rasaNori U nás se po hexe nedělo vůbec nic. Ani po jiném očkování. Držím palce.
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir dynda No, tak my nejake pokusy na klinice uz mame za sebou, bohuzel neuspesne. Vzdycky si dame zhruba rok pauzu, sebereme sily a jdeme do toho zase. Dle nazoru uz nekolika doktoru je blby, ze ja jsem takrka z oboru, dost dobre vidim do vsech tech procedur. Pry to jde lip tem, co vubec nevi, co vlastne podstupuji.
Tak hodně štěstí, to už je asi to jediné, co může pomoct.
dynda Diky, jeste to nevzdavame :) Nastesti nam aspon hraje do karet vek, jeste porad nejsme tak moc stari.
A musím říct, že obdivuju, že do toho takhle jdeš znovu a znovu, když do toho vidíš. Mně to jednou stačilo, taky to nebylo hned a vyšlo to, když jsem si uvědomila, že jsem vlastně vždycky dobře reagovala na léky a lékařské postupy... Je hrozně těžký věřit.
Držím palce
. A je prada, že když do toho člověk vidí, tak to leckdy není úplně prospěšné v tom smyslu, že z toho mizí ta "magie", ví, co se může podělat aj.......
dynda No, po tom poslednim pokusu mi nebylo psychicky zrovna nejlip, sbirala jsem se z toho docela dlouho. Ale kdyz nebude jina cesta, pujdem do toho znova.
No stojí to za to, to zas jo. Držte se.
Děkuji a nápodobně
rasaNori Ja jsem tu po minule porade dala hexavakcinu hned v 9. tydnu a dobry. Nic se nedelo, jen ja jsem se z toho malem rozbrecela, jak to moje mladatko vysvlikli do naha a dali tu injekci. A to jsem s ni uz byla I na pruplachu slznyho kanalku a zvladla jsem to v pohode a to me posilali za dvere. :-D Proste jsem vyrizena. Jen jsme preventivne nakoupili nejaky panadoly nebo co, ale teplotu mela tak nejak na hranici, takze jsem ji to stejne nedala.
Karja rasaNori Po první hexavakcině prospal syn celý zbytek dne. Jinak byl spíš nespavec, tak mě to úplně zaskočilo, mohla jsem udělat milion věcí, na které pár měsíců nebyl čas, ale byla jsem schopná akorát sedět a čumět, úplně paralyzovaná jsem čekala, kdy zabrečí a svět bude zase v pořádku. Při druhé jsem byla připravená, nachystala jsem si hromadu činností - a on úplně naspeedovanej jel jak fretka až do pozdní noci
Jinak neměl ani teplotu.
Jinak jsem prase, dneska jsem si dala dvakrat bobik mildrink, sendvic nanuk, pul baleni cokopiskotu opavia a nejaky chlazeny mlecny dezert se slanym karamelem. Jako jestli se tohle odnaucim nevim. Jesteze mam tolik neteri a synovcu a v obchode sI myslej, ze tech 10 nanuku mam pro ne, ne pro sebe na dva tri dny:-D. Jo a do toho normalne jim, obedy, vecere, ovoce, zelenina plus tyhle nesmysly.
Ja otehotnela po pul roce, ale necele tri tydny po pozitivnim testu skoncila v nemocnici a po par dnech potratila (nastesti sama, bez jakehokoliv zakroku, za coz jsem fakt rada, mimodelozni se diky bohu nepotvrdilo). Podle manzela mi pomohlo cviceni podle Mojzisove, stacilo se objednat a byla jsem v tom :D ale asi vazne pomohlo to, ze jsem zamestnala hlavu jinak a myslela na to, ze ted bych stejne mela chvilku pockat, az se dam do poradku a najednou byly na testu dve carky. Tak jsem dneska byla na prvnim popotratovam sezeni a uvidim, jak to bude dal.
