Zuzuli promiň link, opraveno. :)
Vše o těhotenství a dětech
Stará Stanová Kůže Ze je to neco proti prirode, proste neprirozene.
Myrtila katolíci?
Zuzuli Myslim, ze kdybych prosla tim, co ty (muzu tykat?), tak to jim uz reknu. My se ovsem nedostali dal nez na kliniku asistovane reprodukce, a to teda moje mama odsoudila, i kdyz jsem jenom uvazovala, ze bych tam sla pracovat. Natoz tam jit jako klient!
viktorka_od splavu Velice vlazni, a ani ne vsichni. Paradoxne s ruznym zdravotnickym vzdelanim.
Myrtila to je mi fakt moc líto, kdyby to bylo z náboženských důvodů tak by se to ještě dalo jakžtakž pochopit.. ale myslíš že by nezměnili názor ani kdyby šlo o vlastní dítě/vnouče? jako je něco jinýho tam pracovat a nebo využít toho když chceš tu pomoc... máš to fakt těžký toto.. já si čím jsem starší tím víc říkám jak hrozně moc je důležitý mít v životě někoho, kdo tě má bezvýhradně rád. většinou teda rodiče, u jiných lidí se to moc nedá čekat.. a když ani ti ne, je to strašně těžký žití
Myrtila Potratila jsem ve 12. týdnu, věděl to jen muž a šéf (nesmějte se - musela jsem rychle na revizi, tak jsem mu řekla pravdu, proč nepřijdu do práce). Že jsme začali chodit do CAR věděl vlastně taky jen šéf, protože to obnáší dost absence, někdy nepředvídatelné. Pak jsem otěhotněla přirozeně, takže jsem to rodině ani neřekla. O potratu jsem s mámou mluvila až při dalším těhotenství, nějak jsem nechtěla, aby mě kdokoliv litoval.
Myrtila Třeba to až tak nemyslela... lidi někdy něco plácnou, třeba v trochu jiném kontextu, ani si to neuvědomí, že se to dá pochopit i jinak.
viktorka_od splavu To asi pokud nezkusim (zjistit, jestli by nezmenili nazor), tak se to nedozvim, ale vubec se mi do toho nechce. Uz jsem se dockala pekne studeny sprchy, i kdyz slo o mnohem min zavazny veci. Mozna, pokud se zadari, jim to reknu nekdy zpetne. Ale i nad tim budu asi dlouho premyslet.
Jinak jasně, že pojišťovně může být jedno, jestli zaplatí 1000 EUR v SR anebo v zahraničí, ale určitě by jí lákalo těch 1000 EUR neplatit vůbec
Neviem, ako v iných mestách, ale v BA je taký problém s pôrodnicami, že sú asi radi každému pôrodu, ktorý sa uskutoční inde
.
Pinot Noir U me jsou taky nejvic informovany kolegyne z prace a sefova. Jednak kvuli absencim, jednak jsou IVF, stejne jako ja, profesne hodne blizko.
Myrtila jo tak tomu úplně rozumím. když to není dobrý tak bych neříkala taky radši nic. zklamání bolí
Pinot Noir no není to směšný ale cizímu člověku naopak asi snazší říct. a když se tak nad tím zamyslím možná jsem taky o těhotenství v práci řekla dřív než části rodiny:-) je to praktické a zapotřebí:P
Myrtila Jiste, jsem pro tykani. Jak jsem psala, me vlastne strasne uklidnilo, ze jsem otehotnela prirozene a docela rychle, nedokazu si predstavit, jak nestastna bych byla, kdyby to porad neslo. Uz ted behem toho pul roku jsem se pokazde nervovala, ze zase nic. A reprodukcni medicina prece neni jen ivf, je jeste spousta dalsich predstupnu, ktere hodne lidem pomuzou. Hormonalni terapie, folikulometrie, inseminace... to jim taky prijde neprirozene?
No ja to rodicum oznamila tak, ze jsem ponekud hystericky volala mame, ze od teto chvile uz nikdy nechci slyset zadnou radoby vtipnou poznamku na tema vnouce, protoze me po nekolikadennim sledovani muj gynekolog prave poslal na hospitalizaci k apolinari kvuli podezreni na mimodelozni tehotenstvi :D nastesti se zname a ona to vzala s nadhledem, kdyz jsem se pak uklidnila, tak jsme si normalne o tom promluvily. Tam jsem byla na pozorovani, po dvou dnech nasli na dobrem ultrazvuku plod v deloze, tak me me poslali domu, ze je asi o tri tri tydny mladsi, nez ma ma byt, hladina hcg vsak stale nizka, tak pockame a uvidi se, takze jsem zase domu volala nadsene, ze mimodelozni to neni, ze budeme cekat, ale ze asi mimino bude. No a den na to me odvezla sanitka zpatky, potracela jsem, zkolabovala jsem jim na ambulanci, temer jsem o sobe sobe nevedela a jenom bolesti zvracela, takze jsem si zase pres noc polezela v nemocnici. A zrovna ten den u nas prepaval tata, mel nejakou konferenci, takze se s mym muzem opili a cele to probrali :D myslim ale, ze po tomhle martyriu by nikdo proti asistovane reprodukci nic nenamital, ani kdyby to driv resili.
