Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 16. února 2022 21:32

Evaeva Je to strasne hořke, jako bys do toho umělého přidala pelyněk. Já nevím k čemu tu hořkost přirovnat, já nic takhle hořkeho nejím, i fernet je snad takovej jemnější a říznější. Tohle je taková tupá hořkost. No Solathis Solathis to má doma, může to ochutnat a popsat, ale ti zas mají tu ztrátu chuti...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. února 2022 21:40

Karja 

Tyjo, tak to bych nečekala, že je to tak hrozně hořký, zajímavý. Kdysi jsme synovi kupovali při nějakých problémech lactose free nutrilon a nikdy mě nenapadlo to ochutnat. Ani jiné UM. Tak to jsem asi o dost přišla. Dítě to teda několikrát odmítlo, ale když nedostal žádné jiné mléko, nakonec ho pít začal.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2022 21:42

dynda já se právě snažila klukům um (normální) vnutit po odstavení, to jim bylo asi 15m. No vůbec ho nechtěli, po ochutnání jsem pochopila proč:)

Offline Karja
44734 příspěvků moje polička 16. února 2022 21:44

dynda Aha, tak to já jsem ta mléka chutnala. Ale to lactose free nemusí být nutně tak hořký, to je asi trochu něco jineho, to možná vi někdo jinej;-). Já už si to nepamatuju. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 16. února 2022 21:48

Karja 

Jasně, ale vzpouzel se, vzpouzel, kdyby to byla nějaká lahoda, asi by se nevzpouzel. Tou dobou už konzumoval hodně různých jídel a pití.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 16. února 2022 23:10

Karja Ja ne, jen manzel, ale narozdil od nej nej  se jeste neodvazila!

Ono je nejaky specialni, lactose free nestaci (to by nebyl problem s dietou, LF jsem uz roky), ma uplne rozstepeny bilkoviny na aminokyseliny, aby bylo co nejstravitelnejsi. Manzel to prirovnal k mouce rozmichane ve vode, ale na jeho chutove bunky se ted vazne nespolehnu!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 17. února 2022 00:08

Solathis ono môže byť ako písal niekto vyššie, že nemá len alergiu ale aj nedovyvinutu zaklopku, tak môže mať reflux nezávisle na tom, čo je. Tak keď vychytate mlieko a vyvýšené polohy po jedle, tak snáď už bude dobre. . Odporucam hlavne neprebalovat po jedle, nás sa síce často hneď pokakal ale musela som ho aspoň pol hodinu v tom nechať (no jo, no), inak všetko šlo von. A čo najmenej manipulovať, dali sme ho na rameno alebo zvýšenej polohy a nehybat. 

Offline letfenixa
10896 příspěvků moje polička 17. února 2022 05:36

Mrakoplas no áno,  to dieťa stravilo na ramene hodiny. 

Offline Zuzuli
3795 příspěvků moje polička 17. února 2022 05:38

Kdyby nekdo hledal pro vetsi dite po odstavu vazne chutne UM, tak my mame sunar 3 komplex s vanilkovou prichuti. Je vazne dobry, male moc chutna, presla na nej po 20 mesicich kojeni, kdy za tu dobu nemela ani kapku UM s vyjimkou dvou dni po narozeni. Je takovy smetanovy, chutna i nam dospelym, ja obcas lahvicku dopijim, kdyz to nevypije cele mala. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 17. února 2022 06:01

Mrakoplas Ona reflux ma 100%, ale kdyz mi jedno zvraci a druhy ne, tak je to podezrely! A prebaluju zasadne tesne tesn jidlem, to nas ucili uz v porodnici. A pak jak si rekne teda, nespokojenost s mokrou plinou umi dat dat ite najevo.

Proc mame vetsinu doktoru brzo rano?! Gastro 7:15, Fyzio 7:30... Nestiham spat! (Mala vcera trojcila, uspavala jsem do jedny a pak sla pripravovat veci na rano. A budim se od pul paty, abychom nezaspali.)

Offline Pinot Noir
29912 příspěvků moje polička 17. února 2022 07:17

žluťásek co Polární expres? Ale to asi spíš na Vánoce.

Offline continuity
43172 příspěvků moje polička 17. února 2022 07:49

Pinot Noir u toho jsem se poprvé nějak bála celou dobu i já. Navíc je to animované?

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 17. února 2022 07:51

žluťásek Princové jsou na draka a Za humny je drak. Staré, ale hezké pohádky a spíš pro menší děti. Ségra to milovala jako dítě.

Offline continuity
43172 příspěvků moje polička 17. února 2022 07:56

žluťásek je dost škoda, že jste vyloučili ty animovane věci. 

Já mám ty holky, takže to máme posunuté k tem Locikam a Rebelkam. Ale určitě jsou pro kluka dobre Auta ( to jsou dva díly, pak je ještě o ledadlu, i když to je už takové hodně napínavé). Pak je výborna pohadka v Hlave - misty je to teda smutne, ale je to nádherný príbeh o lidské duši. Podobné platí pri knihu života. 

Pak Zpívej, s nějakými výhradami i Ja, padouch. 

Vyborny je hotel Transylvania, ale pokud je bojácný, chvilku bych počkala. 

Všechno z toho je poprvé shlednutelne i dospělým, často jsou tam právě vtípky i pro dospělé, aby to s dětma v kine zvládli. 

A ještě nesmíme zapomenout na Lichozrouty. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. února 2022 08:03

žluťásek Proč nechceš animované? U nás teda byla dost populární Doba ledová a Vzhůru do oblak.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 17. února 2022 08:04

žluťásek a malý nemá rád animáky nebo vy? Protože jestli vy, tak bych některým dala šanci, jsou úžasné, že se to líbilo i nám. I když teď je na to ještě možná malý, některé jsou smutné. 

Třeba V hlavě, Coco, Locika (film), Soul, Ratatouille, Fantastický pan Lišák, Píseň moře, Až na severní pól, Fany a pes.

Dcera si jeden čas oblíbila japonské animované pohádky, na ty jsem s ní taky ráda koukala, jsou takové nevšední. 

Online Potrefenáhusa
38891 příspěvků moje polička 17. února 2022 08:05

continuity V hlavě je krásnej film, ale přeci jen mi přijde už pro trochu starší děti, ale zas někomu se zálibou v Byl jednou jeden život by se mohl líbit! žluťásek (a když vydrzite po titulcích, je tam přesně ukázaný, jak to maj kočičky )

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 17. února 2022 08:08

continuity vtipky pro dospele ocenuju, u nekterych klasickych pohadek by se clovek nudou ukousal. Na to je super ten Fantasticky pan Lisak, my se smali uplne jindy nez deti a je to takovy ten suchy humor, co mame radi. 

V hlave je bezkonkurenci a vzdycky tam najdu neco noveho.

Offline continuity
43172 příspěvků moje polička 17. února 2022 08:09

Potrefenáhusa v hlavě je z 2015 a to bylo starší šest a mladší 4. Malý žluťásek je navíc takový hloubavý. Ale máš pravdu v tom,  že bych tím nezačínala. Máme od tý doby výborné slovo pumberta. 

Offline continuity
43172 příspěvků moje polička 17. února 2022 08:13

Lamicka vtípky jsou nutnost, hlavně když to člověk musí vidět třeba desetkrát.

U nás některé hlášky zlidoveli. For: nejezte pistaciovou zmrzlinu, je špatná! pochopily děti až teď, kdyz občas donesu domů sushi.