Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 09. února 2022 16:58

Evaeva Pokud ji otocim, zebleje se jak amina, nesmim ji narovno polozit. Po kojeni 25-40 minut trva, nez nez se ji uklidni reflux, to musim hlidat aby se nepozvracela (pomerne  velkou cast z toho stravi na rameni, ale po um je celkem v klidu, po mym se sviji uz tam). My resime zaroven  dva problemy, ty koliky a reflux. Jak nema dovyvinutou zaklopku, stava se, ze jdyz tlaci, tak ji to vybehne vrskem.

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 09. února 2022 17:01

Solathis mě se především nezdá, že by 15 minut po nakojeni už měla koliku. Tak rychlý ten průchod trávením zas není. 

Je to obvykle tak, blbá potravina později odpoledne zajistí mizernou noc.

Offline Zuzuli
3792 příspěvků moje polička 09. února 2022 17:01

Solathis pokud si kojeni jeste uplne nevzdala, tak jeste muzu zkusit poradit kojeni v satku. Jeden cas jsme mely obdobi, kdy se dcerka krmila jen ve vetrikalni poloze za me chuze, pri pokusu nakojit vsede jen rvala a odmitala se prisat. A taky dost pomohlo prestat kojit po nejakem intervalu, ale nechat ji temer kdykoliv. Kojeni na pozadani. Kojila jsem nekdy skoro nonstop, nekdy po dvou hodinach. Jak chtela a byla ochitna se prisat. Bylo leto, tak mela aspon dost tekutin. Jak to mliko bylo spis po mensich davkach a casto, tak to jeji brisko zvladalo lip.

Pokud jsi uplne rozhodnuta se na kojeni vykaslat, tak vrele doporucuju mit doma odsavacku, aby si mohla pri bolesti odsat. To mi pomohlo tak 24 hodin po poslednim kojeni, kdy ty prsa vypadaly, ze exploduji. Pozdeji stacilo masirovat pod teplou sprchou a nechat jen pozvolne odtekat. Cim mene se na prsa saha, tim lip. A taky poradim pevnou sportovni podprsenku, ktera prsa stahne, dost to ulevi od bolesti. Rozhodne ale nestahovat treba obinadlem, to by sis koledovala o zanet. A na noc jsem si brala paralen, rikala jsem si, ze kdyz uz nekojim, neni treba mit zbytecne bolesti, a taky jsem doufala, ze pusobi preventivne protizanetlive. Do tydne byly prsa prazdne, splaskle a v pohode. I kdyz treba treti den jsem neverila, ze se to mliko muze vstrevat. Na medikaci jsem se taky ptala, kdyz jsem musela prestat kojit okamzite, ale pry to nekdy napacha vic skody nez uzitku, stejne se tim tydennim martyriem projit musi. Ale to je o individualnim pripadu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2022 17:04

Solathis jo, chápu. Přeju ti, ať to vyřešíte k spokojenosti všech zúčastněných. Jestli ještě váháš, probrala bych to s laktační, dětskou a gynekologem, ať máš víc názorů.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 09. února 2022 17:51

Solathis opravdu ti nic nevnucuji. Napsala jsem jen ze tyden drzeni bezmlecne diety je kratka doba k tomu, aby doslo k ustupu priznaku, pokud by slo o abkm. Pokud vidis ze po umelem je v pohode, tak se dal netrap a dej ji to. Drzim palce. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. února 2022 18:40

