My máme děti na prázdninách u prarodičů, i když oba chodíme normálně do práce, tak nemuset spěchat do školky nechystat svačinu je super, už se těším na velikonoce
Taky se dočkáte Karja a ostatní ![]()
Vše o těhotenství a dětech
JankaM Jo, tak sambovi rodiče si je chtějí brát. Vychází to klidně na jednou za pět týdnů, což je dost. Ale v tom mezičase je už treba nehlídají na hodinku nebo tak prostě ten celej víkend, když už tam jedeme, ale holky si docela zvykají. Nicméně dneska dcera řekla ,,děda z Města si myslel, že jsem mimino - a proč Kájo - no že ještě curam do plinky když spinkam - aha, no to on děda neví, že budes bez plinky až budeš větší, teď ještě neumis na čůrání vstávat - Hmm asi to děda popletl, on bude asi taky dědek, starej dědek jako ten děda náš....... Tvl. No rukopis jasnej moji mámy!
No já právě už taky blbnu. Osmažila jsem bramborák z každé strany dvakrát a včera jsem nechala zapnutou troubu ještě hodinu poté, co jsem z ní vyndala hotový plech.
Gatita my máme taky třetí karanténu během měsíce, dnes skončila, ovšem Ríša má rýmu, takže bude stejně doma. ![]()
A do toho dnes skončila účetní závěrka, takže jsem ji celou dělala při té jeho karanténě. A venku hnusně, vítr, ani děcka to tam nebaví. Takže tu jede televize a tablet celé dny, mně už je to jedno, hlavně nějak přežít.
Pinot Noir Jojo, je fakt že jsem tuhle přemýšlela o tom, kolikrát jsem nechala televizi hrát déle, kvůli těm debilnim lockdownum a karanténam. Že si člověk řekne ,,pro jednou,, ale když se nad tím zamyslim z odstupu, tak u nás teda fakt to jsou stovky hodin navíc.
Karja když jsme celý den doma, tak u nás taky jede televize trochu víc. Ale já musím říct, že ve zbytku času si kluci spolu krásně hrají, ale nějak ten dlouhý den naplnit musíme. Dneska byli fakt zlatí a to to ráno nevypadalo vůbec dobře. Oba mají rýmu, vstávali brzy, muž je večer pryč a včera jsme šli pozdě spát. No blbá kombinace. Ale nakonec to bylo v pohodě, televize hrále asi (jen) dvě hodiny, já mám odpracovány tři, hračky uklizené a dokonce jsem vytřela (malý se počůral
). Starší si asi půl hodiny "dělal svoji práci" - vyžádal si moje staré výkresy na vybarvování a ještě trénoval s kružítkem
Pak.ani.nemám.výčitky.kvuli.tv
Karja já tu televizi moc neřeším, jede často, nijak extra to neomezuju. Ale když je lepší počasí a nejsme v nařízené karanténě (a já nepotřebuju sedět u počítače), tak se dělá spousta jiných věcí a ve chvilce nudy je pak nechám čučet na TV. No ale v téhle konstelaci fakt čučej pořád. ![]()
Pinot Noir u nás teraz tiež a je mi to uz jedno. Som už asi vyhorela. Od nového roku som bola tri hodiny bez detí ak nerátam nákup potravín. Raz som videla jednu kamošku. V sobotu som mala ísť s kamoškami na štyridsiatku, ale 10 dní od prvých príznakov mi skončí až v nedeľu. V decembri som kvôli karanténe zmeškala spoločne pečenie, od októbra som baby nevidela. Nemám chuť už na nič, nie som schopná ani dokončiť blbý kurz excelu a poslať jeden životopis. Deti sa chcú hrať a ja pri tom iba čumim do blba. Debilna, debilna zima a korona. Ani neviem prečo to píšem, asi sa mi ani neulavi.
Evaeva ja by som strasne rada nevstala, ale Artur rano vtrhne ku mne do spalne s vykrikom mama a Olivia tatka akceptuje takych 20 minut po kojeni alebo cerstvomnzobudeni. Nasledne ratolesti vyzaduju mna
. Nevadi, nebudu male vecne.
