Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 11:25

A666 ale ta poistovna preplati len do vysky uhrady na svk. Cize z Ciech sa nikomu nikam neoplati chodit,  lebo v Nemecku  a Rakusku by to bolo prilis drahe (napriklad porod by stal 3000€ a poistovna preplaca len 1000€) a na Slovensko nechce ist nikto  ani my Slovenky  poistovna s amyslim nemoze vykrucat,  lebo je to v ramci dohody s EU (ale nepoznam podrobnosti, moze niekto poopravit)  a poistovni vlastne moze byt jedno ci tych 1000€ uhradi slovenskej porodnici alebo zahranicnej. 

Offline Pinot Noir
29904 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 11:29

dynda Měla jsem to přesně tak, v pondělí jsme měli přijít na první zákrok a v pátek před oním pondělkem jsem zjistila, že jsem těhotná. Měli jsme už za sebou všechny testy, všechno OK, naprosto zdraví oba. Poslední test, průchodnost vejcovodů, byl už mírně invazivní a primář té kliniky mi říkal, že zažil hodně případů, kdy tenhle test pomohl. Tak u mě zřejmě taky.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 11:32
Reakce na Mrakoplas:

A666 ale ta poistovna preplati len do vysky uhrady na svk. Cize z Ciech sa nikomu nikam neoplati chodit,  lebo v Nemecku  a Rakusku by to bolo prilis drahe (napriklad porod by stal 3000€ a poistovna preplaca len 1000€) a na Slovensko nechce ist nikto  ani my Slovenky  poistovna s amyslim nemoze vykrucat,  lebo je to v ramci dohody s EU (ale nepoznam podrobnosti, moze niekto poopravit)  a poistovni vlastne moze byt jedno ci tych 1000€ uhradi slovenskej porodnici alebo zahranicnej. 

​Jo, to dává smysl. Nicméně třeba přestože je péče v Čr levnější než v Německu, vím, že tu (de) lidé s proplácením péče v ČR problém měli, pokud se s pojišťovnou nedohodli na tomto způsobu péče předem (řeč je o neakutní péči). jansě, že porod teoreitcky je akutní péče, na druhou stranu se dá odhadnout, kdy tu péči bude člověk potřebovat (proto se třeba cestovní připojištění ve třetím trimestru na péči spojenou s porodem vůbec nevztahuje).

Jinak jasně, že pojišťovně může být jedno, jestli zaplatí 1000 EUR v SR anebo v zahraničí, ale určitě by jí lákalo těch 1000 EUR neplatit vůbec

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 11:35

Pinot Noir 

To se říká, že se to prošťouchne, asi na tom něco bude. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 11:38

A666 laka ich nic neplatit,  to je jasne  ale musia,  tak čo im ostava. Na svk nemusim poistovni dopredu ohlasovat nic, ale v De to moze byt samozrejme ine. Preplatit asi musia vsetky ale podmienky si uz urcuju sami. A netyka sa to len akutneho osetrenia,  takto chodia k zubarom do Ciech mnohi Slovaci zo zapadneho Slovenska.

Cestovne poistenie,  to je jasne,  tam sa riesia len akutne stavy. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 11:48
Reakce na Mrakoplas:

A666 laka ich nic neplatit,  to je jasne  ale musia,  tak čo im ostava. Na svk nemusim poistovni dopredu ohlasovat nic, ale v De to moze byt samozrejme ine. Preplatit asi musia vsetky ale podmienky si uz urcuju sami. A netyka sa to len akutneho osetrenia,  takto chodia k zubarom do Ciech mnohi Slovaci zo zapadneho Slovenska.

Cestovne poistenie,  to je jasne,  tam sa riesia len akutne stavy. 

​No ono i to evropské pojištění je primárně na akutní stavy, návštěvy odborníků by měly být o domluvě s pojišťovnou. Evidentně to zase ve vztazích ČR-SR funguje trošku lépe než s ostatními státy

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 12:02

A666 Tak ten jazyk je naplánovaje a stěhování ven taky není úplně vyloučený, ale pravda je, že jsme asi v tomhle ohledu už zahráli nejvyšší kartu, co jde zahrát - ne teda proto, že bysme věřili, že to přivolá otěhotnění, spíš je ot pro nás logický krok - ale prý i ta občas zázračně zafunguje :-).

