Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 10. února 2022 16:12
Reakce na Mohučanka:

A nakonec to stejně neuzavřeli, protože jsem si nevzpomněla na název antikoncepce, kterou jsem brala před otěhotněním

​COPROSIM?!

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. února 2022 16:18

711990 jojo, mají tam na to v novém systému kolonku mě už zaujalo, když mě slečna na recepci poprosila, ať zavolám manželovi, kde přesně se narodil ("Praha kolik?"), k čemu je to proboha potřeba. Že prej musí mít vyplněné všechny kolonky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. února 2022 16:20

Mohučanka to je do rodného listu, ne? Já to taky určitě vyplňovala, ale já to mám jednoduché, narodil se ve stejné Praze co já:)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. února 2022 16:24

Evaeva nene, na rodný list jsem dostala formulář na vyplnění na doma. Tohle bylo na recepci, ptala se třeba i na nejvyšší dosažené vzdělání manžela, jeho zaměstnání...kdybych byla paranoidní, tak bych si myslela, že po nás jdou!

Offline Garfie
28572 příspěvků moje polička 10. února 2022 16:26

Mohučanka Já bych si něco vymyslela, tohle mě fakt vůbec netrápí. :-) 

Offline Anema
1283 příspěvků moje polička 10. února 2022 16:31
Reakce na Mohučanka:

dzizisketa v Thomayerce se tento týden maluje, budeme to tam mít vyvoněný

Jinak jsem teda nepochopila ten jejich systém, že musím většinu informací hlásit na recepci, kde je napsali do počítače, pak vyplnit do dotazníku a pak ještě vyprávět sestřičce, která je znova psala do počítače. Musela jsem 2x volat manželovi, jednou kvůli koncovce jeho rodného čísla, podruhé kde přesně se narodil. A nakonec to stejně neuzavřeli, protože jsem si nevzpomněla na název antikoncepce, kterou jsem brala před otěhotněním

Offline continuity
43155 příspěvků moje polička 10. února 2022 16:32

Evaeva a na matrice to nemají, kde se narodil?

Mě už ty úřady fakt točí. Člověk vyplňuje všechno 100%. Kdyby to bylo kvůli tomu, že pracák není propojeny s nemocnicí, tak prosím. Ale kolikrát se znovu vyplňují údaje, které ten úřad už dávno má. 

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 10. února 2022 16:38

Gatita tohle dělá mladší, jsem z něj vyřízená! Se starším bych klidně společně spala až do puberty (a vypadá to, že budu, začal se teď bát, boji se sám v pokoji i ve dne, natož v noci), ale o něm člověk vůbec neví. Zato mladší, on je jak buldozer, pořád se na mě tlačí, strašnou silou, odsunu se, hned je tam navaleny znovu, leží mi na hlavě. Mně to někdy hned nevzbudí a pak strašná bolest hlavy a krční páteř v pr.... a já zjistím, že ho mám omotaného kolem hlavy. Ráno vstávám úplně zmlácená. Začínám chápat, proč mi stačí sotva pět hodin spánku - to se totiž nedá déle vydržet!

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 10. února 2022 16:40

Mohučanka to bude asi kvuli statistice. Ty formulare v pocitaci jsou zlo! My tak vyplnujeme formular v pripade vrozene vady u ditete a tam kdyz nezadam presne stanovenou kombinaci vysetreni v tehotenstvi, jakou ten system uznava jako jedinou logickou, tak mne to dal nepusti a nelze to uzavrit. Taky mi uz jednou jeden otec ditete odmitl sdelit, jaky je rocnik narozeni, vykrikoval po mne, ze na mne poda stiznost ze po nem vyzvidam jeho osobni udaje. nenechal se presvedcit, ze mne osobne je jeho vek fakt sumafuk... 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. února 2022 16:41

