Solathis a od kdy jsou rodiče povinni tahat malé miminko kamkoliv autem
Nemohla bys jí říct, že jste tak unavení, že se bojíš, že nabouráte?
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva To me nenapadlo, rekla jsem, ze zame naspane tak 3 hodiny denne a nemame na to. Odpoved je, ze ze to ona taky (je workoholik). Priste Pr reknu, ze pokazdy, kdy tuhle blbost rekne, tu navstevu odkladam o tyden. Moc dobre dobre vi, ze jsem rikala, ze muzou prijet za nami, ale vylety tohohle typu az s prvni hexou... (protoze takovy vylet znamena taky obe orababicky a pradedu a pravdepodobne i meho strejdu s tetou, mozna bratranka se zenou).
Edit: ve vyctu jsem zapomnela jeste brachu s manzelkou, zijou s nasima na stejny parcele, beru je jako jednu jednotku.
Solathis často mají lidi problém si uvědomit, že cesta s miminem je o dost náročnější... ![]()
Solathis na bezpečnost by mohla slyšet. Nemá teda moc pochopení, jako bys neměla dost starostí. Člověk by spíš čekal, že přijede i s jídlem na celý víkend. Dorazila v týdnu aspoň druhá babička?
Evaeva Neslysi! S tritydennim miminkem se nas pokusila uvrtat do narozeninove oslavy moji babicky (sesla se cela vyse uvedena spolecnost + nejmladsi bracha). Stesti v nestesti, chytla jsem ten covid a o vymluvu bylo postarano (odmitla jsem i bez nej, ale byly kecy)
Solathis nemáš si co vyčítat, žádnou výmluvu nepotřebuješ! Kecy zkus hodit za hlavu (jasně, je to těžké), jde o tvoje dítě (a tebe samozřejmě) a za něj jste odpovědní vy dva.
Solathis No tak víš co z těch tvych dlouhodobých příspěvků je patrné, že vaše rodina není bohužel moc normální nebo jak to rict kulantne.... možná empatická či nějak emočně naladěná na druhý? Já nevím jak k tomu přistupují odborníci, ale ono je možná dobrý si to říct a prostě tak k tomu přistupovat. Prostě racionálníma argumentama to snad v životě nevyhrajes, ať řekneš cokoliv vždycky vytáhnou něco úplně iracionálního typu nástup do školky... Já nevím jak se správně komunikuje s temahla osobama, ale určitě je řešení se od toho trochu odosobnit, nepřemýšlet nad tím a vypnout. Prostě dokola meldovat, ať přijedou oni, že malá vám v sedačce blije a prostě dvě nějaký věty pořád dokolečka a vzadu v hlavě vědět, že to prostě s nima není dobrý a nebude a nebrat si to, i když je to těžký.
Karja Ono by bylo skoro nejlepsi je kvuli temhle vecem vdriznout, ale je to moje mama a "nic tak strasnyho" mi vlastne nedela, no...
Sama si za to pak vzdycky nadavam, ze jsem mekka...
Evaeva A jinak jo, druha babicka babicka tenhle tyden dvakrat vozila a privezla i jidlo. Nevim, kdy to mezi urgentem, letistem a peci o nemocnou (nemohouci) babicku (manzelovu, jeji mamu) stiha.
Solathis je moc hodná teda![]()
Nemusíš se od rodiny odstřihnout fyzicky, spíš tak jako od těch řečí, brát to prostě jako kolorit.
Solathis hlavne si nic nevycitej. Delej to, co je v zajmu ditete a to urcite neni cestovani autem, navic v zime, a olizovani celou širou rodinou.
Solathis pustaj to jednym uchom dnu a druhym von. Ja som s malou bola zatial len u lekarov a tak skoro sa s nou ani nikam nechystam. Starsieho sme tahali a cestovali s nkm v jen veku ku svokrovcom na krstiny (jeho) a bolo to strasne, ja unavena, on predrazdeny, vsetci nastvani, ze im ho nechcem dat na ruky (plakal a bal sa...). S nou si uz nejdem robit nasilie, mto chce, nech nas pride pozriet, ja nemam chut prevlacat male dieta s polovicou domacnosti na hodinovu navstevu
. A neempaticka rodina je naprd, mojj rodicia sa natlacili k nam domov 3 dni po mojom orichode z porodnice, hoci sme im s muzom opakovane povedali, ze si v sestonedeli nezelame navstevy. Nerespektovali ani moju prosbu aby malu nechytali za tvar a nebozkavalo, dva dni po ich navsteve jej zahnisali obe oci
.
Svokrovci naopak boli fakt skveli, svokra mibvzala malu do kocika, svokor sa hral so synom na lieskovisku anja som mohla vybehat psa, svokra navyse doniesla plnu tasku jedla aby sme nemuseli par dni varit a doteraz nam aspon raz do tyzdna posiela jedlo, ked tam chodi muz so synom...
