Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29903 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 21:37

Sairon Výčitky odhoď, měla jsem to stejně jako dynda, bezvýhradná absolutní láska přišla postupně. A myslím si, že je to obvyklé. Chápu tě, taky jsem se netěšila a tajně jsem si přála, aby čas tak neběžel a k porodu nedošlo. A prvních několik měsíců jsem si říkala, že kdyby mi někdo nabídl možnost vrátit čas, nikdy bych do toho nešla. Už si to nemyslím  Když pak poprvé uslyšíš máma...  (To mi připomíná, že teď ten lump mámu úplně vypustil a začal mi říkat baba ).

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 21:43
Reakce na Pinot Noir:

"Na špatné zapomeneš" se rodičkám běžně říká, mně to řeklo několik zkušených matek. A měly pravdu.

​No jo, "až budeš držet v náručí toho drobečka..."  Jako zapomeneš - víš sice furt že to bolí, ale vzpomínky na intenzitu časem zeslábnou, dyk je to skoro nepředstavitelný... 

Ale musím říct, že nejvíc úkorně jsem brala ty kontroly a vyšetření, zlatej porod. Ten trvá pár hodin, ale kolikrát jsem musela s odpuštěním roztahovat nohy pomalu i před uklízečkou, ani nespočítám. Hnus fialovej. Se slzou v oku a závistí jsem vzpomínala na naše babičky a Agathu Christie - která v tom svým životopise popisuje, jak navštívila jednou rodinnýho doktora, kterej konstatoval těhotenství a dobrou kondici - a šlus!

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 21:48

barbucha jsem byla v Anglii u anglický kamarádky, když se jim přihodila ta šťastná událost.... připadá mi, že od doby Agathy Christie se tam tak moc nezměnilo. Vůbec ani nevím, jestli byla v těhotenství u doktora, chodila za ní domů midwife, spíš spolu tlachaly a porod proběhl plánovaně doma v bazénu.

Offline slniecko admin
19583 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 21:51
Reakce na A666:

A to jde, porodit v ČR

​No, vieš ako, keď to príde, tak hej ...

Z BA sa chodí do toho Vyškova, alebo do Rakúska do Hainburgu, švagriná bola tuším práve v tom Vyškove aj s manželom a starším synom. Ono si ten rozdiel v starostlivosti človek rád zaplatí.

Offline slniecko admin
19583 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 21:52
Reakce na DrowRanger:

slniecko ja som mojmu oznamila, ze v dalsom zivote budeme morske koniky   

alebo aspoň kengury!!!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 21:56

Pinot Noir 

Zkouší, co vydržíš 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 22:00

Karja 

Když si řekneš, že chceš dítě, pak si to užiješ a pak ho máš, je to bezpochyby to nejúžasnější na světě 

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 22:02

Stará Stanová Kůže 

To by se mi taky líbilo. To věčný šťourání jsem pokládala za vysloveně dehonestující, strašně mi to lezlo na nervy. Už jen když začali: "vyskočte si..." tak se o mě pokoušela mrtvice - vyskočte si s dvacetikilovým pupkem! 

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 22:05

barbucha zajímavý že zrovna ty nevíš žes to mohla klidně taky odmítnout:-)

Offline barbucha blogger
35886 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 22:12

viktorka_od splavu 

Před třiceti lety se tě nikdo neptal  

Offline viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 22:13

barbucha ani dnes se tě nikdo neptá. ale já jsem za to (byla) ráda. to co je v německu nebo nedejbože v británii bych nechtěla ani náhodou

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 22:14

barbucha bylo to takový celý potrhlý. to bys musela vidět - kamarádka je křehká blondýnka, midwife byla černošská obryně (ale byla fajn), bazén se při nácviku akce protrhl (byl půjčený k tomuto účelu, nafukovací, umístěný dovnitř domu) a zalil celé patro.... když přišla TA chvíle, naštěstí jsem mohla zmizet pryč. Přišla jsem 2 hodiny po akci a vrazili mi do rukou 2hodinové mimino, vůbec jsem nevěděla, že se na něco takového smí šahat! No ale už tam byla kolem lůžka shromážděné celé příbuzenstvo, tak to asi bylo jedno.

Online brrr
12358 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 22:17

Pinot Noir Nemám to nějak vědecky podložené, ale není možné, aby si některé děti pletly B a M? Starší taky neříkal "mami", ale "bati", on sám byl "batim", "bebedi" bylo "miminko". Jasně, že to byla hrozná hatmatilka, ale ta záměna těch dvou písmen byla velmi výrazná. Pokud Tě to uklidní, trvalo to jen krátce.

Offline Pinot Noir
29903 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 22:21

dynda Dělám, že na tu babu neslyším, ale když si prozpěvuje táta táta a pak se podívá na mě a řekne BABA, muž se může smíchy potrhat, takže on vidí, jaký to má úspěch, takže to hned tak nepřejde 

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 22:24

Syn si teď v roce a půl významně rozšířil slovní zásobu. Vybalil během pár dní spousty zvířátek, mamííí slyším dvacetkrát do minuty. Na dovolené se naučil velmi zásadní slovo, koláč. Každé ráno hned po probuzení spusti mámí, ňam ňam, koáč jo? 

Počůrala bych se z něj smíchy. Naučil se odpovídat nene a jojo a fakt to používá smysluplně. Batolata jsou nejlepší.

Offline Pinot Noir
29903 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 22:25

brrr Je to možné. Navíc to B teď objevil, tak ho asi cpe všude (doteď jeho řeč zahrnovala tátu, mámu a tisíc variací a intonací slabiky pam, která pokryla všechna ostatní slova ).

Offline Pinot Noir
29903 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 22:28

žluťásek Ty jo, tak to je rozumbrada  Rišák furt nic, baba a šmytec.

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 22:29

Mne sa páčilo, keď synček väčšinou odpovedal "asi nie", aj keď to chcel :-)

Teraz hovorí už skoro úplne všetko, ráno ma učesal, lebo MAMA STAPATÁ. Potom učesal aj mnohých plyšákov. Zlatúšik.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 22:38

Hm, tak u nás je máma zjevně stále po ruce a není třeba ji pojmenovávat. Táta, bába, mňau, haf, to nesplete, ale máma? Neexistuje  taky pořád frčí Ne! i s vrtěním hlavy a občas se povede hm místo ano...Je to švanda 

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 19. srpna 2018 22:38

Pinot Noir rozkecal se teď tak v posledních čtrnácti dnech, opakuje spousty slov, samozřejmě komolí, ale je to sranda. Dnes mi ráno podával zubní pastu a říkal past, to mě překvapil. A u dětské kuchyňky u samolepky s hodinami říkal hned jak jsme ji sestavili sas, jako čas. To jsme teda koukali. Ještě umí auto, ahoj, papa, ogu jako jogurt, mamí, tatí, babí, haló, gól... Včera šroubovali s tátou, tak dnes přidal šouby šoub. Cestou od metra jsme míjeli pobočku Alzy a říkal něco jako aša, doufám, že to jsem se přeslechla