Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline letfenixa
10896 příspěvků moje polička 15. února 2022 20:59

DrowRanger a hlavne sa jej neozvi a neospravedlnuj. A buď rada, že nie ste tak previazani ako my s našimi. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 15. února 2022 21:12

DrowRanger naprosto souhlasím s Karja už je nezvi déle než na pár hodin. Člověk je ochotný leccos překousnout, když je to v zájmu dětí. Ale je otázka, jestli tvoje děti ze vztahu s tvojí matkou budou nějak profitovat. Z toho, co píšeš mi to nepřijde. Aby byl Artur nervozní z její přítomnosti po celý víkend, jako co z toho...

Online Karja
44734 příspěvků moje polička 15. února 2022 21:13

letfenixa jo, já s mámou sice bydlím ale vůbec se s ní radši nebavím. Já jsem jen krůček od toho, že mě tu už nikdo nikdy neuvidí, její komunikace se svejma dětma je otřesna. Jakoby já vždycky říkám, že mi kazí karmu. Že je ten den v pohodě, pak ji někde potkám a ještě dvě hodiny musím nad tím premejslet. Minule to bylo na téma, že ji dcera poprosila jestli neupece bábovku. Takže ona ji začne dělat, ale u toho nadává, jak se na to může vykašlat, že nic dělat nebude a jak si jako můžeme myslet, že má ráno babovku, když je do noci v práci. No asi takhle běžný člověk buďto řekne upeču ji nebo neupecu ji. Jen naše máma míchá těsto a u toho nadává, že ji péct nebude. Velkamala pak akorát brečela a jak říkám, já bych toho nebyla svědkem, protože se jí vyhybam. ale děti priběhly že chtějí nějakou dědy limonádu, tak jsem to musela prověřit. A to bude léto a budeme se potkávat na zahradě!!! Ale k vnoučatům se chová dobre, jen přede mnou dělá takové jako naschvály, aby mě vytočila. Když u toho nejsem tak je v klidu. No jak říkám, chudák děda, až budeme pryč a já nebudu hlavní hromosvod stane se jim on. 

Online Karja
44734 příspěvků moje polička 15. února 2022 21:21

Povedlo se nám zavřít chudáka kočku do zahradního domku na 24 hodin. Chudák kočka. Nebýt dcery tak tam snad ještě je, nebo o poznání dele. Furt říkala -  mami co tady tuta? Tak říkám, že to teta na nás troubila autem. Ale mami, já to pořád slyším. To byl někdo jinej ze silnice. Ale ne mami to tuta jako když naše kočka mňouká.......a tím mi to došlo, ze ráno ani nepřišla a šla jsem ji pořádně hledat. No chudak kočičák na koho by se kdy domnoukal, kdybychom nešli dnes na zahradu a dcera nebyla tak pozorná. 

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 15. února 2022 22:05

Karja Jak já ti rozumím. Moje máma klukům dobrovolně a sama od sebe každé odpoledne podsouvá svačinu. No a já pak musím poslouchat, jak se o ně musí pořád starat, že pořád peče, atd. Vždycky ji řeknu, že jim opravdu svačinu dávat nemusí a druhý den je to zas.

A pozor teď má novou věc, vadí ji, že kluci chodí do školy moc brzo a neustále mě bombarduje, ať jim to zatrhnu. Doteď nechápu, co je na chození do školy brzo špatně. Teda taky nechápu, proč tam tak brzy chodí, ale je to jejich věc.

Online Karja
44734 příspěvků moje polička 15. února 2022 22:49

brrr Tak chtějí si třeba pohrát ve družině nebo pokecat s kámoši, taky jsem chodila moc brzo, chodila jsem tam ráda, to je hezký....nebo že by kouřili před školou?:-D To jsou asi malí...řekni babičce že si kourej před školou tak aby to v klidu stihli:D. Jo to moje máma nemyslí, že se o nás musí starat, ona prostě prudí pri každé možné příležitosti, jen tak aby byla;-). Ale já už ji to ani nemám za zlý, ona za to asi nemůže, podle mě na to fakt nějak nemá to pochopit že takovýhle chování není dobrý, mě jen štve že mi to kazí tu karmu a pak jsem taková buď přešlá nebo treba nepříjemná na holky. 

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 15. února 2022 23:09

Karja Já doufám, že chodí kvůli kamarádům a ne cigárům Akorát bych čekala, že problém budou pozdní odchody a ne brzké.

Hele, myslím, že tohle ti karmu nepokazí, naopak snažíš se mámu pochopit, to by se na karmě mělo odrážet pozitivně.

Online Karja
44734 příspěvků moje polička 15. února 2022 23:10

brrr Jo na ty celkový jo. Já to spíš myslela tak, že mi to dost kazí tu denní náladu! 

Offline brrr
12363 příspěvků moje polička 15. února 2022 23:13

Karja Tak to se budeš muset naučit nějak odklonit, protože máma se očividně nezmění. Já už takhle trénuju aspoň 11 roků a začínám se v tom odklánění lepšit. Ale já jsem dost splachovací.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 16. února 2022 08:12

DrowRanger to je mi luto. viem ze mama je mama ale skus obmedzit navstevy. jej spravanie skodi vsetkym a aj tvojim detom. pokial ona nebude schopna ist k odbornikovi tak skus vyhladat pomoc pre seba aby ta usmernili ako sa mas v takej situacii chovat a spracovat to v sebe inak sa zblaznis. a presne ako pises ze keby to nebola mama tak kontakt prerusis - na toto si pozri nazor pani na instagrame znamu ako detijsoutakylidi. ono poradit prerusit kontakt je velmi jednoduche lenze prax je ina lebo mama lebo hento lebo tamto... drz sa

Offline Pavlena
6920 příspěvků moje polička 16. února 2022 08:21

Zuzuli se zpozdenim, ale strasne tlapkam.  A teda nechapu. Nasi jsou s mym zivotem v leccem v nesouladu, ale tohle kafrani a v takove situaci je spatne.
eless boze, to je krasny klucina! Ty rasy..!! Jizva bude cajk, kluka bude pripadne zdobit.