Paradoxne me to moje kratke tehotenstvi docela uklidnilo, myslim, ze nebyt jeho, tak se ted uziram jeste vic, proc nam to porad nejde, kdyz uz to je nejakych devet mesicu. Moje kamaradka potratila tri mesice prede mnou, takze veskerou teorii, vsechny argumenty, proc se z toho nehroutit a podobne, jsem mela nastudovane predem a nebyl to pak takovy sok. Pozitivem je i to, ze rodina prestala prudit s vnoucetem, nikdo uz se nevyptava, jestli nejake planujeme, nepredhazuje mi novorozence mych spoluzacek, ale mam klid, dokonce jsem si bajecne uzila nedavnou rodinnou oslavu narozenin bez jedine poznamky o diteti. To bylo bozi :)
Negativa jsou ale moje prace, nejak me ted poslednich par tydnu depta jeste vic nez driv, zmizela totiz ta uzasna vidina odchodu na materskou koncem roku a mam to ted zase na dobu neurcitou, tak se asi zabavim hledanim neceho noveho. A taky jeden nas kamarad, ktery vedel o tom, ze ze bychom radi potomka, ale netusil o potratu (o nem vi jen rodina a asi ctyri nejblizsi kamaradi) a tak zacal nedavno na seslosti resit, jestli si jsme jisti, ze ze jeden z nas neni neplodny, kdyz porad nic. To jsem tedy dost vylitla. A taky moje svagrova, co ted ceka druhe dite a ma jen dva tydny naskok proto tomu memu tehotenstvi. Jeji ultrazvukove fotky, co mi cpe pod nos a vyklada o svem "druhatku" jsem regulerne obrecela a od te doby se ji vyhybam a mam to v planu minimalne do doby nez porodi (a ano, vi o tom, ze my o dite prisli, jen ji to je jedno).
Taky drzim palce vsem, co jste na tom podobne.
A jen ze zvedavosti se zeptam, mluvite o tom se svymi rodinami? Ja si treba vubec neumim predstavit, ze tohle resim s generaci nasich rodicu. Nikdo z nich potize s pocetim neresil, spis slycham odsudky, kdyz nekdo z jejich znamych sel do IVF. Kdyby vedeli, co my s muzem uz mame vsechno za sebou...
Myrtila já teda nemám s rodiči nějak extra důvěrně blízký vztah, že bychom se si vzájemně svěřovali a tak.. ale neumím si stejně představit, že bych to mamince neřekla. zas vím že by mě rozhodně neodsuzovala, to si neumím představit, to se mi nikdy nestalo. každopádně vám všem moc držím palce! Zuzuli kráva![]()
Myrtila My jsme v tomhle ohledu dost otevrena rodina, o tom, co se delo vsichni v rodine vi a nijak to neresi. Jenze ja se rodicum narodila az tri roky po svatbe, mamka vypravela, jak z toho uz tenkrat byla nestastna, myslela si, ze to bude hned a ono to neslo pres dva roky a to se vdavala v jednadvaceti. Muj dvacetilety bratr pak pochazi z dvojcat, nekdy ve druhem mesici u mamky doslo k syndromu mizejiciho dvojcete, jedna moje teta potratila, druha mela zamlkle tehotenstvi. Nikdo to nikdy netajil. Vsechny nakonec porodily dve zdrave deti, kazda syna a dceru v ruznem poradi, takze happy end. Proto to u nas vsichni berou normalne a myslim, ze diky te otevrenosti a vedomi, ze z tom nejsem sama, jsem to nesla tak dobre a neztracim nadeji.
Tchyne s tchanem o tom taky vi, volali mi jeste do nemocnice, jak mi je. Myslim, ze nikoho by rozhodne nepohorsilo, kdybychom se pak treba uchylili k asistovane reprodukci, spis by to brali tak, ze je super, ze ta moznost je.
Myrtila Nerozumím tomu, proč by měl někdo IVF odsuzovat. Co konkrétně jim na tom vadí?
Stará Stanová Kůže U nas nikomu nic, to psala Myrtila :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.