Anema nene, rodit můžeš, malují po patrech, fungují. Akorát lůžkovou část kvůli tomu přestěhovali do 2. patra nebo tak nějak. Prý už jenom do konce týdne a je hotovo. Já tomu nevěnovala zas takovou pozornost, rodit hodlám nejdřív za měsíc. A návštěvy jsou povoleny i teď, ale snad jen dvě hodiny odpoledne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. února 2022 16:42

Mohučanka jojo, máš pravdu. To vzdělání a zaměstnání po mě taky chtěli

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 10. února 2022 16:44

Garfie no mě vůbec nenapadlo, že je to tak zásadní, dost mě to zaskočilo. Taky jsem si nemohla vzpomenout na křestní jméno dr. na pediatrii, ta kolonka prý taky musí být vyplněná. 

Offline Anema
1283 příspěvků moje polička 10. února 2022 16:48
Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 10. února 2022 17:28

Pinot Noir presne! On ma hlavu jako delovou kouli a vyviji fakt silny a setrvaly tlak. A jednou mi asi primacknul nejake ty aku-body a me pak vzbudila bolest nejen v zadech, ale i na jednom dost divnem miste a v chodidle. Ucinena muka. 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 10. února 2022 17:45

Bylo by to spíš to blbých dotazů, ale matky na mateřské jsou tady. Včera jsem se viděla s mojí mladou kamarádkou. Je na mateřské, má dvě malé děti. To mladší má sotva půl roku. Nějak jsme se došly na to, že jsou ty boty, hadry a vůbec věci pro děti drahý (teď mám díky vnoučatům přehled). A prý bude muset brzy do práce, aby na to měla. To mě hrozně překvapilo, protože znám i jejího muže a shodou okolností vím, že jeho příjmy jsou vysoce nadprůměrný. Když mě zasvětila do jejich hospodaření, tak mě to hodně překvapilo. Její muž platí hypotéku a vše kolem bydlení, svoje jídlo v práci, vlastně svoje všechno plus případnou dovolenou. Ona z mateřský nebo jak se to jmenuje ostatní jídlo, svoje všechno plus VŠECHNO pro obě děti. Já jsem to raději nekomentovala, abych jim tam nedělala nějaký rozbroje, ale nechápu to. To je dnes běžný? Každý za svoje i když je doma se společnýma dětma? A na děti se dohodnou nebo kupuje máma za svoje? My jsme měli společný peníze hned po svatbě, tak mi to přijde hrozně divný. Já vlastně ani nevím, jak to mají naši mladí, ale jich se zeptat nemůžu.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 10. února 2022 17:58

crazydaisy no to dúfam, že nie je bežné. Skôr ma muža držgroša. Pre mňa je toto úplne mimo a zaujímalo by ma, či jej to prišlo normálne?

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 10. února 2022 18:03

crazydaisy my máme finance společné, ale mám pocit, že jsme jedni z mála, často moje peníze, tvoje peníze, na domácnost na půl, což vidím jako velký problém, když jeden bere podstatně méně. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 10. února 2022 18:03

crazydaisy to mi přijde naprosto strašné a upřímně doufam, ze to příliš rozšířené není. S takovým chlapem bych určitě být nemohla. Samozřejmě nevím, jak to spolu mají, ale predstava, ze mám muže s vysokými příjmy a s půlročním miminkem hledám práci, abych měla na dětem na boty  

Offline Pinot Noir
29910 příspěvků moje polička 10. února 2022 18:04

crazydaisy není to dnes běžné.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. února 2022 18:04

crazydaisy mě to normální nepřijde. ještě bych pochopila, kdyby ona ze své mateřské platila všechno svoje, ale i dětí!?

My od začátku jedeme v řežimu společných peněz. Sice máme každý svoje účty, a než jsem šla na mateřskou, odcházely z každého účtu nějaké stálé platby, ale peníze jsme vždy brali jako společné. Teď mi muž pošle peníze, když si požádám, já totiž platím všechny běžné výdaje jako nákupy a oblečení pro všechny, z jeho účtu jdou trvalé platby.