Solathis a davas ju po kojeni na klinovy vankus? Olivia tiez zvracia ked tlaci, musi vyt vo vyvysenej polohe a ten klinovy vankus naozaj pomaha, len na nom musi vyt takych 15-20 minut ako doje. Takze aj ked sa pokaka, tak ju prebalujem az o tu necelu polhodinku a velmi opatrne. Len u nej to nie je klasicky reflux, ale z racanue prudom, ked sa obje. Teraz sa jej snazim nechat asoon 1,5 az 2 hodiny pauzu medzi kojeniami a ani ona si uz nepyta tak casto a zlepsilo sa to. A tiez je citliva na jedli, vylucila som vsetku nakladanu zeleninu, citrusy, kiwi, cokoladu, paradajky, papriku, uhorky. Nejem klasicke pecivo (ale to ani bezne), vylucila som aj zeleny a cierny caj kvoli teinu a musela som vylucit aj cane na podporu dojcenia, tie jej sposobovali nenormalne nafukovanie (zaujimalo by ma ktora zlozka). Zo zeleniny normalne jedavam salat, varenu mrkvu, tekvicu a z ovocia len ceratve banany a jablka, susene jedavam po troske aj bobulove ovocie, jahody, slivky a marhule a to jej nevadi. Ale ona ma okrem traviacich problemov aj nepeknu vyrazku ak nieco z toho jem, takze okamzite vidim ked jej nieco nesadlo. 

Inak ono je dost mozne, ze je to naozaj len ten 4 trimester, artur to tak mal a jedine co mubtrosku pomahalo bolo hojdanie na fitlopte a nosenie v nosici, potom som aj citala ze to pomaha pri bolestiach bruska aj plynatosti.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 09. února 2022 19:02

DrowRanger Klinovy polstar nemam, ale postylku mame mame takovou, ze jde naklonit a je naklonena hodne, kosik ma na sklon vystlany, ale je ji to neprijemne, nepohodlne, vzdycky se schruje tak, aby lezela co nejvic na rovno, kolikrat netusim, jak to udelala. A to i kdyz na ni celou dobu koukam! Jinak nosim v satku, nekdy to pomuze, nekdy ne (budem chodit v satku vic a kocar necham babicce, dneska jsem s nim byla a lilo ze me jak...)

Evaeva Jo, mozna budu muset najit jinou laktacni, ale jak jsem psala, gynekolozku mam zitra. Pediatricce chce manzel zitra stejne psat, tak to vezmem pri jednom. 

mnum Me jen vydesily ty tri tydny, vsude se pise o max. 10 dnech

Jinak se manzelovi dneska zdalo, ze mame sedm deti d pry jsem byla uplne rezignovana a vsimala si jen jednoho a on musel resit jejich prusvihy a ruzne je zachranovat. Byla by to prca, kdyby se na me nevzbudil nakvasenej, radsi jsem dopoledne utekla s tim kocarem!

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 09. února 2022 19:05

Zuzuli Kojeni na pozadani nas poslalo na urgent do nemocnice, to uz asi nerisknu. (No a tak, no... Ja uz jsem asi rozhodnuta. Za zkusenost s koncem diky, odsavacku mam, odsavala jsem uz v porodnici, mala vic energie vydala nez zvladla vysat, takze odsat a podat strikackou)

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 09. února 2022 19:28

Solathis to me zajima, co se chudince stalo po kojeni na pozadani ze jste museli na urgent?

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 09. února 2022 19:32

711990 Streva o prumeru 2cm, mimo jine. Mame to dite nejaky rozbity! Snad se s koncem 4. trimestru trochu spravi...

Offline Zuzuli
3792 příspěvků moje polička 09. února 2022 19:37

Solathis kojeni je skvela vec, ale jen pokud nepusobi potize. Jestli jsi rozhodnuta, jdi do toho. Na UM rozhodne mala nijak trpet nebude. Pokud to je cesta k vasemu klidu, vsech, neni nad cim vahat. Ona i ta moznost, ze to za tebe v noci vezme muz a nakrmi on, je nekdy k nezaplaceni. Moje kamaradka se na kojeni vykaslala kvuli opakovanym zanetum, vubec jsem se ji nedivila, a je spokojena a jeji mala krasne prospiva. Jak tu nektere pisi, ze treba ji UM sedet nebude, aby sis nepridelala starosti, tak se neboj. Mliko se neprestane tvorit ze dne na den, mas pak jeste nekolik dni na to se opet rozkojit, pokud by si chtela a UM by problem neresilo. Ale pokud budete obe spokojene s lahvickou, neni ceho litovat. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. února 2022 19:43

