Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. února 2022 23:29
Reakce na Pinot Noir:

A z jiného soudku: s mužem se tu pořád rozplýváme nad Viktorkem, jak je strašně roztomilý a zábavný, sice nás svým nejedením asi přivede do hrobu a nemluvením k psychologovi, ale stejně je ňuňuňu... No a já jsem si uvědomila, že si skoro vůbec nevybavuju tenhle věk u Ríši, protože zrovna v tomto věku se mladší narodil. Ačkoliv byl jako miminko úplně nenáročný, skoro bezúdržbový a pro začátečníky, stejně sebral mou pozornost natolik, že si na Ríšu z té doby skoro nepamatuju. Ani nevím, proč to píšu.

​To som si už vravela viac krát. Minule som sa hrabala v starších fotkách aby som sa pozrela, či bol aj starší taký podarený v tom veku. Určite bol, lenže som ho už vnímala ako veľkáča oproti mladšiemu. Obcas mi je to ľúto, že som si to nemohla dosť užiť a že nemal toľkú pozornosť.

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 08. února 2022 23:33

Mrakoplas Přesně starší dítě jako to velké a menší dítě je v tom věku ještě za mimino;-). 

Offline Karja
44733 příspěvků moje polička 08. února 2022 23:35

Solathis Jo. To je moc hezké, já si říkám, že jsem měla každý den psát nějakou drobnou poznámku, klidně jen slovo co řekly nebo kam jsme jeli, ono se to pak všechno připomene. No pozdě bycha honit! Jako nechybí mi ani tak ty míry/váhy/v kolika začala příkrmy a jestli mrkví nebo dýni ale spíš ta vtipná slova, a zážitky. Tak ať víš co máš psát;-) 

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 08. února 2022 23:39

Mrakoplas jo přesně, sice jsem musela staršího před příbuzenstvem hrozně chránit, protože ti měli najednou dojem, že je rovnou ze dne na den dospělý, ale stejně jsem asi i já na něj pohlížela jako na staršího. Jak se navíc vztekal v celých větách, zatímco mladší jen tak miminkovsky žvatlá, tak to vnímání bylo posunuté. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2022 23:40

Karja u nás se ráno zapíná televize hned po snídani. Pokud se jde do školky, tak je to patnáct minut, když jsme celý den doma, tak déle a pak večer před spaním dalších patnáct. Ale když nikam nemůžeme, tak si jí obvykle zapnou ještě jednou nebo dvakrát na půl hodiny třeba. Mladší u ní ani tolik nevydrží.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2022 23:43

Pinot Noir náš starší opravdu "dospělejší" byl, on je jiná povaha, moc netestuje hranice, tak to tak asi působí, navíc na mě není tak navázáný.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2022 23:45

DrowRanger já byla tenkrát ráda, že mám na starosti mladšího. On kolikrát spal do půl deváté i déle, zatímco starší začal vstávat v pět než se srovnal s příchodem sourozence

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 08. února 2022 23:46

Karja Jojo, tak nejak do planuju! Kolikrat je to teda dost naskrabany ted, ale aspon to bude mit autenticky, zejo! (Bohuzel to vypada, ze dalsi zaznam bude o konci kojeni. Tak jsem o nej stala a planovala si kojit aspon do roka... )

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 08. února 2022 23:50

Solathis to je super, ten deník, taky mi mockrát blesklo hlavou, že by to bylo fajn, ale jsem na tohle hrozně nedisciplinovaná. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. února 2022 23:51

Solathis viem, že ťa to mrzí, ja som o kojenie nejak zvlášť nestala (resp bola som rada, že to ide ale keby nie, tak nevadí) a aj tak som to trocha oplakala, keď sa po pol roku odstavil. Ale o chvíli ma ľútosť prešla a uvedomila som si, že to pomohlo aj jemu aj mne, lepšia fľaša ako nás trápiť. Bude dobre či sa podarí ďalej kojit alebo nie .Drzim.palce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. února 2022 23:51

Pinot Noir můj deník končí přesně narozením mladšíhoa to to jsou jen poznámky o mírách a tom, co umí, pár řádků měsíčně

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 08. února 2022 23:55

Solathis tak to me s kojenim mrzi, ale pokud o to stojis, neni nikdy pozde to zachranit. Laktacni jsi zkousela? 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 09. února 2022 02:13

Pinot Noir Ja taky, ke to falt obcasnik, nejdelsi vypadek ke snad mesic...

