Solathis
Jak kojit a koho kontaktovat ti tu poradi a ja bych k tomu chtela dodat, ze i kdyz to nepujde, tak se nic nestane, nemusis si to vycitat a treba budete oba spokojenejsi. Chvile blizkosti a propojeni s miminkem se daji zazit i s lahvickou. Moc hezke chvile. Pisu to, protoze jak se dnes klade duraz na kojeni, tak mi to nikdo nerekl a zbytecne jsme se obe trapily pul roku.
Vše o těhotenství a dětech
Solathis Mně třeba překvapilo, že já jsem ty kapicky různé sic dávala ale pak jsem viděla švagrovou a ta tím to dítě úplně prolejvala proti mě a přitom pořád dodržovala příbalové letaky. Tak jestli máš správný dávkování, já dávala hrozně nízký. No a taky uvaz, že ji může být blbě i po tom umělým nebo to máš už ozkousene?
Solathis podepisuju, co napsala Lamicka o kojení, ale současně potvrzuju, že nás hodně potrápila ABKM, jak píše 711990 - jestli o kojení hodně stojíš, zkusila bych ještě vysadit tohle. Ta dieta nakonec nebyla nijak hrozná a alergie postupně sama odezněla a kojila jsem rok.
U syna jsem při kojení musela vyřadit vejce, měl alergii na vaječnou bílkovinu. Vyřadit vajíčka nebyl takový problém, jen mi strašně dlouho trvalo než jsem zjistila, že mu také vadí kuřecí a krutí maso (tuto bílkovinu totiž také obsahují). Alergie se projevovala bolestí břicha bez průjmu a atopickým ekzémem (ten byl hodně intenzivní a škrabavý). Nakonec jsem kojila do jeho roku a až do cca 6 let alergie ustupovala. Vše potvrzeno kožními testy na alergologii.
mnum 711990 Ja prave bezmlecnou dietu drzim tyden a nevidim rozdil, krouti se furt. A ja asi nejsem dost sadour, abych ji trapila dal. Zaroven ma reflux a k tomu koliky. Vzduch mi neloka (ja to totiz slysim a prso bez milosti beru) a uzdicku ji kontrolovali uz v porodnici a dobry... Laktacni se mi ted volat nechce, kdyz resim, ze budu dost mozna prestavat.
Solathis a rektalni rourku jste zkouseli? My diky ni meli naprosto spokojene dite. Ale jestli se po kojeni krouti a po umelem ne, tak bych ja za sebe mela rozhodnuto rychle ![]()
Karja zpětně si myslím, ze všechny ty kapicky a kojici čaje jsou proste jen berlicka pro matky, aby přežily ty první tři mesice, než ty mimina trochu dozrajou.
ale naopak na eliminační dietu na abkm verim, stejně jako na laktacni poradkyni, která poradi s již výše zmíněným.
Solathis hele trva to mesic, nez to zabere a reflux a koliky jsou proste projev ty ABKM. Ja ti to pisu jen proto, ze jsi psala ze o to hodne stojis. Jinak samozrejme je uplne v pohode krmit dite UM, pokud kojit nechces:)
Solathis Souhlasím se vším výše napsaným. Neexistuje jistota, že se ti dítě nebude kroutit i po UM. Pokud mléko máš a kojit chceš, zkusila bych určitě laktační poradkyni, co přijde domů, ty ženské fakt dokáží zázraky. Mě naučila i blbé držení, po kterém dcera přestala plakat.
Ale pokud kojit nechceš nebo nemůžeš, tak nemá smysl se trápit.
Karja To mam prave prave vyzy a nekrouti se mi po nem. Kapicek davame o neco min nez plnou davku jen espumisanu, jinak vsechno max.
piju jen vodu a bylinkovy caj, ze zeleniny jim tepelne tepelne rajcata, pak okurku a mrkev, ovoce jen kompotovane, starsi pecivo, bezmlecnou ryzovou kasi, ryzi, testoviny, brambory, maso, pastiku, sunku, vejce. Vyrazeni cehokoliv dalsiho krom vajec, ktera jsem taky nemela tyden, si neumim moc predstavit (kruti nejim, kureci jsem nemela 3, mozna 4 dny)
Garfie my um prikrmujem od 3. tydne, od skoro zacatku mi denne chybela jedna davka myho mlika, takze prave vim, ze nekrouti....