Jinak jak se říká, že někdy to nejde, protože je člověk na to moc urputnej a nastavenej, tak já jsem byla uvolněná asi až moc, možná kdybych byla urputnější, tak by to nebylo ke škodě věci. Ale to samozřejmě nevím :-).

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 12:20

Zina 

No vždycky je ta možnost, že to nejde z nějakého objektivního důvodu, že to není v hlavě. Blbý je, když to žena přivolává tak dlouho, že dojdou vajíčka. To je konečná. Za nejvyšší kartu v případě, že je to v hlavě, považuju adopci apod., což v některých případech taky vedlo k následnému otěhotnění.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 12:22

Zina 

S tím moc uvolněním tomu rozumím. já si taky říkám, že až na ty blbý dny, kdy jdou hormony dolů a menstruace se hlásí fakt hnusnýma křečema to asi řeším málo. Kamarádka když se druhé nedařilo 4 měsíce (první se povedlo rychle), tak do sebe i manžela začala cpát všechny možné potravinové doplňky. Nakonec se jí povedlo otěhotnět zhruba po 10 měsících snažení a tvrdí, že je to určitě těma doplňkama - já tvrdím, že prostě tentokrát je na druhé straně statistiky než byla poprvé, ale furt v normě...... To já do sebe víceméně nic necpu.....

Člověk nikdy neví Stejně nezbývá, než ten život žít nějak normálně a ono se uvidí

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 12:25
Reakce na dynda:

Zina 

No vždycky je ta možnost, že to nejde z nějakého objektivního důvodu, že to není v hlavě. Blbý je, když to žena přivolává tak dlouho, že dojdou vajíčka. To je konečná. Za nejvyšší kartu v případě, že je to v hlavě, považuju adopci apod., což v některých případech taky vedlo k následnému otěhotnění.

​Jo, proto se to my chystáme řešit dřív, než se dostanu na magických 35 let, kdy jde prý kvalita vajíček hodně dolů...... I proto se radí jít k doktorovi po roce, kdy by dle satistiky měl být člověk už téměř 100% těhotný, kdyby vše bylo ok (a samozřejmě pravidelně sexuje). My se zatím s manželem dohodli, že začneme neinvazivníma vyšetřeníma a pak se uvidí.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 12:35
Reakce na jinx:

Zabreznout jo? Uz vidim ten hukot, tohle napsat nekdo nebrezi. 

​Souhlas. Strašný slovo.

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 12:38

A666 ja otehotnela presne po 2 letech, doktory jsem zacala resit nejak po roce a pul snazeni. Ted si rikam, ze jsem byla zbytecne hystericka a ze je pravda, ze 2 roky snažení jsou  normalni. Ale v tu chvili... Jinak ty dva roky pricitam stresu. Byt jsem si teda ve stresu neprisla, tak v breznu jsem neco ukončila a v dubnu jsem zjsitila, ze jsem těhotná. Takze to bylo nejaky vnitřní nastaveni, ze to proste neslo.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 12:39

A666 

Určitě nečekej do 35, hormonální profil se dělá z krve, to můžeš klidně sama a hned a pak si oddechnout, že je ještě času dost. 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 12:47

Narodila se Alfréda Zelinková...

Offline Pinot Noir
29904 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 13:26
Reakce na jinx:

Zabreznout jo? Uz vidim ten hukot, tohle napsat nekdo nebrezi. 

​Jistě, že by mi vadilo, kdyby to o mně někdo napsal. Stejně jako by mi vadilo, kdyby mě nazval idiotem, a přesto jsem se tu včera tak sama nazvala, když jsem si opařila ruku. O sobě si můžu psát, co se mi zlíbí. O nikom dalším bych si to napsat nedovolila.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 14:09

Mala ma dnes prvni hexu, doufam ze jsem neudelala chybu...

Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 14:16

Pinot Noir Asi tak. 

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 14:17

rasaNori to bude dobry. Malej ji mel v 9 tydnech a taky to zvladnul. Asi bude mit trochu horší noc, ale jinak se toho neboj. 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 14:17

Pinot Noir to mamče na mimaci taky 

Offline tina
6317 příspěvků moje polička 20. srpna 2018 14:40

rasaNori U nás byla všechna očkování úplně v klidu, ani jsme nemuseli srážet teplotu. Držím palce.