Mrakoplas Maly jeste neni 8 tydnu, ale trapit se ji nenecham, no.

711990 Ono nejde o to, ze bych mliko nemela, ale o to, ze se mi po nem jeste dve hodiny krouti jako paragraf. A ja uz nemam moc co vyradit, snadnejsi je vypocitat, co jeste jim...

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 09. února 2022 06:08

Pinot Noir

Ty karanteny jsou hrozne. Tu predposledni jsem se tu rozplyvala, jak to krasne zvladame a jak o starsim skoro nevim, protoze se skvele zabavi sam. Jenze ted to nefungovalo, hrozne to rozjizdeli s mladsim, figuroval v tom nelidsky rev a celodenni litani kolem stolu (u ktereho jsem se snazila pracovat) a prevraceni nabytku. Aby toho nebylo malo, vecer me uplne sestrelila nejaka viroza. Tak bud jsme se konecne dockali covidu, nebo to mam z tech nervu.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 09. února 2022 06:13

Pinot Noir na denik jsem taky nedisciplinovana, ale kazdy cca rok a pul se kousnu a nechavam delat fotoknihu, kam vybiram takove "priznacne" fotky a snazim se je datovat. Tak mam nejakou predstavu, kdy kdo zacal lezt, chodit, jist zmrzlinu...ale ta alba jsou hrozna, takova nereprezentativni, ty fotky kolikrat nejsou moc vyladene, ale pro me maji nejakou hodnotu.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. února 2022 06:24

Solathisviem, ze si uz asi vyskusala vsetlo mozne, ale nas zacjranuje klinovy vankus (mala sa dokaze velmi objest a poton prudom zvracia ak ma blby den, obcas sa teda aj nahlta vzduchu) a zaroven kej ten vankus pomaha rychlejsoe sa vukakat. Neviem ako je to mozne, ale ked sa kruti, dam ju na vankis a do oar minut sa ookaka a ulavi sa jej. A zistila som, ze ju bolievalo brusko a nafukovalo ju ked som pila caj na podporu dojcenia. Neviem krora z tych zloziek, ale ako som ho vysadila je ovela kludnejsia a nema take problemy.

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 09. února 2022 07:06

Solathis jasny, no. A nema treba intoleranci bilkoviny kravskyho mlika? Tonda to mel, drzela jsem dietu vic jak pul roku, ale byl pak spokojenej. U nej se to projevovalo zvracenim. Ale porad bylo snazsi drzet dietu nez kupovat specialni UM:) Jeste teda muze byt na vine nespravna technika kojeni nebo podjazykova uzdicka, kdy dite pak zbytecne loka vzduch. To vsechno umi zkontrolovat a poradit s tim prave LP. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 09. února 2022 07:13

mame za sebou prvni v podstate prespanou noc a ja se normalne citim o 5 let mladsi, plna energie kezby takovych noci uz bylo co nejvic 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 09. února 2022 07:27

Solathis laktacni bych zkusila, pokud o to stojis. Veci jako espumisan a probiotika asi uz davate... Jinak ty koliky byvaji nejhorsie prave kolem tech 6-8 tydnu, pak se mohou zacit pomalu zlepsovat. A take to muze byt priznak alergie na bilkovinu kravskeho mleka, na to se da prijit jedine vysazenim vsecho co kravske mleko obsahuje, z tvoji stravy (a pak kratkym znovunasazenim, kdy pri zhorseni priznaku je tato dg potvrzena). Mozna uz vsechno toto vis a davno dodrzujes, nevim. Ale tou laktacni poradkyni bych zacala. 

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 09. února 2022 07:28

Pinot Noir ja si treba vubec nepamatuju na dceru od 3,5-4,5 let, protoze mimino bylo v tu dobu hrozne narocne, navic jak zacal chodit v 9 mesicich, tak jsem mu byla porad v patach, a kdyz jsem se otocila na vterinu jinam, tak mi vylezl treba na skluzavku a mrzi me to, protoze v tu dobu byvaji holcicky takove roztomile a pritom uz partacky. Mam natocena nejaka videa a rikam si, tohle jsme spolu zazily? Pritom do jejich 3,5 let to bylo hodne intenzivni, to si pamatuju uplne jasne. Pak uz zase taky.