Tabea tak to zní moc dobře. oni teda byli v mnichově, ale tak 10 možná 15 let zpátky
Vše o těhotenství a dětech
Tabea Koukám, že bych si toho, že ještě nemluví, měla spíš vážit ![]()
Pinot Noir Jasně! Kdo mluví, všechno vykecá.
A hlavně to vykecá přibarvený.
P.S. Plus teda mezi ČR a SR jsou možná ještě nějaké speciální smlouvy, podobně jako ty ohledně vzdělávání na VŠ......
To je možné, ae pochybujem, že je nejaká nadštandardná zmluva medzi SR a AT, to by celá BA už bola po doktoroch tam.
Opýtam sa.
Takže mám odpoveď. Slovenka v ČR zaplatí komlet pôrod ako samoplatca. Potom u nás jej štandard preplatí naša zdravotná poisťovňa (normálne povinné zdravotné poistenie), nadštandard si človek uhrádza sám, ale vzhľadom na to, že v ČR viac vecí spadá do štandardu, tak to vychádza lacnejšie ako u nás
...
Inými slovami, zisti si vo svojej poisťovni, čo ti preplatia a čo nie, a zisti si čo stojí to, čo ti nepreplatí poistka.
dynda Mas pravdu, jako ja si ani nerekla, ze ho chci. Par lekaru me upozornilo, ze by mi to mohlo trvat trochu dele, tak jsem tomu radsi nechala volny prubeh a po chvili to bylo. Nastesti se sekli. A skutecne bych to takhle prala vsem.
Já to měla úplně stejně. Poslední rok mě zdravotně dost strašili, že to možná vůbec nepůjde + věk a kdesi cosi, tak jsem tomu radši nechala volný průběh. Nakonec to trvalo jen pár měsíců, mezi oficiálně zdravými kamarádkami jsem snad trhla i rekord.
Ale stejně to nebylo příjemné, ten pocit, že člověk neví jestli a kdy ... no o moc dýl bych to zažívat nechtěla. I když člověk pak asi trochu otupí, tak soucítím se všema, co se jim nedaří podle plánu - v jakémkoli směru ![]()
Jinak dočítám opožděně (což nevím, jak je možný, když mi přijde, že kvůli DrowRanger sem nakukuju skoro pořád) a DrowRanger i Sairon moc a moc gratuluju!
Myrtila A666 U nás naplánované cestování nezafungovalo, ale zase jsme se leckam podívali, to taky není špatný :-]. Tak ještě tu změnu profesního zaměření a VŠ si píšu :-] :-].
U nás zabralo zaregistrovat se v jedné z těch rozmnožovacích klinik. Při zjišťování, co nás čeká, se tělo asi zaleklo a zabřezlo dobrovolně přirozeně ![]()
Mně teda zabřeznout šlo skoro okamžitě... Ale pak to donosit, to bylo těžší. Napotřetí jsem vůbec nevěřila, že tentokrát se to už podařilo, protože pocity jsem měla úplně stejné jako u předchozích nezdarů. Takže jsem k doktorovi na kontrolu šla, jakože mě samozřejmě zase pošle do nemocnice, že to zase nevyšlo... ![]()
A666 ja mam jen pomerne starsi info kdyz tam pracoval kamarad, ze predporodni pece nebyla nijak valna, zadne to mnozstvi vysetreni jako u nas (co se nelibi barbuse) jeho zena potratila a slo o neco co by se u nas zachytilo na tech kontrolach a vyresilo. ale snad je to ted lepsi, to nevim. kazdopadne v cr jsou snad tehotne sledovane uplne nejvic... mne to nijak nevadilo teda. jen vopruz furt se uvolnovat z prace a jezdit k dr.
No já slyšela o Německé péči to, co píše Tabea - čili odborně na stejné úrovni jak ČR, jen je více možností, jak si tu péči vybrat (Hebamme vs doktor, porodnice vs porodní dům vs doma). Porodnice si ženy co znám jen chválily......
Jinak bohužel, někdy může jít o selhání jednotlivce. Známá musela takhle porodit mrtvé dítě v 8.měsíci, přitom na to měl někdo přijít už dávno předtím ![]()
Mně teda zabřeznout šlo skoro okamžitě... Ale pak to donosit, to bylo těžší. Napotřetí jsem vůbec nevěřila, že tentokrát se to už podařilo, protože pocity jsem měla úplně stejné jako u předchozích nezdarů. Takže jsem k doktorovi na kontrolu šla, jakože mě samozřejmě zase pošle do nemocnice, že to zase nevyšlo...
To je mi líto, to je snad horší než když se jen nedaří počít
Jsem ráda, že to nakonec vyšlo, ale chápu, že pak už ta víra chyběla a člověk jen čekal, kdy se to podělá.......
No, zní to logicky (zaplatit cash a nechat proplatit pojišťovnou) ale zajímalo by mě, jestli se pak pojišťovna necuká (ve smyslu hledat, proč to neproplatit - třeba řešit, proč byla vůbec těhotná mimo svou zemi aj.). Věřím, že cena na slovensku a v Čr bude obdobná, ale třeba porod v Německu by asi vyšel pojišťovnu dost draze.......
Já znám komunitu žen, co jsou se systémem porodní péče v ČR docela nespokojené, ale nikdy jsem neslyšela, že by to někdo řešil porodem v zahraničí....... Možná je to strach z toho, co kdyby to pak nikdo neproplatil.......
Zabreznout jo? Uz vidim ten hukot, tohle napsat nekdo nebrezi.
A666 Asi to vyzní drsně, ale... První případ byl velký šok, ale pak už jsem si nějak zvykla nebo byla smířená s osudem nebo si to nepřipouštěla, okolí z toho bylo daleko vyplašenější něž já... Doktor se taky netvářil, že je 2x je něco neobvyklého, prý se to zkoumá blíže až poté, co se to stane 3x, ale většinou se na nicmoc nepřijde. Fyzicky to nic hrozného nebylo.
Pinot Noir Moje tělo je liška podšitá, záludná, ale nemám mu to za zlý, předpokládám, že ví, co dělá :-).
Moje známá třeba měla ze strany partnera genetickou zátěž, kdy když už by se povedlo, tak by riziko potratu bylo dost velké kvůli neživotaschopnosti plodu. Takže nakonec byla ráda, že se jim přirozeně nedařilo a místo toho šli na IVF, kde se vybralo zdravé embryo a povedlo se na 1.pokus.
Jinak s tím, že poprvé je to nejhorší a šok, to chápu....
Myrtila A666 U nás naplánované cestování nezafungovalo, ale zase jsme se leckam podívali, to taky není špatný :-]. Tak ještě tu změnu profesního zaměření a VŠ si píšu :-] :-].
Zkus přidat odstěhování se do ciziny a nutnost naučit se cizí jazyk (i když to mě zatím nepomohlo, třeba by to pomohlo jiné
).
Jinak já si teda taky čím dál tím víc říkám, že možná tělo ví, co dělá....... Navíc jsme tu teď měli na víkend tříletou neteř a v ČR byl na návštěvě pětiletý synovec, takže manžel začal tvrdit, že si pořídíme milé a hodné atrapy a bude to stačit ![]()
Kamarádka to taky měla takhle, možná se i člověk ještě o něco víc uvolní, že už to jako není na něm, že teď to zařídí někdo jiný, ona sama cituji ji "zabřezla" úplně na tu nejposlednější chvíli před zahájením procedur. Mně teda nepomohlo nic vyjmenovaného, Myrtila jsem já i s tím cestováním, barák hotovej... Pak ta klinika až do zdárného konce, ale pořád to považuju za zázrak.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.