rozvijet. Ale ono nakonec asi staci, kdyz clovek ty deti jen nekazi. To mi tak prijde u nas, ze ony maji jakoby dobry zaklad, ale my je trochu prznime. Nebo tak mi to jednou neznacila babicka a asi mela pravdu.

Kokoska rekla bych, ze psat se nauci;) ty deti jsou proste v tomto veku strasne rozdilne. Ja byla v urcite fazi taky ve stresu,kdyz jsem videla, ze stejne stara holcicka nakresli perfektni zirafu a krokodyla, a syn nedal ani kolecko, co hur, ani neumel vzit do ruky pastelku. Ted se to trochu poddalo, ve skolce udela, co se po nem chce, ale moc ho to neba a nema to tak hezke jako nektere jine deti. Zas docela cucim, jak umi pocitat, pres desitku uz si dlouho vypocita leccos, kupecke pocty vali, prijde mi, ze trochu pochopil i nasobeni, umi psat i cist cisla v radech milionu. Zato slovo neprecte zadne a ani se o cteni nijak nezajima. A basnicku taky neumi zadnou! To je vzdycky strasny porod, neco se s nim naucit na Velikonoce nebo na Mikulase. Takze tam se taky trochu bojim, aby nemel ve skole problem, tu pamet nema vubec roztrenovanou. Ale pevne verim, ze se to behem te prvni tridy nejak zglajchsaltuje.

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 09:33

Evaeva Jeeee, vyfoť mi tu krabičku pokud budeš mít čas;-). My teď teda máme takové nevyráběci období od adventu jsme nic nedělaly. 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 09:39

Gatita basnicky? Nereknou ani omylem a kdyz zacnu ja, tak ten mensi jeci Nerikej to, nerikej nic!

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 09:41

Kokoska Nerikej to, nerikej nic! Zname, mame doma

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 09:43

Gatita Uklidní Tě sdělení, že starší, ač v páté třídě, neměl doteď ani jednou za úkol naučit se básničku? Bohužel mladší ano a to je hrůza, fakt mu to nejde. takže jsme zase u toho, že záleží na učiteli.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 09:50

Gatita pritom on si obcas zpiva, docela i drzi notu, ale jen bzuci, slova z nej nevypadnou. Tam mi obcas dovoli se pridat, ale vetsinou prestane a zaryte mlci. Nebo si muzu rikat, ze napjate posloucha?

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 09:52

brrr no me spis trochu znervoznuje ta nechut se cokoli ucit v kombinaci s blbou pameti. Ale nechavam to byt, to se proste nasilim lamat neda. A taky si myslim, ze v predskolnim veku na to ma jeste pravo. 

Offline ice
1933 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 10:12

Já bych jen chtěla podotknout k tomu kreslení, ať vaše děti čmáraj, kreslí dokola jen lodě a duhy, vybarvují čísla, to je asi jedno. Určitě bude zbytečný nutit je kreslit lidi, zvířata apod. Protože pak v první třídě, je strašně málo prostoru pro uvolňovací cviky a brzo se začíná s křivkala a písmenama. Syna nikdy kreslní moc nebavilo, omalovánky už vůbec ne a já to nechala na něm. přišlo mi hloupý nutit ho kreslit (vůbec mi nedošlo, že to vlastně není jen zábava, ale i se tim učí právě uvolnit ruku). Jenže ještě na začátku druhý třídy ho psaní dost vyčerpávalo. Připisuju to tomu, že neměl dost natrénováno z kreslení a byl křečovitej, tlačil na pero a v 7 je to proněj pak záhul, když se ještě musí soustředit na probranej pravopis. Možná se pletu, ale radím podporovat i v čmárání, no.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 10:33

ice jj, k tomu jeste dodam, ze je proto dulezity, aby umeli vcas spravne drzet tuzku, protoze kdyz si to zafixujou spatne, bude je to psani bolet a zacykli se to. A jeste, ze nejdriv se uvolnuje ruka v rameni, takze by mrnata mely kraslit talovy ty nastenny vytvory a pak prechazet na to drobnejsi:)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 11:02

711990 

Takže když děti počmáraly celý zahradní domeček, je to vlastně něco jako položení základního kamene pro jejich vzdělání a celou budoucnost. Tak jo, řeknu to manželovi :-) Možná by ho teda v létě mohly i natírat

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 11:06

dynda to holky zvladly taky, nastesti jen kridou. Ale natiraly barvou kontak, myslela jsem ze me svihne. Syntetikou

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 11:12

dynda presne tak!!:)a natirat budou urcite moc radi:D

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 11:23

711990 ok, beru na milost počmáraný futra, zdi i skříně

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 11:31

Gatita tak to syn si zpívá hodně, vymýšlí si vlastní písničky. Je to hrozná sranda, mám natočeno, jak zpívá o pečení muffinů, škoda, že nejde dát video

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 11:36

rasaNori 

U nás taky křída, ale je to na poměrně hrubé dřevo, takže ani deště a vánice to nesmyly, budeme muset asi nějak pod tlakem to vypucovat, než bude mládež natírat.

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 12:21

Gatita Kokoska Jo tak to u nás je to ještě dokonalejší, když je malamala v nenalade, tak mi velkamala radi ,,mami, nemluv na ni, vůbec nic ji nerikej,,! 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 12:23

Karja ta je rozumná. U nás jsem to musela říkat já a to jsem se vždy dozvěděla: ty se jí pořád zastáváš!

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 12:35

dynda marieu Čmáráním to začíná, ale bacha kam to vede

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 12:42
Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 12:45