Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 15. února 2022 10:38

Já mám teda úplně opačný model dítěte, neboli "jdu s každým i bez řízku". Ale i tak jsem vděčná našim, že naši výchovu nikdy nijak nekomentovali. Asi jak je těch dětí v rodině hodně a i naši mají každý své další malé, tak se ta pozornost nekoncentruje na jeden kus. Každej má dost starostí se svým  Zároveň je v rodině dost zkušeností, takže když chci něco probrat, je vždycky s kým.

Od hodnocení mám tchýni, ale jsem zvyklá to totálně odstínit. Její pozdravy typu "co ty parchante rozmazlenej, úkaž jak tě zase strašně ostrihali .." na celej podnik, už jsou celkem legendární

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 15. února 2022 10:40

Mrakoplas dcera si ve dvou letech na odrážedle rozsekla ret a normálně ji na chvilku uspali. 

Offline Tabea
8135 příspěvků moje polička 15. února 2022 10:44
Reakce na Zuzuli:

Ja si trochu fnuknu, jo? Ja jsem fakt strasne vdecna mym rodicum, ze se nas s malou ujali a po kazde chemosce si nas na ty kriticke tri dny berou k sobe a strida se u nas cela rodina, abych mohla jen v klidu jist a spat a o malou bylo postarano. Ale silene me toci, jak mi porad opakuji, jak malou rozmazluju. Je na me pry prilis emocionalne fixovana a bych ji mela od sebe nejak odpoutat. Protoze se treba nenechala pochovat od moje babicky, kterou vida tak jednou za dva tri mesice na hodinu, takze ji vlastne vubec nezna, a radeji celou jeji navstevu stravila u me na kline. A babicka byla zklamana a stezovala si na to mame. Nebo kdyz se moje mama rozhodla vzit silene unavene dite, ktere uz mi usinalo v naruci, do kocaru, ze se s nim projde, ale protoze mala uz nebyla zrovna v nalade, tak ji to cele prorvala, kricela stale dokola mama, nez usnula, a ja pak dostala vynadano, ze mama se stydela s tim kocarem mezi lidi a jen krouzila u nich v ulici. A prece neni mozne, aby tohle dite delalo. Vety typu "nechod sem, bez tebe je strasne hodna a pak se objevis a jen na tobe visi" "nechovej ji, musi si zvykat, ze tu nejsi" "prestan s ni mluvit o tatinkovi, kdyz tu neni, tak ho ani nezminuj" "nelituj ji, ze zakopla a prastila se do hlavy o roh, proste ji rekni, ze se nic nestalo, at si nezvyka" jsou na dennim poradku. Protoze dite si dovoli, ve chvili, co se objevim, bezet za mnou a byt se mnou. 

Nejak nemam silu se s nimi dohadovat, zvlast, kdyz kazdy muj argument je smetem slovy, ze ona je prece ucitelka s tricetiletou praxi, tak vi nejlip jak na vychovu (jo, ja vim, to je ono). Vlastne, co cekat od nekoho, kdo mi uz u novorozence zakazoval chovat placici dite se slovy, "mama je tu, neplac, uz je dobre", protoze to je pry nevhodne. Pritom to mala zvlada uplne uzasne. Na to, ze to je porad jen malicka holcicka, ktere nejsou ani dva roky, zatim uplne nemluvi, a celych prvnich 20 mesicu zivota stravila 24/7 se mnou. Prarodice jsou daleko a tatinek workoholik. A najednou od ni odchazim, hlida ji hodiny spousta dalsich lidi. Beha se mnou po odberech, k nekterym lekarum... I dve noci sama u nasich zvladla krasne, neplakala, hezky usnula a spala. Ale pak nejaka blbost vzdycky rozpouta lavinu vycitek, jak z ni bude rozmazleny fracek, co je na me prilis vazany. A fakt, ze doma se chova uplne jinak, nez u babicky taky neni uplne akceptovan. Jsem fakt rada, ze u nich muzeme byt, ale nemuzu se dockat, az tohle obdobi skonci a budeme tam jezdit zase jen na navstevy v me plne kondici. 

​zkusila jsi jim to říct, přesně tak, jak jsi to teď sepsala?

Jste obě super baby, jak to zvládáte.

Offline Zuzuli
3795 příspěvků moje polička 15. února 2022 10:52

Tabea zkusila. Ale ona ma prece tu praxi! Ja uz skoncila u toho, ze ji odpovidam, ze jestli tohle je rozmazlene dite, tak se za to, ze rozmazlena jw, vubec nestydim. A slovo rozmazlena ma prece v sobe mazlena a to odpovida. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 15. února 2022 10:58

Zuzuli To je peklo, moc tlapkam

Offline viktorka_od splavu
49364 příspěvků moje polička 15. února 2022 11:19

Zuzuli

bych se na vysvetlovani a dohadovani vyprdla, nestaci rict, ze to je moje dite, tak bude po mym a smytec?

Offline dzizisketa
8976 příspěvků moje polička 15. února 2022 11:19

Zuzuli 

Mně je to moc líto. Nevím, proč musejí miminka a malé děti jen poslouchat, na něco si zvykat nebo naopak nezvykat a hlavně se pořád chovat tak, jak to chtějí dospělí, kteří jsou sami nevyrovnaní a k dětem se chovají podle momentální nálady. 