Online Karja
44734 příspěvků moje polička 16. února 2022 08:30

eless Jojo, tam bude jizva sexy. Ale jemu se to asi zcela zahojí dřív než tuhle její vlastnost dokáže ocenit! Mně na jizvy pomohl contratubexgel, kdybys ho přece jenom chtěla vycidit do čista;-) 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 16. února 2022 08:43

Ja jsem dnes vyletela rano u snidane na starsi, a fakt hnusne. A cele to melo puvod v tom, ze jsem byla nervozni z prace, co na me prehodil muz, musela jsem fakt z domu vyrazit vcas abych ten cirkus stihla rozvest do skolek a byla tu na danou hodinu. A starsi zacala peklit u jidla, ze to co chtela vlastne nechce, a ze to je hnusne, tak jsem ji vyrazila od stolu ze jak chce, muze jit do skolky hladova. A pak uz jen jecela, no. Kupodivuach jo. Stve me byt zenou v domacnosti a zaroven managerem na zavolani... 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2022 11:16

Ach jo, děti mají už zase deset dní rýmu. Dohromady jim nic není, ale pořád mají nudli u nosu/ucpaný nos. Do kolektivu nemůžou, takže už se tu začínají pomalu nudit a na mě od včera něco leze, jsem hrozně unavená a tak ani nemám sílu jim vymýšlet zábavu, maximálně jdeme na chvíli na hřiště, taky co jiného s rýmou

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 16. února 2022 11:28

Karja dik, gel pohladam. On uz ma jazvu na nose a 3 na perach

Offline Pinot Noir
29911 příspěvků moje polička 16. února 2022 11:33

Evaeva Soucítím. Ríša už tento týden ve školce je, ale Viki má rýmu už druhý týden, tajně doufám, že v pátek by už mohl jít taky do školky, ale moc nadějně to nevidím. V práci děláme přípravu pro audit, tj. věci, které jsem tři roky nedělala, není to rutina, kterou zvládnu s dítětem na klíně a za zvuků Prasátka Peppy. Hernajs už taky! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2022 11:45

Pinot Noir no přesně! Říkám si ok rýma, starší půjde už třeba na konci (minulého) týdne, mladší v pondělí. Ještě jsem si na to pondělí naplánovala cestu do práce. No tak houby, starší možná půjde zítra, ale mladší ne, takže až v pondělí. Po 14 dnech si zase začne zvykat. Práci teda zvládám dobře, on po obědě dost spí anic mi nehoří. Ale kombinaci s tím mým nachlazením už toho mám plné zuby.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 16. února 2022 11:53

EvaevaJá jsem tři týdny trpěla jakousi virozkou. kterou jsem chytla od dcery, tak když už je mi tenhle týden dobře, tak jsem se těšila, že dám dceru do školky a budu mít čas na různé věci, co moc nejdou se dvěma dětma za zadkem. No tak manžel ulovil na lyžích covid, tak si užíváme doma v karanténě. Alespoň že ty děti jsou u toho zdravé a plné energie ;o)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2022 13:45

DruI no to je taky dobré! Já to obvykle snáším dobře, ale tohle je už po xté tuhle zimu a ta moje viróza mě dorazila, asi spíš psychicky plus ta únava teda.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 16. února 2022 13:58

Pinot Noir Evaeva pevně doufám, že se situace už nějak stabilizuje a nebude už panovat taková přepjatost ohledně sebemenších projevů respiračních onemocnění. Nejsem kráva, abych posílala do školky dítě, kterému není dobře nebo o kterém bych si myslela, že může být jakkoli infekční. Ale v naší školce teď panuje politika nulové tolerance a běžně učitelky volaly rodičům, ať si vyzvednou děti, které tam třeba jednou nebo dvakrát kýchly. Mně taky jednou vrátily syna, že tam pokašlává. Byl tam první den po týdnu doma, tak muselo být jasné, že jde o nějaké postinfekční dokašlávání. Ten den poslaly domů snad půlku třídy, alespoň, co se ke mně doneslo. Já na tu školku nechci nasazovat, jsem s ní strašně spokojená a trochu si myslím, že ředitelka měla třeba nějaké avizo z hygieny, protože dřív toto nikdy nedělala. Ale pro rodiče je to strašný problém, protože pak není prakticky možné dítě do školky poslat - vždyť nějaký sopel mají skoro pořád. 

Já teď taky už pracuju, návrat do práce jsem zahájila hned dvojitou karanténou.  Starší syn by se už dokázal celkem inteligentně zabavit sám, ale s tím dvouletým torpédem dají dohromady třaskavou směs. Tak jsem zjistila, že sedět osm hodin v jídelně u pc, když se kolem stolu honí dětí a příšerně ječí, není nic moc. Navíc já tu práci taky nedělám rutinně, musím se na to po těch dvou letech soustředit a je to, jako bych to dělala poprvé v životě. Ale jsem ráda, že tu práci mám, už jsem opravdu potřebovala přepnout do profesionálního módu.