Vše o těhotenství a dětech
viktorka_od splavu nie, obvykle to povedať nestačí, lebo odpoveď je, že veď predsa s tým dieťaťom pomáha, tak ma právo ho vychovávať aj komentovať moju výchovu
dzizisketa já si myslím, že to je hodně těžké z těch zajetých vzorců vyjet. Vidím to i na sobě, jakmile jsem ve stresu, mám taky chuť zařvat Protože jsem to řekla! A to si uvědomuju, že to k ničemu nevede. Ale oni nemají pocit, že by je výchova nějak poznamenala. Navíc by museli připustit, že i oni dělali v dobré víře nějaké chyby, a to je prostě těžké. Já si nemyslím, že je šance je nějak změnit, cesta podle mě je si to nebrat osobně.
letfenixa podle mě je důležité to povědět hlavně sobě.
Potrefenáhusa Si nevyberes. Prcka nam hlida moje mama, kdyz jsem v praci a taky se to neobeslo bez reci, jestli chudak jako nestrada....Vzdycky bude nekdo, kdo si mysli, ze ma patent na rozum. Blbe je, kdyz je to nekdo hodne blizky...
Jos to je přesný! Kdyby se matka vrátila po půl roce do práce a nechala ho s tatínkem, tak to zas bude chudák dítě, maminka ho opouští. Klidně od těch samých lidí.
eless Ty brďo. Já se takhle křísla do hlavy, čelo u vlasové linie, krve jako z volá, tři stehy a teď po sedmi letech je tam jenom tenká bílá linie tak myslím že to bude mít podobně![]()
A malej je moc hezký. A ty řasy![]()
Evaeva No presne
. Jedna kolegyne dava kluka do jesli a to je v praci na ni reci. Ale zas treba i stejni lide kritizuji, kdyz tata (ci i mama) predskolaka nechce slouzit treba Stedry den, nebo chce slouzit min, nebo dokonce o boze kratsi uvazek...Vzdyt uz je diteti tri pryc.
eless je statečný ![]()
dzizisketa já si vždycky říkám, jestli si to ti lidi nepamatují jak se v dané situaci cítili když byli malí? Já nevychovávám ideálně, křičím, křičím víc než by se mi líbilo, ale beru to tak že jsem s nimi už dost let prakticky pořád, tak se prostě nemůžu chovat pořád ideálně. Ale většina křiku je že neposlouchají.
Pokud ale oni mají nějaký problém, přání, záchvat, strach atd. tak si vždy vzpomenu na všechny ty máminy "nebreč, nemáš proč,ještě ti přidám""teď tě nechci, chci jen hodnou holčičku" a další a jak mi v tu chvíli bylo a nepřijde mi tak těžké (zkusit) udělat to tak aby se oni cítili jinak, ideálně lépe.
A přemýšlím pak nad tím jestli si ta moje mamka/tchýně/kdokoliv nepamatují, jak jim bylo když tady tyto kecy jako malí poslouchaly? Nebo si ten pocit pamatují, ale je to podle nich v pořádku že se tříletá holčička cítí tak mizerně?
Zarinya dej tomu pár let a budeš ho mít v Řecku na celý prázdniny až se ti to líbit nebude
.
eless ojé, to je rána jako hrom! Jizva tam nejspíš zůstane (dcera má čáru uprostřed čela po lepení už asi dva roky). Kdyz vidím ty krásný oči a dlouhatánský řasy, tak bych po jizvě ani nekoukla. Máš ultraroztomilý dítě. A superstatečný.
Sairon podle mě takhle vůbec neuvažují. Že by přemýšleli, jak se to dítě cítí. Sledují nějaký cíl, třeba aby to dítě přestalo brečet, a to obvykle zabere. Z jejich pohledu účel světí prostředky. Já myslím, že my jsme první generace, která víc přemýšlí, jak to na ty děti dopadá z dlouhodobého hlediska a jsme proto ochotní tolerovat větší míru neposlušnosti/projevování se.
eless krasny chlapecek! Pokud mu vubec nejaka jizva zustane, tak jen slaboucka carka, neboj, holkam se bude libit :)
Evaeva v sebe to mám vysporiadane
letfenixa to je nejdůležitější, rodiče už asi nezměníš. Ale samozřejmě to bere dost sil, to pořád poslouchat.
Sairon já jsem tuhle dostala při prevlikani pěstičkou do oka, seděla jsem za ni a nějak jsme se tahaly o teplaky, najednou pustila a ta ruka ji vylitla až me přímo do oka, fakt strašná bolest, skučela jsem dost, z oka slzy, nakouknul muž, co se stalo a rika: jo, dobrý, nic se nestalo, to nemůže bolet, vždyť te praštilo malý dite
tak já na to: (několik sprostých slov) ale já nemůžu ani otevřít oko!!! a ten necita mi řekl ještě něco v tom smyslu, ať to neprehanim, ze to nemůže bolet tolik jak rikam!
Úplně přesně modelová situace, měla jsem na nej v tu chvíli tak prisernej bezmocnej vztek a chuť mu ukázat, jak strašně mě to bolí a přesně, úplně by mi stačilo, kdyby mě jednou větou politoval!!!
Sairon to doufam,ale kdyz ja jsem na ty miminka,no.Ty vetsi deti me az tak neberou,ale u Marcela to bude ,,snad,,jiny.![]()
Potrefenáhusa nauc malou Berany duc a vypust ji na tatinka. To taky vubec neboli, vzdyt ty deti maji jeste mekkou hlavicku!
Zarinya koukala jsem na IG, jaky je Marcel uz velky kluk, taky krasny dite.
Kokoska ježiš, jo, berany duc dělali kluci vždycky tak, až mi jiskřilo před očima! ![]()
Pinot Noir no prave, oni ti mrnousi jak neznaji miru, jsou to strasny rachy.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.