Offline dzizisketa
8976 příspěvků moje polička 15. února 2022 11:22

Zuzuli 

A jinak si myslím, že jsi skvělá máma. Nevadí, že se teď malé nemůžeš věnovat tak jak dříve ve smyslu času a aktivit, ale je skvělé, že k ní máš super přístup a že se na tebe může pořád spolehnout 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 15. února 2022 11:25

dzizisketa no ja myslim, ze to je prave pre to. Ze ti dospeli, co to od nich chcu, su sami produktom vychovy, kedy neboli ako deti akceptovane alebo odkial chodia tie postoje, ze dieta ma dospelych posluchat a robit vsetko tak, ako si dospely umanie vratane vynucovania si prejavov lasky (napriklad moja mama na Alicu: ak mi nedas pusinku, ja budem plakat)

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 15. února 2022 11:30

Zuzuli ach jo, proč musí matky tohle svým dospělým dcerám dělat? Proč musí prosazovat to, co bylo nejlepší před třiceti lety? Proč nechápou, že tak malé dítě potřebuje a chce být s maminkou, zvlášť, když ji občas nevidí? Proč matka prostě musí a musí mít za všech okolností pravdu a cpát ji druhým? Hodně sil, drž se, jednou to skončí a budeš mít klid

Offline Pinot Noir
29911 příspěvků moje polička 15. února 2022 11:33
Reakce na MP Meri:

Její pozdravy typu "co ty parchante rozmazlenej, úkaž jak tě zase strašně ostrihali .." na celej podnik, už jsou celkem legendární

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 15. února 2022 11:34

Zuzuli Ježíšmarjá. Já neupiram lidem možnost na názor, ale proč si to pak neříkají mezi sebou, prostě bez tebe. Navíc když jsi nemocná tak by se třeba i někdo méně obratný mohl dovtipit, že má držet pusu. Hodně sil nejen v nemoci, ale i s rodičema ti přeju. Ja bych je neobhajovala, že ventiluji stres, mají si ho ventilovat jinak, je dost jinejch taky nevhodnejch možnosti, můžou něco rozmlatit, zhadat se mezi sebou, vyčítat ti něco x let starého ...ale zrovna tohle hašteření ohledně špatne výchovy je úplně mimo. Držím pěsti a malou určitě nerozmlazlujes a děláš to správne, ja jsem tady měla natáčet nějakou liveshow s maloumalou a pak si to vsechny prechytracely prarodiče měli poustet:-D. Naši po této zkušenosti upustili od všech rodičovských rad a zaměřili se třeba na kritiku samba, mého pořádku doma, a zbytku celého mého života včetně komunikace s prodavačkou treba:-D. Ale do tohodle už radši nesáhnou. Hrozny to máš, hrozny! 

Online Potrefenáhusa
38888 příspěvků moje polička 15. února 2022 11:36

mne uprimne fascinuje ten zájem ostatních lidi, jestli bude dite moc závislé na matce, mne nedavno v tomto směru školila moje (bezdětná) kolegyne...prý by měl dite hlídat i někdo jinej (tvl, kdo?!!!!) a pak vyzvidala, jestli je aspoň někdy s tatinkem a na to mi odpověděla No, aspoň že tak?!!!

jako na kom by mělo bejt malý dite závislý jiným, než na matce? 

Offline Kokoska
34999 příspěvků moje polička 15. února 2022 11:38

Potrefenáhusa a bude kolegyně chodit hlídat?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. února 2022 11:41
Reakce na Pinot Noir:

Zuzuli To je smutné. Na to není rada, jenom obejmutí. Ať je to co nejdřív za vámi!

Pod čarou: čumím, jak strašně často a od různých lidí tyhle stesky nad chováním rodiny čtu a slyším. Je mi z toho smutno. 

​taky to nechapu.Ja taky nemuzu byt s Marcelem casto a je mi to lito,a kdyz prijedu ke mne jde,ale je proste fixovany na mamu coz je naprosto normalni,vubec by me nenapadlo ji to vycitat.

Kdyz byl u nas s mamou na podzim 14 dni,posun byl veliky,uz k nam sel normalne,smal se vsechno,ale spat musel jit i tak s mamou....mne to prijde normalni,nevim proc to ty lidi nechapou.

Online Potrefenáhusa
38888 příspěvků moje polička 15. února 2022 11:50

Kokoska no viď...

Online Potrefenáhusa
38888 příspěvků moje polička 15. února 2022 11:52

Zarinya jsou ještě malí, no, jednou to přijde tak jak tak, ze vyrostou a mamy se pusti (aspoň většina)

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 15. února 2022 12:00

Docasne prihodim foto. 24h po nehode som vymenila obtazujuci obvaz za naplast. Po stranach je otvoreny takze vzduch sa tam na hojenie dostane. Som zvedava aka bude jazva

Offline dzizisketa
8976 příspěvků moje polička 15. února 2022 12:01

betsey 

No právě, ale jako dospělí by snad měli být schopní nahlédnout, co chtějí od jiných a jak se k nim sami chovají. Tyhle generační vzorce jsou strašné zlo. Na jednu stranu si říkáš, že ty lidi za to své zacházení s dětmi nemůžou, protože je samotné to hluboce poznamenalo... Na druhou stranu není zase tak těžké na to nahlédnout a začít se chovat jinak. Nebo aspoň držet hubu, když jinak to nejde.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 15. února 2022 12:01

Potrefenáhusano,je to tak.jTaky bych si ho chtela uzit samotneho,ale vzdycky me probere,ze to mu nemuzu udelat.

(ja nevim zda by mi ho snacha dala treba na tyden)vubec jsem to s ni neresila,protoze si myslim,ze by byl v soku kde najednou je mama.