Solathis Jo to určitě ne, odříznout. Ale tak jako psychicky no. Od těch řeči, vubec to nebrat. Ale nevím jak se to dělá. Nicméně nikam nejezděte. Teď jsou fakt i dost virózy různý, prostě nevidím jedinej důvod proč byste se někam měli hnat a je dobrý že si za tím stojis. Myslím, že to ty rodiče dělají z pohodlnosti nebo zvyku jako, že přece děti jezdí za rodiči. Tak se nedej. A dej jí třeba tu vobracecku....typu ,,a kdy přijedete vozit?". Prostě automaticky už počítáte s tím, že přijedou oni.
Moje řeč!
Ale dneska si nestěžuju, dneska sdílím radost a třeba se nakazíš - syn spal venku přes dvě a půl hodiny (sic)!
Vůbec to nechápu. Byl hodně unavenej už dopoledne, asi kvůli očkování a pak takhle vytuhnul. A já už jsem počítala s tím, že ho budu muset uspat ještě jednou. Tak jsem měla pohodu, protože většinu z toho času ho vozila moje mamka. Stihla jsem uvařit oběd, vyřídit spoustu věcí, které jsem odkládala a k tomu si poslechla několik podcastů). Z toho budu žít ještě týden.
Možná zas začnu chodit na spánek občas ven (a koupím tu houpací raketu, abych si mohla odskočit).
Evaeva a proč by Solathis měla hledat nějaké omluvy typu bezpečnost? Má plné právo říct "my se s miminem nikam tahat nebudem, prostě protože nechceme. jestli ho chcete vidět, přijeďte, rádi vás uvidíme".
Solathis a ty buď asertivní, čeho se bojíš? Maximálně se máma urazí a budeš mít na měsíc pokoj od nepříjemných telefonátů. Řekni jí viz výše, na řeči typu "uvidím ji až půjde do školy" odpovídat "no tak přijeď dřív" a pokud začne s citovým vydíráním že jsi zlá, neutrálním tónem odpovídat "jojo, to jsem, no.."
Karja My mame ztizenou zituaci, ze s mym dedou to uz vypada dost zle, takze ten uz nikam nepojede a vydirani (no, aby sis pak zbytek zivota nevycitala, ze ze s pradedouala nepotkala) uz taky probehlo. Ze na druhe strane mame ve stejne situaci (pra)babicku, ktera je mnohem bliz (20 minut kdyz se dost loudame) u ktere jsme taky jeste nebyli je nezajima. Tchan videl dceru poprve az dnes, nechtel nas rusit. Tchyne ji videla hned po prichodu - prisla pomoct uklidit a vytrit a tak a pak az tenhle tyden na ten kocar. Nasi maji asi pocit, ze je tu mam pecene-varene.
SunEclipse však to píšu později, že návštěva není povinná, ale to neznamená, že by třeba ráda nějakou výmluvu nepoužila. Kdyby s tím neměla problém, zřejmě by si tu nestěžovala.
Solathis tak to si asi budeš muset vybrat, co ti vlastně vadí víc.
Ja jsem rozhodně tým SunEclipse
Harcovat se s novorozence po návštěvách každopádně rozumné není ani v létě a bez Covidu. Natož teď.
A pokud tohle někdo nechápe, jeho chyba. Někdo rozum ale mít musí.
Na rodinu a chování rodičů si tu stěžuje už hodně dlouho a přesto se jimi pořád necháš dusit a manipulovat.
Teď máš ale větší odpovědnost vůči maličké.
Tak se nedej! ![]()
![]()
Solathis ach jo, ono se dobre radi, ze si nemas nic vycitat, byt asertivni atd., ale kdyz jde o vlastni rodinu, je to tezky. Ale asi Ti nic jineho nezbyde:) Vypozorovala jsem, ze jak je v tom zajem vlastniho ditete, tak je clovek fakt uvedomelejsi a ty zajmy uhaji lip nez ty vlastni. Me to hrozne prekvapilo, jak jsem se vyprofilovala a neni mi kolikrat blby vymrzovat u doktora, dokud nedosahnu sveho, nebo zdrhnout z prace v pul ctvrty, aby dite nebylo posledni ve skolce. Proste kdyz musis, tak musis. A plati to i pro rodinne prislusniky;)
Solathis ja by som poradila to, co aj ostatni. Odosobni sa a rob tak, aby to vyhovovalo tebe a malickej. Nedaj sa svojou rodinou vydierat. Ono naozaj staci len jednoduche a pevne: Nie, neprideme. Nemusis im predkladat tisic dovodov, preco nie.
Aj moja rodina to robieva, my to mame tak 40 minut jazdy, a niekedy mam pocit, ze chcu aby som tam jazdila tak trikrat do tyzdna, ved som na tej materskej a mam auto, tak si to predstavuju, ze je to pre mna uplna brnkacka. U nas si teda myslim, ze je to sposobene tym, ze mama uz zabudla ake je narocne sa tahat niekam sama s dvoma malymi detmi a polovicou domacnosti
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.