Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online letfenixa
10902 příspěvků moje polička 06. března 2022 12:07

Malenge do škôlky prídu z CPPaP,  mne sa to zda fajn. Samozrejme môže ísť rodič s dieťaťom aj samostatne ku nim. U syna teda neposudili reč

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2022 12:10

Malenge to posouzení školní zralosti dělají asi v každé školce, aspoň u nás jo, zrovna jsem koukala, že to mají v programu na tenhle měsíc, u ségry to taky dělali.

Gatita dobrovolně?! To mi teda taky přijde divné, tohle spíš potřebují ty děti, které to samo od sebe až tak nebere.

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 06. března 2022 12:10

Děkuju všem za pochvaly našeho umělce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2022 12:13

JankaM na Stodůlkách je ppp v ZŠ kuncova, ale co přesně tam dělají nevím. Ale spousta škol má buď seznámení pro budoucí prvňáčky, to je pár odpolední (zkusila bych třeba ZŠ Mohylová), v ZŠ Janského je nultý ročník, ten si rodiče hodně pochvalují, chodí tam i děti z cizojazyčných rodin.

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 06. března 2022 12:18

Evaeva to posouzení školní zralosti jsem myslela, že vyprodukují učitelky na základě dlouhodobějšího kontaktu. To je fakt jednorázová akce, navíc provedená někým zvenku? To mi připadá zvláštní, přesně jak píše Gatita - dítě zrovna nemusí být přece v kondici?

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 06. března 2022 12:20

Malenge ja jsem pochopila, ze do ms pozvali  psycholozku, ktera detem dala vypracovat nejaky test. Syn rikal, ze mel nakreslit postavu a pak opisovat nejaka pismena, vic jsem z nej nedostala. Nebylo to povinne, ucitelka se ptala, jestli mame zajem. Ostatni pak dostali nejaky rozbor vysledku, my ne, my jsme od te doby nemocni

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 06. března 2022 12:34

Pinot Noir jo, ja tomu nehodlam prisuzovat zadnou vahu, sama vim, jak na tom je. A netusim, co tam mohl vyplodit, sotva dosel ten den domu. Ono se z toho nijak nestrili, pro me je relevantni, co vidim ja, a co mi reknou ucitelky, ktere ho maji denne na ocich. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2022 13:25

Pinot Noir já myslím, že je to kombinace obojího a hlavně z toho může vzejít maximálně doporučení objednat se do té PPP, nemůžou na základě toho rozhodnout o odkladu. Jak to funguje u nás, nevím, syna se to ještě netýká. U ségry tam podle mě ten člověk strávil celé dopoledne, jestli dělali nějaký test už nevím.

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 06. března 2022 13:27

Evaeva no každopádně jsem ráda, že se nás to ještě netýká.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2022 13:29

Pinot Noir podle mě je to takové základní posouzení, jestli vůbec o odkladu uvažovat, moc bych si to nebrala. My máme ještě dva roky čas.

Offline JankaM
3110 příspěvků moje polička 06. března 2022 13:33

Evaeva děkuju, vyřídím. Na Janského nechtějí, protože ta je údajně spádem pro městské byty kde můžou být problematičtejší děti, ale je to takové jpp

Offline brrr
12368 příspěvků moje polička 06. března 2022 13:34

Pinot Noir U nás jsme my rodiče šli na konzultace, paní učitelky vytáhly obrovský šanon toho, co tam dítko za těch x let vytvořilo a ukázaly, co mu jde, co ne .... Některým doporučily ppp.

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 06. března 2022 13:39

brrr jo, tak to dává smysl.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. března 2022 13:39

JankaM ty státní byty už tam dávno nejsou, ale vím, co tím myslí, ona je celá ohrada trochu taková. Ale nejsem si jistá, že by po tom nultém ročníku musela do první třídy nastoupit zase tam. Ta škola se poslední roky hodně zlepšila a ten nultý ročník je opravdu chvalený. Další nultý ročník je pak až někde v Radlicích, myslím. Nevím, jakou mají spádovou školu, protože dostat se do nespádové školy, která má něco navíc oproti "normální" základce bude těžké, tyhle školy, kde neučí úplně klasický, tu jsou dost našlapané:(

Online continuity
43191 příspěvků moje polička 06. března 2022 13:56

Pinot Noir Gatita když se dělá posudek v PPP, školka posílá vyplněný dost rozsáhlý dotazník, kde se právě vyjadřuje nejenom k vývoji ( to psycholog asi posoudí na místě), ale i třeba k začlenění do kolektivu,samostatnosti a pod.  

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. března 2022 14:51

Fakt ste všetky spokojné s funny wheels? My ho teda máme, lebo sa rozpadla oblubena trojkolka s košíkom a ako áno, gumové kolieska sú super ale inak..najprv na tom nevedel ani jazdiť, nohami stále narážal na zadné kolesá, musí mať nohy extrémne naširoko rozcapene aby to išlo. Čož je myslim z fyzio hľadiska dosť zle. A kvôli tomu na tom ani dlho nevydrží, vidieť, že ho z toho bolia nohy. Ale novú trojkolky už nechcem kupovať, čakám, že na jar snáď dorastie na dvojkolesove a skúsime ho prestavať.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 06. března 2022 14:58

Mrakoplas jako trojkolka je to slabsi, ale cca po 4 mesicich sme to treti kolo dali pryc a je moc spokojenej:) je to porad rozdil oproti odrazecimu kolu, na to si teprv zvyka, zatimco na FW jezdi uplne v pohode....

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. března 2022 14:59

711990 no skúsim mu to už prerobiť na dvojkoleso, snáď už na tom bude vedieť (on sa len na jeseň naučil na tých troch).

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 06. března 2022 15:02

Pinot Noir krasne obrazky! 
S dovolenim pridam nejnovejsi vytvor nasi velke, ja jsem z toho posledni mesic porad prekvapena jak uz krasne maluje, par mesicu zpet udelala maximalne krizek a cmaranici

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 06. března 2022 15:03

Mrakoplas zkus, je to rozhodne snazsi nez to odrazedlo. My mame Rascal punk a FW a ten Rascal mu jeste uplne nesedi, rozhodne preferuje FW.