Zuzuli Az tak hluboce, aby znali ty jednotlive techniky, se o to zase nezajimaji. Kazdopadne ja uz mam ty "mekci" metody za sebou, a ty nezabraly. Bohuzel teda ani ty invazivnejsi.
A teda taky mas za sebou narocne obdobi... Nevim, co mi prijde horsi, jestli nemoci otehotnet, nebo potratit/potracet.
Myrtila Tezko rict, rekla bych, ze narocne na psychiku je oboje. Nemoci otehotnet a nevedet proc by me nicilo, stejne jako vic potratu za sebou. U me tentokrat nakonec prevladla prevladla uleva, ze to je jen obycejny spontanni potrat a ne to mimodelozni, se kterym me vic nez dva tydny strasili. K lekari jsem sla podle kalendare az v osmem tydnu, ale na ultravzuku nic nebylo, proto to podezreni. Ten samotny potrat me polozil az v diky te svagrove, videt utrazvuk z dvanacteho tydne, kde je maly clovicek, kdyz ja mela zrovna byt na zacatku jedenacteho, bylo hodne neprijemne. V tu chvili mi tak nejak doslo, co se stalo.
Je mi lito, ze zatim nic nepomaha. Musi to byt strasna bezmoc.
Taky drzim palce vsem, co jste na tom podobne.
A jen ze zvedavosti se zeptam, mluvite o tom se svymi rodinami? Ja si treba vubec neumim predstavit, ze tohle resim s generaci nasich rodicu. Nikdo z nich potize s pocetim neresil, spis slycham odsudky, kdyz nekdo z jejich znamych sel do IVF. Kdyby vedeli, co my s muzem uz mame vsechno za sebou...
Já zatím na IVF nebyla, jsme na začátku, ale naši vědí, že problém máme, že to nejde (teda mamka, té jsem to řekla a předpokládám, že to předala/předá dál, kdyby to někoho zajímalo - babičky a dědy). Naši teda IVf neodsuzují, berou to jako fajn pokrok, ovšem mamka má zase dost striktní názor na adopce a chvílema jsem měla chuť jí říct, že že si to ona neumí představit je fajn, když se mnou neměla problém....... Takže chápu, že je to dost složité. A je mi líto, že nemůžeš mít oporu ani v rodině
Drž se! A budu vám moc držet palce.
Teda tohle je taky docela náročné, i když věřím, že ve výsledku je alespoň úleva, že nešlo o mimoděložní a nemusela jsi přijít o vejcovod..... Držím palce, ať to příště dopadne.
Jinak souhlasím, že obojí (dlouhodobé snažení bez úspěchu versus potrat) má lepší i horší stránky, asi to pak postupně vyjde na stejno...... Dovedu si představit, že to, že se alespoň počít povedlo může být poprvé docela úleva......
v cr uz trochu funguje aj nahradne materstvo. na sr maju pary s touto metodou smolu dokonca aj v pripade ze by si dieta narodene takou formou v krajine kde je to legalne doviezli domov.
viem o zenach v okoli ktore nemozu donosit dieta a toto by im padlo ako dar z neba
v cr uz trochu funguje aj nahradne materstvo. na sr maju pary s touto metodou smolu dokonca aj v pripade ze by si dieta narodene takou formou v krajine kde je to legalne doviezli domov.
viem o zenach v okoli ktore nemozu donosit dieta a toto by im padlo ako dar z neba
No, v ČR je to na hranici pololegality - sice to není zakázané, ale není to nijak právně ošetřené (viděla jsem dokument o těchto ženách, jedna náhradní matka se dítěte nevzdala, druhá se naopak chvíli třásla, když vypadalo, že bude postižené, že ho rodina nebude chtít), takže asi nejjistější to je stále mezi ženama v jedné rodině......
Ale teda to, že v SR je to až tak, že si ho ani nemůžou legálně přivézt domů, je dost drsné ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.