Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 21:54

Sairon hlavně že všechno dobře dopadlo, teď už bude pořád líp

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 22:22

DrowRanger Sairon gratulujem obom 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 23:33

Sairon gratulujem!!! Som si aj myslel, ze to uz mas za sebou, ked ta nebolo. Mne sa snazili vyvolat porod 2 dni po sebe, tn druhy den mi aj prepichli vodu, ale kontrakcie neprisli nech rovili co robili, 14 hodin som sa trapila aa potom uz maly zacal padat, tak nas brali na operacku. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 23:33

Sairon gratulujem!!! Som si aj myslel, ze to uz mas za sebou, ked ta nebolo. Mne sa snazili vyvolat porod 2 dni po sebe, tn druhy den mi aj prepichli vodu, ale kontrakcie neprisli nech rovili co robili, 14 hodin som sa trapila aa potom uz maly zacal padat, tak nas brali na operacku. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. srpna 2018 23:34

Adakujem vsetkym za gratulacie, dufam, ze si s tym drobcom poradim a rychlo sa zzijeme :)

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 07:11

Sairon Taky moc gratuluju a přeju brzké zotavení a z miminka samou radost!

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 09:14

Sairon velká gratulace. ať jste brzy v pořádku.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 09:54

Sairon i vám gratuluji, přeji zdravé, hodné a šťastné miminko. 

I po špatných porodech mají ženy druhé děti, ale vlastní zkušenost nemám. Myslím, že to špatné se člověk snaží vytěsnit a rychle zapomenout. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 11:08

Jsem ráda, že nejsem jediná, kdo nezapomněl, bych si připadala jako bábovka. Mi to přijde jako říct někomu, kdo přišel o kus nohy nebo třeba "jenom" o prst, že na to zapomene. Nezapomene, ale naučí se s tím žít. Já mám po porodu doživotně něco nařízeno a zakázáno. Když se tím řídím, nemám problém, ale není už všechno samozřejmost a nejde to vždycky ovlivnit, protože tělo není stroj. Tak jsem citlivá na zlehčování. Samozřejmě všem přeju, aby byly porod a vše, co po něm následuje, v pořádku. A chci další dítě a moc bych si přála, aby doktoři okamžitě vynalezli 3. způsob, jak ho dostat ven.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 11:16

Stará Stanová Kůže 

Úplně ti rozumím, jestli na to dojde, asi spíš půjdu druhou cestou - najdu odborníka, který mě přesvědčí, že po případném dalším porodu nezůstanu mrzákem.

Offline slniecko admin
19583 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 11:41

dynda si niečo matne pamätám, ako som syčala na muža pri pôrode, že budúce rodí on...

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 11:42

dynda Já nezapomněla, prožila jsem si horor, naštěstí bez důsledků. Druhé dítě jsem si moc přála, ale klepala jsem se až do porodu. Jakmile to bylo za mnou, spadla ze mě obrovská tíha. Ten stres tam byl někde schovaný celé 3 roky. 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 12:18

dynda Na druhý porod jsem se snažila vybrat porodnici, která problémy nebagatelizuje, maximálně je kontroluje a nenechává vše "přirozeně plynout", nebrání se "umělým zásahům", naslouchá rodičce. Vyšel mi z toho Apolinář, nebo možná Motol, vybrala jsem to první, velká spokojenost.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 12:33

dynda Lamicka Stará Stanová Kůže ja sa cez tu traumu prveho porodu neviem dostat a preto druhe nechcem. Ale kvoli tomu,  aby krpec nebol jedinacik to chcem prekonat ale neviem ako. Bohuzial vyber porodnice tu u nas nie je mozny, musela by som cestovat dalej,  viac ako hodinu a to uz je zase trochu risk. Ako bude to tu zniet az ruhacsky ale keby mi niekto slubil,  ze budem mat cisarak,  tak do toho idem. Ten prirodzeny som mala strasny,  strasny,  strasny a bez moznosti epiduralu. Nocne mory som mala este dva mesiace a obcas si poplakala (no hormony )  teraz uz zacina byt pamat milosrdna ale viem,  ze ked otehotniem,  budem trpiet nespavostou zo stresu az do poroodu. Da sa to nejako prekonat? 

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 12:35

dynda Tobě se zdá popřát někomu, ať na to nepříjemné rychle zapomene, jako zlehčování, mně tvoje reakce zase jako přepjatá. Jasně, že zapomenout se nedá, ale neříkej mi, že vzpomínky a prožitky jsou stejně intenzivní dva dny po porodu, rok po něm nebo za pár let. Že máš následky mě mrzí a přála bych ti, aby tomu tak nebylo, současně nepopírám, že doživotní traumata z porodu existují, ale takhle vylíhnout kvůli běžnému přání mi zavání podobnou přecitlivělostí, jakou trpí ty, kterým se nedaří otěhotnět a po okolí vyžadují speciální přístup. Všichni fakt nemůžou vědět, jaký má která problém, a co je "zakázané" před ní zmiňovat. "Na špatné zapomeneš" se rodičkám běžně říká, mně to řeklo několik zkušených matek. A měly pravdu.

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 12:37

Mrakoplas Císaře vyžadovat? Moc se o tom nemluví, ale řekla bych, že to takový problém není. Psychický blok je důvod.

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 12:40

Mrakoplas nevím jak u vás, u nás si lze tu sekci vyžádat. kdybych mohla taky bych to podruhé udělala (ne kvůli zážitku, ale kvůli následkům)

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 12:44

já jsem měla první porod špatný, malého brali ven pumpou po 36 hodinách po odtoku vody, protože jsem tlačila ze všech sil přes půl hodiny (mě to připadalo jako věčnost) a už jsem na doktorku křičela, ať ho vyndají ven. Takže do druhého porodu jsem šla jako prvorodička. rozhodla jsem se, že horší to být nemůže. Takže druhý porod byl u mně jako první. Teprve před třetím porodem jsem si vzpomněla na tu bolest a taky jsem týden přenášela, než jsem se vnitřně rozhodla, že teď už je čas a že to dám. Vím, že u mně ta psychika zapracovala velmi.

Ale tak jako vím, že to bolelo a že jsem to opakovat nechtěla, tak tu bolest jako takovou si vážně nepamatuju (čím nevylučuji, že někdo jiný ano), zatímco když si vzpomenu na vrtání zubů, tak na to si vzpomínám dobře

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 12:46

Mrakoplas Rozumím ti. Na císař jsem se pokoušela ukecat doktory u obou těhotenství. Teda já to vůbec neumím, známé taky nemám, tak jsem to jen spíš nesměla navrhla, nesetkalo se to s úspěchem. Sondovala jsem i jak to nějak finančně podpořit, ale zase, nevěděla jsem komu a tak, no.... Možná by pomohl posudek od psychologa, někde jsem četla?

Pro povzbuzení: U mě teda nakonec ten druhý porod proběhl naprosto jinak než první, vlastně během pár minut a až skoro do konce téměř bez bolesti, epidurál byli u Apolináře ochotní dát už při mírných bolestech, hned přiběhli, ale nestihli to.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 13:18

Mrakoplas Moc se o tim nemluví, ale císař jde domluvit, jen si musíš správně vybrat porodnici. Ja chtěla zkusit rodit podruhé přirozeně, když se opakoval scénář, tak se včas rozhodlo o akutní sekci. Z té žádné trauma nemám, ale pořád je to velká operace.