Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lilly_Ku
4547 příspěvků moje polička 15. února 2022 09:26

Zuzuli drz se, je to narocne!

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 15. února 2022 09:39

Zuzuli jestli to taky nebude tím, že potřebují aspoň o něčem rozhodovat. Tvoji nemoc nedokážou ovlivnit tak aspoň takhle. Držím palce ať je to co nejrychleji za Vámi 

Offline Potrefenáhusa
38888 příspěvků moje polička 15. února 2022 09:44

Zuzuli  

Offline letfenixa
10896 příspěvků moje polička 15. února 2022 09:49

Zuzuli

A úplne presne viem, o čom píšeš.  

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 15. února 2022 09:54

Zuzuli To me moc mrzi, mam neco neco podobneho.

Po vcerejsku uz je jasne, ze mala abkm na 99% ma a to jeji nekakani a neprdeni je tim (vetsinou jsou priznaky opacne, prujmy, az krvave. Tak jsem vcera za rvani dcery poslouchala monolog, jak je to z toho, ze s ni chodim malo ven (v kocare mi totiz zvraci, takze se musi sejit prizniva konstelace, nemuzu mit v tyhle zime v kocare mokry mimino) a nema rezim, protoze ji nekoupeme kazdy den - coz se nedoporucuje pro deti s ekzemem - a to by ji na to brisko urcite pomohlo! A taky mi blbe spi, protoze mame v loznici moc teplo - jen o dva stupne min, nez ve zbytku bytu! Spi tak blbe, ze spava od (kolem) 8 do cca 1 a pak od 2-5 aktualne, nekdy si za tim hodi jeste treti spanek a to pak jede az do 9:30. Ctvrt hodiny tyhle mi cetla tyhle levity, zatimco ja ja mela na ruce jecici dite, ktere nemohlo usnout. Jeste Jeste , ze jsem ji pres nej pul casu moc nevnimala.

Mala po tom novem mliku kaka a prdi, bohuzel ho taky strasne malo vypije a protoze je hodne horke, tak ho taky zvraci (co me pobavilo je, ze je psane az od 1 roku veku ditete), uz mame posvecene kombinovani s nutrilonem ADC

Online Zuzuli
3795 příspěvků moje polička 15. února 2022 09:57

rysamona taky si myslim, ze to je jen jejich zpusob, jak ventiluju stres z tehle situace. Neni pro ne rozhodne lehke videt sve dite takhle. Ale ja na to ted uplne nema sil. 

Diky vsem za podporu

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. února 2022 09:58

Zuzuli já nechápu, proč je v mnoha rodinách (naší nevyjímajíc) tak divný, že batole se nevrhá na babičky (dědečka, tetičky...) s otevřenou náručí, zvláště, když je vidí jen občas, ale hledá bezpečí u mámy. Vždyť je to přirozené...

Moc ti držím palce a myslím, že malá je skvělá

Offline 711990
18320 příspěvků moje polička 15. února 2022 10:01

Zuzuli tlapkam a snad to bude brzo za vamije to narocny obdobi pro vsechny.

Online Zuzuli
3795 příspěvků moje polička 15. února 2022 10:03

Mohučanka moje kamaradka, ktere jsem to vypravela, to komentovala, ze nejlepsi vnouce by bylo dite z kojenaku, bez nejake citove vazby, co je vzdycky vdecne, ze se mu nekdo venuje. 

Pro me je ted maximalne dulezite, aby mala vedela, ze ji neopoustim. Ona fakt, ze jsem nemocna jeste nepobere, ale to, ze od ni najednou odchazim nebo jsem zavrena v loznici a spim, vnima hodne. Takze kdyz jsem s ni, tak proste na 100%. A povazuju za dulezite, kdyz odchazim, se s ni vzdycky rozloucit a rict, ji, ze treba na obed uz budu zpet.

Mimochodem, to, jak vsichni nutne musi otlapkavat male deti, kazdy si je musi pohladit, pochovat... Me toci uz od porodu. Ja taky lidi na potkani nepoplacavam po zadku a nehladim po tvari. A ani deti to podle me nemusi akceptovat. 

Offline letfenixa
10896 příspěvků moje polička 15. února 2022 10:06

Zuzuli tak aspoň že si myslíš, že sa tak ventiluju. U nás je to tým,  že si moja mama myslí,  že je najmudrejsia na svete.

Mohučanka veď je normálne zobrať dieťa z bezpečného maminho náručia a podávať si ho dookola ako misu kolacov, komu by sa to nepáčilo,  veď sa to tak vždy robilo.

Offline rysamona
1109 příspěvků moje polička 15. února 2022 10:15

Zuzuli To je samozřejmostí že nemáš sílu a že tě to vyčerpává. Já myslím že se to uklidní. Držím palce.

Já pořád přemýšlím jestli mám tak úžasné okolí že mi do dítěte nekafralo nebo je to mnou že já přitakám a jedu si podle svýho. kafraji až teď, že je rozmazlená. No jenže ona je štír a dělá si co chce.

Online Zuzuli
3795 příspěvků moje polička 15. února 2022 10:16

letfenixa tak samozrejme vi mama uplne nejlip, jak na vychovu. Vsak ma tu praxi a jeste zkousku z detske psychologie (pred temi vic jak triceti lety na vysoke). Ja si jen neco prectu na internetu a pak si myslim, buh vi jak chytra nejsem.

Nicmene podle me mamy jsem uplne blba i proto, ze jsem se s muzem nevzdali nadeje, ze po uspesne lecbe budeme mit jeste to druhe dite (je mi tricet, casu jeste mam celkem dost, delame preventivni opatreni, aby mi chemoska neodrovnala vajecniky a znam zeny, co deti po lecbe mely). Mam byt vdecna, ze mam jedno zdrave dite a timhle si jen koleduju o nejakeho autistu. Jeji slova. 

Offline letfenixa
10896 příspěvků moje polička 15. února 2022 10:17
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. února 2022 10:22
Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 15. února 2022 10:25

letfenixa jako mísu koláčů...

To je přesné. 

Offline Sweet Potato
40449 příspěvků moje polička 15. února 2022 10:28

Zuzuli  Drž se. Není to důležité. Ale bolavé.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2022 10:29

Zuzuli To rozloučení taky považuju za důležité, říkám to dětem, i když mám třeba v plánu odejít během odpoledního spánku, že až se vzbudí, bude tu babička. Spousta lidí tohle taky nechápe. A s těmi doteky mi mluvíš z duše.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 15. února 2022 10:30

Zuzuli  jezis nemam slov. Matka pozna svoje dieta najlepsie a kecy ostatnych ludi na vychovu su fakt "naprezdrzku"  osobnu skusenost mam taku ze je jedno co a ako povies lebo si furt idu svoje

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. února 2022 10:32

Zuzuli Víš jak se říká, že nemocný a unavený dítě se nevychovává? Podle mě by měla platit i opačná hláška. Jakože rodič při chemoterapii nemusí vychovávat nebo tak něco. Fakt na to kašli, tvůj hlavní cíl je to přežít (doslova i obrazně). Z ostatních věcí bych dělala jen to, na co mas energii a co ti dělá radost. A to nějaký odvykání kontaktu asi nebude. 

Offline Pinot Noir
29911 příspěvků moje polička 15. února 2022 10:37
Reakce na letfenixa:

Mohučanka veď je normálne zobrať dieťa z bezpečného maminho náručia a podávať si ho dookola ako misu kolacov, komu by sa to nepáčilo,  veď sa to tak vždy robilo.

​Ježiš, to je úplně přesné!