Solathis tyden je dost kratka doba na ustup priznaku, pokud by to skutecne byla abkm. Ale jak pisou vyse- kojeni neni povinnost, pokud te to dohani k zoufalstvi a vidis, ze neco z tvoji stravy malou trapi, a taky vidis, ze po formuli je to mnohem lepsi, tak je asi jasne, co udelat. Pokud porad vahas a rada bys kojila, zkusila bych si dat nejaky casovy limit, dokdy to vydrzis, a kdyz se to nezlepsi, tak to ukoncit. Ale toto si musis rozhodnout ty sama, aby sis to pak nevycitala zpetne, at uz ukonceni kojeni, tak naopak lipnuti na nem i pres vsechny problemy. Myslim na vas, at se to uz zacne zlepsovat, je to strasny toto
Karja zpětně si myslím, ze všechny ty kapicky a kojici čaje jsou proste jen berlicka pro matky, aby přežily ty první tři mesice, než ty mimina trochu dozrajou.
ale naopak na eliminační dietu na abkm verim, stejně jako na laktacni poradkyni, která poradi s již výše zmíněným.
Naprosto souhlasim. Prislo mi, ze nam ani kamaradkam zadne kapicky stejne nepomahaji. Dite muselo dozrat. Po me osobni zkusenosti ted uz neverim uplne na koliky, treba po matcine strave, ale hlavne na ten ctvrty trimestr. Ono stejne nezbyde nic jineho, nez to prezit.
Solathis pokud kojit nechceš, nekoj. Ale pokud by ses tím měla trápit, zvážila bych ještě vydržet. Do třech měsíců koliky ustoupí. Pokud je to abkm, asi je ještě brzy posuzovat, jestli dieta funguje, ale koliky může mít i nezávisle na tom, co jíš.
MPLee Delame bohuzel pravidelne uz asi 14 dni, od navstevy nemocnice s kolikou. A taky nic. Zkusim Zkusi dneska v poledne znova nakojit, to to bude 7 dni presne co drzim bezmlecnou dietu a jestli se bude kroutit dal je hotovo (kedtli ne, zavolam tu laktacni)
Potrefenáhusa u syna teda kapičky fungovaly, dávala jsem jen nízké dávky a ne preventivně, ale jen při potížích, to bylo tak jednou za tři čtyři dny a úleva byla znatelná. On teda na ty koliky trpěl jen málo.
Solathis tak jestli máte UM vyzkoušené, pije ho a je jí po něm líp, tak já bych tedy měla vyřešeno.
Pinot Noir Asi jak jsem ji uz v porodnici dokrmovala vlastnim ze strikacky, tak je takova vdecna a sni mi, co ji podam, no.
Solathis my jednu dobu trubickovali i 3-4x denne. Osvedcilo se mi pouzivat jen rourky od Fridababy a trubickovat v klubicku nad umyvadlem. Jinak teda jsme davali espumisan +baby calm v nejvyssi davce a kdyz jsem mela jednou pocit, ze uz je nepotrebuje a vysadila jsem, tyden rvala nez zase zabraly. Takze u nas to fungovalo, skoro zazracne. Ale jen v teto kombinaci Potrefenáhusa Zuzuli Byla jsem teda lina a neochotna vyrazivat neco ze stravy, dokud to nebylo nevyhnutelny. Nakonec jsem vice mene vyradila silnou kavu a morske plody jsem jedla jen v omezenem mnozstvi. Ale to bude taky individualni, jako vsechno.
Zuzuli presne, ono ani zpusob, jakym se mleko tvori, uplne neodpovida tomu, ze by to mohlo mit vliv, krome tech alergenu teda. Ale ctvrty trimestr fakt spravil vsechno![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.