MPLee Ja si zacinam pripadat, ze mam murt samy vymluvy, ale my fakt vsechno delame!
Akorat ten babycalm jsme prestali davat, protoze davame jeste taky gastrotuss a laktulozu a to uz by bylo vazne na cvokhaus, tolik leku takovymu malymu miminku.
Vše o těhotenství a dětech
Solathis tak jestli máte UM vyzkoušené, pije ho a je jí po něm líp, tak já bych tedy měla vyřešeno.
Solathis tak to mě mrzí, a držím palce. Jinak jen poznámku: moje dcera řvala PO espumisanu. Když jsem ho vyřadila, řvát přestala. Taky se jí nelíbilo, když jsem jedla pečivo, knedlíky, citrusy, ořechy, a úplně nejvíc řvala jednou, když jsem si dala citrusový birel ![]()
Jinak UM opravdu není žádná tragédie, hlavně, abyste byly obě spokojené.
Edit: nevím, proč je to jako reakce na pinot, ale souhlasím s ní :-)
Solathis mam za sebou o vanocich odstav ze sedmi kojeni denne na nulu. Fakt zavolej laktacni, i kdyz se vazne rozhodnes prejit na UM. Z plneho kojeni je ten odstav masakr a to jsem kojila temer 20 mesicu a prsa se mi vic jak rok nenalevaly. Tohle s nekym prober, at jeste zbytecne netrpis.
Solathis tak to mě mrzí, a držím palce. Jinak jen poznámku: moje dcera řvala PO espumisanu. Když jsem ho vyřadila, řvát přestala. Taky se jí nelíbilo, když jsem jedla pečivo, knedlíky, citrusy, ořechy, a úplně nejvíc řvala jednou, když jsem si dala citrusový birel
Toto
To je pro mě úplně cizi vesmír, já nejsem vůbec schopna tohohle spojováni příčina-následek. Vždyť já si ani nepamatuju, co jsem měla včera k obědu a v prvním pulroce jsem podle mě ani nevěděla, jestli jsem vůbec jedla ![]()
Solathis Chci potvrdit co psali předchozí. Naopak pokud chceš přestat z 95% kojení, laktacni si opravdu zavolej. To nebude jak zavřít kohoutek, at si zbytecne nezadelas na zánět prsu.
Solathis v davate 2mesicnimu miminu projimadlo? K cemu se to dava?
Solathis proc lactulosu? Zrovna ta může bolest břicha způsobit, i kdyby nebyl jinej problém..
Solathis já vím, že máš pocit, že už ti nic k jídlu nezbejvá, ale konkrétně před salátovou okurkou a třeba taky melounem mě velmi varovala dětská doktorka už na prvních kontrolách, že silně nadýmají.
Já si teď už nejsem jistá, jestli na ty nadýmací věci vlastně věřím. Ale na ty mléčné stopro, to trvá dlouho, než se to usadí. Kdybys měla to kojení obrečet, tak mi to přijde škoda to teď vzdávat. Týden dva, než se to s bezmléčnou dietou usadí a třeba to zvládnete spolu dobře.
Tu laktační poradkyni bych si ale pozvala v každém případě, jak radí holky výše.
continuity Doporucil lekar v nemocnici, problemy mela mz predtim
žluťásek Ohledne tech nadymavych veci ve tolik protichudnych informaci... meloun neni sezona a okurku uz jsem taky nekolik dni nemela
Solathis taky mne ta laktuloza zarazila, nikdy jsem neslysela ze by ji nekdo daval tak malemu miminku. Vzdyt ta dela ve strevech presne to proti cemu se pak uzivaji vsechny ty espumisany a babycalmy. To bych se na ni vykaslala a radeji pouzivala rourku. Nase mala mela taky problem s kakanim od narozeni, tuzsi stolice, ze zacatku jsem ji pomahala rourkou, pak jsem to zkusila nechat jen na ni, nezdalo se mi, ze by trpela na brisko vic, nakonec se vzdy po nekolika dnech sama vykakala, melo to konzistenci plasteliny. Nejdelsi interval mela 11 dnu. Zrejme vsechno to mleko dokazala stravit.
U nadymavych potravin- taky jsem byl skepticka dokud jsem u vlastni dcery (prvni) nevidela, jak se ji pritizi vzdy pote co snim nejakou cerstvou zeleninu. Vzdy jsem to treba jednou tydne zkusila, zda uz to bude ok, a nebylo. Az po tom tretim mesici se to zacalo zlepsovat, do te doby jsem jedla jen mrkev a spareny spenat.
Solathis jinak jeste jedna poznamka- kdyz trpi na zacpu ted, po prechodu na umelou formuli se to muze jeste zhorsit, casto se to stava... Nebo mas vyzkouseno ze se pote vykaka v pohode?
Nechci tady vyznit ze ti kojeni nejak vnucuju a chapu jak je tezke se rozhodnout kdyz mas tolik protichudnych informaci. Mne osobne ta laktuloza tak zaujala, ze jsem vznesla na ni dotaz u kamaradky detske gastroenterolozky, napsala ze by ji taky nedavala, ale radeji probiotika a zkusit dodrzet bezmlecnou dietu aspon 3 tydny, abys videla vysledek. Ale jak pisu vyse- ty jedina si kompetentni k tomu aby ses rozhodla co je pro tebe a pro malou nejlepsi reseni.
MP Meri no ono to bylo úplně jasný, že to došlo i mně
ona totiž byla většinou spokojené, málo řvoucí miminko, dokud jsem si já nedala něco, co jí nesedlo. Typický příklad - dozrály nám jahody na zahrádce, tak jsem si pár dala, a to dítě ubohý se celý osypalo. On ten následek byl vždycky vidět brzy...
Solathis jen ještě k tomu co tu psaly ostatní a co vidím v tom tvém výčtu, tak ty rajčata jsou taková problematická. I když jsou tepelně upravená. Mě u malého stačilo si dát trochu kečupu a dva dny se kroutil.
Teď je mu rok a 8 měsíců a pořád rajčata nemůže.
Solathis to co se ti tady snažíme vsechny říct je, že to umělé mléko na ty vaše problémy vůbec nemusí pomoct a budeš na tom ještě hůř než teď.
Každopádně mě to připadá, že si se už rozhodla. V tom případě sa fakt poradt s laktační a možná i gynekologem, jestli nebudeš na zastavení laktace takto těsně po šestinedělí potřebovat i léky.
Solathis jen potlapkám, ať se to brzy vyřeší a holčičce se uleví ![]()
do debaty nepřispěju, moje modely byly nakojím se a spím.
continuity Vicemene jo, protoze jsem zas zkusila nakojit a zas pru*er. U UM to neni tak, ze bychom to neznali, psala jsem uz nekde vys, ze dostavala 1-2 davky skoro denne i driv a tim se to teda nezhorsuje.
Edit: ke gynekolozce jdu zitra, proberu to s ni
Solathis a to vyvádí takhle hned po kojení? Ty jí po kojení dáváš hned spát a ona se budí ze spaní? Nemám to vyzkoušené, ale nepomohlo by to otočit? Že by se po kojení trošku "pomrskala", uvolnila bříško a spát šla až potom? Já oba kluky kojila po probuzení, před spánkem už ne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.