Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. února 2022 19:59

Myrtila nevděční? Ona se o to dítě nějak zasloužila?S tím covidem tě chápu, je to nová nevyzpytatelná nemoc. V chřipkové sezóně by sis návštěvu třeba taky odpustila.

Offline continuity
43151 příspěvků moje polička 05. února 2022 20:03

Prosím vás, novorozenci jsou nějaké muzejní exponáty, že se mají chodit ukazovat a celá rodina se na ně chodí koukat?

U nás bylo v celé šíre rodině zavedeno, že během šestinedělí se více méně sedí doma a návštěvy jsou striktně omezeny na ty, které chodí nějak pomáhat. Těmto novým pořádkům nerozumím. Měla jsem tetu na dětské JIP a občas tam skončil novorozenec, protože chodily návštěvy. Nějaké protilátky procházejí placentou, ale príroda to úplne nedimenzovala na stav potkávání a muchlaní se s mnoha cizími lidmi. 

Offline continuity
43151 příspěvků moje polička 05. února 2022 20:06

Evaeva přesně tak, během chřipkové sezony jsem s dětma do půl roku nechodila ani do samosky. To není žádná přemrštěná bojácnost, ale zcela normální opatření. I před tím byly nemoce, které se na těch malinkatych dětech uměly ošklivé podepsat. Jako třeba ty RSV infekce z letošního září. 

Offline Myrtila
5346 příspěvků moje polička 05. února 2022 20:15

Evaeva No, spis ze ho neprivezem hned ukazat tem, co za nami tu dalku nemuzou prijet sami (prababi a tak). To jsme ale vymysleli jinak, nechali jsme vyvolat nejake fotky a bez predchoziho oznameni, ze neco prijde, jsme je poslali postou, to melo velky uspech  

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. února 2022 20:23

Myrtila fotky jsou super nápad! Holt ne každý bydlí dvacet minut autem, no. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 05. února 2022 20:29

continuity mám to teda vyzkoušené u malých dětí, ale Kulíšek,  je to rehydratacni roztok a zároveň by měl nějak sklidnovat žaludek, aby nedocházelo tak často ke zvracení.  Jen ten obyc je zazvorovy tj. nic moc chuť  ale mají myslím i jiné příchutě .

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 05. února 2022 20:53

continuity my dostaly od lékařky Tasectan Duo ale pokud neudrží ani lžičku čaje tak nevím. A čaj studený, klidně z lednice. 

Offline continuity
43151 příspěvků moje polička 05. února 2022 20:54

Sairon díky, teď snědla par piškotů a ještě tam jsou, tak uvidíme. zajímavé je, že jakákoliv tekutina jde ven okamžitě. Prý žízeň nemá, což mě teda trápí víc, od cesty na pohotovost mě víceméně odrazuje akorát to, že máme COVID. 

Offline continuity
43151 příspěvků moje polička 05. února 2022 20:55

rysamona ten píšou, že je na průjem?

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 05. února 2022 20:56

continuity nam doporucovala doktorka proti zvraceni studenou colu, ale chvilku pockat, az z ni vyprchaji aspon trochu bublinky. A pak po lzickach, ne do sebe lupnout pul sklenice naraz.

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 05. února 2022 20:58

continuity jo jo, ale Dr. ho doporučila i na zvracení že to pomáhá. Nám tedy pomohl. Pak už jenom myslím degan pro dospelaky, pro děti snad nic moc jiného není.

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 05. února 2022 20:58
Reakce na Sairon:

continuity mám to teda vyzkoušené u malých dětí, ale Kulíšek,  je to rehydratacni roztok a zároveň by měl nějak sklidnovat žaludek, aby nedocházelo tak často ke zvracení.  Jen ten obyc je zazvorovy tj. nic moc chuť  ale mají myslím i jiné příchutě .

​souhlasím na zvracení nejlepší, vyzkouseno na dětech i na sobe

Offline continuity
43151 příspěvků moje polička 05. února 2022 20:59

Kokoska no to jsme zkoušeli taky, akorát jsem to asi dost nevysumela.

Zkusíme to nějak vydržet do rána, treba bude líp. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. února 2022 20:59

Kokoska jo, mě kola na žaludek pomáhá. continuity možná, že po těch piškotech trošku čaje spíš udrží. Přecejen když pije na prázdný rozdrážděný žaludek, není to nic moc:(

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 05. února 2022 21:06
Reakce na continuity:

Sairon díky, teď snědla par piškotů a ještě tam jsou, tak uvidíme. zajímavé je, že jakákoliv tekutina jde ven okamžitě. Prý žízeň nemá, což mě teda trápí víc, od cesty na pohotovost mě víceméně odrazuje akorát to, že máme COVID. 

​opravdu bych už nedávala kolu ani čaj, ale toho Kulíška, kdysi jsem chytla od dětí rotaviry, šlo to vrchem  spodem a neudržela v sobě ani vodu, zachránilo mě to od kapačky. Zepry když už se rozchází minerály (sodik, draslik) tak už jen toto.. a kovid nekovid pohotovostní lékárna s respiratorem?

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 05. února 2022 21:07

continuity Ja uz pred porodem hlasila, ze chci pockat s nejakejma velkejma navstevama, az bude mit mala aspon prvni hexu. I tak tu nasi byli tri dny po porodu. Pak chteli privezt i babicky, ale v ten den jsme za sebou meli prvni proplakanou noc, tak jsem to odvolala (maly nebyl ani tyden). Pak se zhorsil deda, nastalo to prvni vydirani a ted tohle. 

Reakce, ze ze vsichni na covid prece otestujou, jestli se bojim (kdyz jsem odmitla tu oslavu narozenin), me pobavila - jako by nebyla hromada dalsich nemoci, ktere litaji a pro takovehle miminko jsou rizikove...

Offline letfenixa
10888 příspěvků moje polička 05. února 2022 21:10

Solathis asi ti to nepomôže,  ale bude hůř, potom ti budú kecať do prikrmov,  kojenia,  sedenia, .... Takze sa čím skôr obrn a odosobni.

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 05. února 2022 21:12

Solathis kolik ted holcicce je? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. února 2022 21:25
Reakce na continuity:

Prosím vás, novorozenci jsou nějaké muzejní exponáty, že se mají chodit ukazovat a celá rodina se na ně chodí koukat?

U nás bylo v celé šíre rodině zavedeno, že během šestinedělí se více méně sedí doma a návštěvy jsou striktně omezeny na ty, které chodí nějak pomáhat. Těmto novým pořádkům nerozumím. Měla jsem tetu na dětské JIP a občas tam skončil novorozenec, protože chodily návštěvy. Nějaké protilátky procházejí placentou, ale príroda to úplne nedimenzovala na stav potkávání a muchlaní se s mnoha cizími lidmi. 

​Že? Ja by som zaviedla znova kútnu plachtu, 6 týždňov pekne ležať, regenerovať a zživat sa s bábätkom. 

A moja mama vaše návštevy aj tak predbehla, keď sme šli z pôrodnice a som vystúpila z auta, vidím ako nám z nášho balkóna dakto máva. . Keby nebola tak skvelá pomoc - nosila nám jedlo, vozila deti, nosila lieky, tak by som spravila scénu hodnú furie.

Offline continuity
43151 příspěvků moje polička 05. února 2022 21:58

dupali uz jsem i zpět, tak uvidíme, co to udělá. Pít to dobrovolně nechce, prý je to hnusné.

Zas když má sílu vzdorovat, třeba není tak zle.

Ja si pamatuji, že jsem kulíška do malých děti nedostala nikdy, ale už je velká což není situaci.