Solathis ten klinovy vankus si kup, bude sa ti hodit aj pri krmeni umelym mliekom, ma sklon 30 stupnov a vies ju tam datbtak, ze zadok a nohy bude mat na rovnom. S Olivii neskutocne pomaha aj pri kakani, ked vidim, ze sa zacina pucit a tlacit, polozim ju nan a na nom sa vykaka fakt do par minut. A ako bonus nezvracia (ono by yo chcelo z nej vybehnut, alr nema ako, ehm). A teda paradoxne jej pri tom zvracani pomaha poloha na tigrika a polohovanie na brusko, ale to robim az po tych cca 25 minutach. Drzim palce, nech sa rozhodnes akokolvek, bide to dobre. Inak pri UM budes mat velku vyhodu, ze ju moze v noci plbe obstarat aj muz a teda budes mat sancu sa vyspat. A ak je to ozaj ten 4 teimester, tak ak vladzes, skus byt connajviac pri nej - nosit ju, lezat s nou v posteli tak aby sa ta mohla dotykat a citila tlkot srdca a ty si ju hriala, nosit v stake (,co som videla, tal uvaz si mala zmaknuty), mne sa pri tom postupne artur ukludnil a zacal aj spavat pocas dna viac (zaspal pri kojeni, prisaty a drzal sa ma, vacsinu dni som travila s nim v posteli istu dobu). A aj Olivia teraz je najspokojnejsia ked ma citi.

Offline letfenixa
10888 příspěvků moje polička 09. února 2022 19:48

Koľko hodín sa dá počúvať o dinosauroch bez psychických následkov?

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 09. února 2022 19:53

Vyzvedavala jsem mladsiho chlapecka po o ze skolky, v satne se druzil se vsemi detmi i rodici kteri tam byli, ja na nej rvala obleceni, at uz konecne vypadnem, a povidam Teda jsem z tebe zpocena az na zadku. "Babí, ukaz zadek, ja se podivam!" Samozrejme zatimco ja jsem  to utrousila potichu mezi zuby, dite provolavalo jasavym hlaskem naplno.

Ja ho fakt mam strasne moc rada, ale po odpoledni hry "s autami", kdy byla vyzadovana moje aktivni ucast, jsem byla i rada, kdyz si ho tatinek vyzvedl. Zitra mam jeho pulrocni sestricku, ta aspon zatim nemluvi bez prestani a nechce, abych byla zlodej, policajt nebo opravar aut.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 09. února 2022 19:53

letfenixa Tlapková patrola vás minula? v dinosauřím období jsem aspoň mohla vykládat něco o pravěku. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 09. února 2022 19:54

letfenixa kdyz na me starsi behem deseti minut 100x zavolala mamiiiii, jeste s tou intonaci, tak uz jsem na ni houkla ze jeste jednou uslysim mamiiii, tak ji zahryznu a ona se desne smala a rikala ze bych ji musela prece ukousnout jazyk

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 09. února 2022 19:56

A... zitra mam obe mladata, skolka uz je zase zavrena. Ale jde nakonec jen o cas od 10 do 14, to dame.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 09. února 2022 19:57

letfenixa desiatky . Mna teda dinosaury bavia, dufam, ze Artura zaujem o ne nepusti a budeme si o nich citat  viac. Teraz maximalne prevadzkuje dinosauriu skolku a otlaca stopy a teda dokola si opakujeme ich nazvy (ale je super pocut ho poveda parasaurolophus, ankylosaurus alebo dilophosaurus ).

Offline letfenixa
10888 příspěvků moje polička 09. února 2022 20:04

Mňa tie dinosaury vôbec nebavia. DrowRanger 

Mohučanka tlapkova nás minula,  iné pozeral.

Strašne som ohucana.  

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 09. února 2022 20:05

Zuzuli Dneska jsem nakojila 180ml, mlika by teda asi bylo dost... (pro jistotu jsem ji zvazila, jestli se treba nekrouti, ze ma malo). Jeste to chcem ted na vecerni zkusit jednou, protoze mezitim jsme z ni vymamili kakani, tak jestli to nebylo trochu taky tim (ale tentokrat toho nebylo 200g jako naposled, mnozstvi mi prislo normalni)