Se mnou nakonec postupně zkusili hodně, byla jsem na všech 4, poloha na boku, ve stoje opřená o postel, seděla jsem na nějaký speciální stoličce, kdyby mě mohli někam zavěsit za ruce, asi by to i udělali, ale když přestaly kontrakce, tak jsem si i já ráda lehla a chtěla jsem 1. spát, 2. císaře a spát, ale nešlo to.
Vše o těhotenství a dětech
Dakujem vserkym za rady, myslim, ze u nas musi byt na cisársky riadny dôvod nie len zelanie vystresovanej rodičky ale skusim sa o tom pobavit so svojou dr, je aj porodnicka, mozno poradi. Mne by stacil aj epidural ale u nas ho davaju len do 16.00 a cez vikendy vobec
To od 16.00 a cez víkendy tam nemajú anesteziológa? Alebo prečo nie? Ako potom zvládajú neplánované sekcie? Do takej pôrodnice ani nechoďte.
Možná by příště nemusel být císařský řez, stačila by známá porodní asistentka, která by o Tvém problému věděla, uměla Tě povzbudit (místo aby v Tobě vzbuzovala pocit neschopnosti) - v kombinaci s nějakou vstřícnější porodnicí, kde by Ti umožnili jinou polohu a v době porodu jíst (mě přijde vždycky šílený, když si vezmu, jaký výkon se po ženách požaduje leckdy víceméně ohladu) by to třeba stačilo....
Moje kamarádka měla první dítě sekcí (vyvolávaný porod, který nepostupoval, vyvolávali 3 dny) a díky soukromé PA v kombinaci s porodnicí Rakovník měla druhý porod přirozeně a jak říká za odměnu. kdyby rodila tam co prvně, tak by šla malá sekcí nejpozději v den prvního termínu.....
EJK ano, su tam len dvaja a ti sa nejako striedaju. Tiez rozmyslam, ze ked by bola sekcia tak co.. Mozno vtedy dojde? Zatial mi to nikto neosvetlil. Je to mala nemocnica.
A666 problem je, ze ja velmi na vyber z porodnic nemam. Teda v rozumnej vzdialenosti z dvoch a obidve su na tom tak isto. Porodnu asistentku by ku mne ani nepustili. Asi budem musiet prezistit ci sa da realne stihnut dakam dalej a ci by mq vzali.
dynda v tej nasej inu polohu ani nepripustali.
Myslim, ze mnohe svk porodnice su daleko za ceskymi..
dynda Mrakoplas děkuji za zkušenost, moc mi to pomohlo. Nesu si v sobě takovou křivdu vůči sobě samé, že jsem tu malou vlastně nechtěla a vůbec jí při příchodu na svět nepomohla.
Jinak je mi 30. Já si polohu volit mohla, převážně díky manželovi který stál neochvějně za mnou, at mi do toho nekecají a nechájí to na mě. Nakonec jsem ale skončila na koze, protože už jsem nevěděla co, a tlačilo se mi tam nejlíp (ale možná to nebylo polohou, ale postupně se zvyšujícími dávkami oxytocinu...
Mrakoplas áno, s veľkou pravdepodobnosťou áno.
Apropó, tak ma napadá, nemá to byť reklama, nie som s nimi nijako prepojená, ale možno by som konzultovala s Centrom Kvapka http://dietaaja.sk/ .
Sairon nemajte vycitky, tiez som ich dlho mala a aj teraz obcas zapochybujem ale nie je to vasa vina ani neschopnosť. Proste to niekedy nejde a na to je tu moderna medicina, aby nam pomohla ![]()
slniecko dakujem za tip, prestudujem to
Myslím, že výčitky mohou jít stranou, někdy to prostě nejde, dříve se umíralo, dneska se to naštěstí většinou dá přežít. U mě se vztah k dítěti stejně formoval až po narození a řekla bych, že tu bezvýhradnou mateřskou lásku jsem začala cítit třeba až v několika měsících, do porodu jsem se těšila, ale to je asi tak všechno, člověk neví, co, kdo ho čeká. Pak to byla spíš velká zodpovědnost, nejistota, jestli všechno dělám dobře, a čím víc syn komunikuje, tím ho mám radši. Puberta bude i od toho, aby matka dítě láskou nesežrala.
slniecko ja som mojmu oznamila, ze v dalsom zivote budeme morske koniky
Mrakoplas pracovisko ktore robi tieto ukony len v danych casoch podla mna urcite nie je vhodne. ja viem ze sa mi to lahko hovori ale ozaj by som zvazovala nieco ine. jedna znama cestovala az do vyskova s tym ze to beru cez bratislavu keby to nahodou nestihali. nakoniec si zaplatili nejake ubytovanie blizko nemocnice pretoze prenasala ale to sa vopred neda odhadnut. ja sama som len oci vyvalovala ze sa tej cesty neboji. riesila to takto pri oboch detoch. porodnicu mam relativne blizko ale aj tak som bola ako prvorodicka uplne nervozna z toho ako to zvladnem s dopravou az sa porod zacne. vdaka hospitalizacii este pred zacatim mi aspon tato cast nervov odpadla
dynda Za nejkrasnejsi obdobi hodnotim delani toho ditete!
Ted se teda mlade piprve zacalo rehtat nahlas a ve dvou mesicich ma peticentimetrove huste vlasy rostouci do takoveho hipster ucesu a uz jde ruzne cesat, takze si me snazi ziskat!!
Nj, já zapomněla, že na Slovensku toho jde ještě míň než v ČR
Vím, že některé ženy třeba do krnova nebo Vyškova jezdí zdaleka a zamluví si na dobu před termínem a po někde ubytování, ale to u dalšího dítěte, o které je třeba se starat, funguje dost blbě ![]()
A to jde, porodit v ČR pokud jsem zdravotně pojištěná v SK? Třeba cestovní připojištění s ena porod ve třetím trimestru už ani nevztahuje a kdyby pojišťovny běžně proplácely porod v zahraničí, tak by asi byl zejména do Německa a rakouska dost slušný exodus v rámci porodní turistiky........
Kamaradka co dlouho nemohla otehotnet mi ted volala ze je ve 3 mesici. Meli za 2 mesice letet na velky roadtrip po svete, USA, zeland australie thajsko atd. Tak pry poleti leda do (_._) :D
Kamaradka co dlouho nemohla otehotnet mi ted volala ze je ve 3 mesici. Meli za 2 mesice letet na velky roadtrip po svete, USA, zeland australie thajsko atd. Tak pry poleti leda do (_._) :D
No, evidentně funguje, že těhotenství přijde, když se to nejméně hodí. Že bychom si taky naplánovali cestu po světě
?
A666 Presne tohle mi uz nekolik lidi radilo, praktikuju to uz nekolik let, behem toho jsem zvladla uplnou zmenu profesniho zamereni, vystudovat dalsi VS, skoro postavit dum, uz mi chybi asi jenom ta cesta kolem sveta
?
A666 viem, ze to ide aj pri inych ukonoch, ale asi si to clovek musi zaplatit v hotovosti a poistovna mu potom refunduje čiastku, ktoru by uhradila nemocnici na Slovensku. Takto to funguje napr so zubarmi. Kedze ceny na svk su podobne ako v cz tak tam si clovek vela nedoplaca, zato v Nemecku by to bola celkom palka.
A666 No i u mně "zafungovalo" naplánované cestování...
A666 tobe obzvlast vazne drzim palce...ja na tehotenstvi cekala jen rok a pul a i tak to byl ocistec kazdy mesic.
A666 Musíš přestat věřit. Tak to zafungovalo u nás.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.