Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:25

dzizisketa hrozne moc potlapkavam. Toto je des. 

Navrhni ze se po sestinedeli vymenite.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:35

dzizisketa to ma mrzi. Neviem poradit ako naformulovat ten rozhovor ale viem ako sa citis. Sice nie som tehotna ale po kazdej podobnej vymene je mi vycitane ze h...o robim a jedina moja robota je starat sa o decko a domacnost. Takze predpokladam ze s privhodom dalsieho dietata by tvoj partner mohol uznat ze pomoc potrebujes

Offline Myrtila
5344 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:39

MPLee Tyjo, rotaviry, tak aspon, ze uz prisli na to, co to je. Mne prijde, ze jsou strasne podcenovany, v mym okoli je melo nekolik deti a vsechny skoncily aspon na den nebo dva v nemocnici  Doufam, ze se mala bude uz lepsit. 

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:44

dzizisketa achjo, to mě mrzí. Přestat pracovat, to je fakt řešení.

Na tvém místě by mě napadlo jediné:

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:48

dzizisketa uff, jak mi často přijde, že se u těch domácích prací dělá z komára velbloud, toto přijde přes čáru i mě. je mi to moc líto. 

Teď akutně bych zkusila přijít od gynekologa s argumentem, že by ses opravdu měla šetřit, jinak hrozí komplikace. Já vím,že na to nejseš povaha, ale udělala bych ze sebe trochu princeznu a začla řešit jen nutné věci, aby jste vy se synkem byli v pohodě. Teda uvařit oběd pro sebe a pro dítě, pan táta ať si vezme k večeři, co si někde ulovil cestou. Úplně bych vypustila větší úklid a tahání čehokoliv kamkoliv. 

Mě se hlavně vždy otevírá kudla v kapse z těch kydu, kdo kolik přispívá na domácnost. Kdyz chlap děla od nevidím do nechápu a vyděla na dovazku nakupu, myčku, chůvu a paní uklid jednou týdně, můžeme si říct, že je škoda, ze netravi víc času s detma, ale je v tom alespoň nějaké racio. Ale to většinové není tento případ.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:51
Reakce na eless:

. Takze predpokladam ze s privhodom dalsieho dietata by tvoj partner mohol uznat ze pomoc potrebujes

​toto si myslím, že můžeme vyloučit rovnou. Rozhodně bych na to nespoléhala, ale chytla milostpana pod krkem než se potomek narodí.  Pokud se chlap nechá obskakovat ženou ve vysokém stupni těhotenství, s příchodem dítěte bych spíš čekala, že se odstěhuje z ložnice, aby se "vyspal do prace". 

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:53
Reakce na Pinot Noir:

dzizisketa achjo, to mě mrzí. Přestat pracovat, to je fakt řešení.

Na tvém místě by mě napadlo jediné:

To si schovám, to je skvělé. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:54

continuity já nechápu, že někdo nechá osobu, kterou miluje, v takovém stupni těhotenství luxovat nebo mýt koupelnu.

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:56

continuity myslím, že jsem to vzala taky z Parfumánie

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 19:59

continuity na tom aby se vyspal do prace zas tak moc hroznyho nevidim, pokud teda pak funguje i po prichodu z prace. Za normalniho stavu teda. Pokud je nejaka krize treba pri nemoci ditete nebo manzelky nebo cokoli jineho, tak bych cekala pomoc i behem noci, kdyz bude potreba. Ja jsem s malyma detma, dokud se v noci kolem nich muselo neco delat,  spala u nich v pokoji. Manzel vstaval v 6 a my jsme pak v klidu dospavali, kolikrat jsem ani neslysela, kdyz odchazel.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 20:02

dzizisketa potlapkavam, u nas to tiez vzdy skripe na domacich oracach. Ale ja mam na muza paku, on je celkom zgrlos a kym som sa vratila do nemocnice, zavolala som si domov firmu na upratovanie. Vyslo ma 40 eur upratanie bytu (fakt tu bolo cisto a naraz, to som doma nezazila hadam 3 roky ).

Vyplacal ich muz a teraz mi staci len spomebut, ze do.a je vordel, nejak nestihame a uz vytahuje vysavac alebo mop...

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 20:02
Reakce na Evaeva:

continuity já nechápu, že někdo nechá osobu, kterou miluje, v takovém stupni těhotenství luxovat nebo mýt koupelnu.

​já bych nebyla tak ultimátní, já na těch domácích pracech neviděla nic nemožného, ovšem ten druhý by se měl tedy podílet jinak no, třeba že teda se bude po práci starat o to první dítě a já se na tu koupelnu zregeneruju. 

Online Karja
44729 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 20:03

DrowRanger :-D:-D

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 20:05

Evaeva já bych do toho lásku vůbec netahala, v tu chvili je to emočně zbytečně komplikované. Je to o uspořádání toho vztahu, což je veskrze praktická diskuze a lze tam různě smlouvat a vůbec dělat všelijaké zajímavé dohody. O lásce se smlouvat nedá a pokud pán vytáhnena oplátku utlimatni argument: kdybys mě milovala, tak mi každý večer uvaříš teplou večeři jako moje maminka, jsou oba v prdeli. 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 20:08

Pinot Noir ja by som sa nepytala a konala. Lenze nemam ziaden prijem a uzasna rada niektorych ludi na rozvod by mi situaciu dost skomplikovala  a tiez som som podotkla ze ja na "svoju robotu" nemam 8,5h ale idem nonstop. A ked mam dost a odmietam niekolko dni nieco upratat tak som leniva. Lenze zacinajuce depresie ktore sa snazim potlacit sa prave zacinaju neschopnostou vstat z postele a fungovat a ja idem niekedy na autopilota ohladom starostlivosti o syna a zvysok proste nedavam

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 20:10

dzizisketa to je mi lito, je to hrozne nefer:(

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 20:15

Karja no pro mě umýt koupelnu, znamenalo do večera bojovat s bolestí zad. My tu péči o domácnost moc nepřeháníme, takže jsme to nějak plichtili i v tomhle stavu. Když o tom přemýšlím, tak teď je skoro všechno na mě, ale domácnosti věnuju jestli dvě hodiny týdně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 20:17

continuity mě to nepřijde stejné, ale možná proto, že mě tyhle činnosti dost odrovnávaly. Je to jako bych chtěla, aby myl okna s rukou v sádře.

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 28. ledna 2022 20:22

Evaeva jako není to stejné, je to určite nevhodné, nefér a nevím co ještě všechno, rozhodně bych to řešila ( a já jak se znám i celkem razantně), ale nedá se z toho usuzovat, jak moc kdo koho miluje. Hlavně taková diskuze je způsobilá ten vztah poměrně rychle dostat pod kytky, což není asi účel. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. ledna 2022 20:27

continuity já rozhodně netvrdím, že to má D. na muže vytáhnout, ani že se tím dá měřit láska. To jsme se nepochopili. Já to jen nechápu, že to připustí, obzvlášť u tak blízké osoby.

Ale pokud vím tak D. to řeší opakovaně, takže problém není to těhotenství, ale celkové nastavení.