DrowRanger oni mě samozřejmě taky vzbudí, dřív jsem třeba i vstala a pomohla se snídaní a tak a potom zase zalehla. Ale jinak jsou na to zvyklý od mala, i když je pravda, že mladší to bral trochu hůř než starší. Ale v tom věku, co máš Olivii, jsem s nimi taky vstávala, když už jsme měli dva, resp. já vstávala s mladším, se straším muž.
Mrakoplas nevím, jak to u vás funguje, ale těch 10 dní bude někdo kontrolovat? Protože jestli ne, tak bych se na to vykašlala a pokud by mi nic nebylo, na ty narozeniny bych šla. Někdy je duševní zdraví důležitější než vládní nařízení. A rozdíl mezi sobotním večerem a nedělním ránem mi nepřijde zásadní.
Mrakoplas Mně přijde, že jsi první příznaky měla už v sobotu večer! ;-)
Mrakoplas to je mi líto, já mám únik aspoň v té práci, sice s jazykem na vestě vždycky a výčitkami, že úkoluju tchána, ale stejně jsou ty čtyři, někdy dokonce šest hodin týdně v kanceláři, úplná psychohygienická procedura!
Evaeva Jako já mám dneska uplnej marieu den. S menší jsme uplně všechno zvládly, uklid, nakup, spedice balíčku, dokonce jsem jim i přetřídila nějaké oblečení, hrála si hezky sama, pak jsem vzala holky i přes hnusné počasí ven na koloběžky na stezku, už už jsem si říkala, že to bude zase zkažený odpoledne, nějakej problém. Ale nebyl žádnej problém, kdybych nebyla zmrzlá, vydrží tam celé odpoledne. Ale televize nám jede i přes marieudny, tj. polední klid, návrat zvenku, večerní pohádka.
Ale Ríša se tak nudil, že namaloval i něco jiného než Titanic, a myslím, že dobrý. A jo, hodně koukají na Prasátko Pepa. To je 'mami pig'. ![]()

bram nebude kontrolovat, nebola som na pcr. Aj som sa s oslavenkynou dohodla, že ak budem ok, tak prídem ale stále mám nádchu a kašlem a takto tam prísť nemôžem ak sa to do soboty nezlepší (a nijako sa to nelepší zatiaľ), skôr mám pocit, že mi z toho akurát vznikne zápal prínosových dutín ako minule. Inak máš samozrejme pravdu :)
Pinot Noir ale to sa mu podarilo, ja som ju hneď spoznala!
A z jiného soudku: s mužem se tu pořád rozplýváme nad Viktorkem, jak je strašně roztomilý a zábavný, sice nás svým nejedením asi přivede do hrobu a nemluvením k psychologovi, ale stejně je ňuňuňu... No a já jsem si uvědomila, že si skoro vůbec nevybavuju tenhle věk u Ríši, protože zrovna v tomto věku se mladší narodil. Ačkoliv byl jako miminko úplně nenáročný, skoro bezúdržbový a pro začátečníky, stejně sebral mou pozornost natolik, že si na Ríšu z té doby skoro nepamatuju. Ani nevím, proč to píšu. ![]()
Evaeva u nas nikoho nediskriminujeme a vstavame vsetci naraz
. Teda ja s Oliviou vstavame prve a ak nahodou aj ona spi, ja uz rano nie. Ale kym sme ju nemali, nechaval muz aj mna dospat, len teda vstat som musela kymnon nevyvencil psa a maly sa nenaranajkoval, takze taka bdela hodinka kym som mohla ist spat. Ja by som chcela zazit zas ten pocit, ze sa rano zobudim na MOJ pocit vyspatia sa . Alebje super, ze teraz pri malej spim sjoro vzdy aspon ttych 4-5 hodin vkuse, pri Arturovi som v jej veku dostala primdobrej noci maximalne 2 hodiny.
Pinot Noir Ja se tohohle bojim, tak se snazim psat male "denik" - denni moc neni, ale pisu ji tam prubezne zaznamy uz od tehotenstvi a vkladam tam i fotky, snad ji to jednou udela radost (a mne ozivi vzpominky.
)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.