Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14201 příspěvků moje polička 08. března 2022 09:04
Reakce na Evaeva:

Lamicka s tou pomocí to zní hezky, ale já mám fakt strach, že ve dvanácti zasednou k počítači a celý den je neuvidím. Tím pádem ani oni mě, že něco dělám.

​Tohle zatim vymyslene nemam, ale inspirovala jsem se v tom pristupu tchyni a oba ji pomahali i v puberte a neznam pracovitejsi lidi nez je muj muz a svagrova. Jak si moje kamaradky stezuji, ze jim chlap doma nepomaha, to vubec neznam. Myslim, ze i to je pro deti dobre videt, ze se zapojuji oba rodice.

Nebo jsem zazila u znamych dohady, kdo umyje po obede nadobi, to vubec nezname, proste to delame spolu nebo treba ten, kdo nevaril. Vubec se u nas o tom nevedou debaty kdo co. Nebo rozkazy smerem k detem a ted vy udelate tohle. Tak to je jasne, ze se hned zacnou bourit. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. března 2022 09:06

Starší nikdy nejavil väčší záujem v kuchyni pomáhať ale spätne si uvedomujem, že je to tým, že som mu to nikdy nedovolila a varila najmä keď spal. Teraz už pomáhať chce a aj mladší, to sa jeden musí veľmi obrniť keď mu obidvaja záberu celu pracovnú dosku a ešte sa aj hádajú kto bude čo robiť. Mladší pomáha oveľa radšej, chce šúpať, krájať zeleninu, aj do hrnca ju hádže. Starší by neustále rozbíjal vajíčka, problém je ten, že jesť ich nechce :)) 

Mladší sa dokonca dokáže uraziť keď vykladam umývačku a vešiam prádlo bez neho, hneď kričí "aj ja aj jaaa!" Ale že mu to vydrží, to ani nedúfam.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2022 09:20

Lamicka jo, my se taky nedohadujeme a muž dělá spousta věcí úplně automaticky. Ale zrovna on je ten typ, co od toho počítače fakt nevstal a výchovu měl takovou hodně ženské x mužské práce - má sestru, takže on hodně pomáhal na pozemku spíš než v domácnosti. No uvidíme, mě se trochu příčí ten princip, že to dítě pomáhá jen když má náladu, protože si pamatuju, že já jí neměla nikdy

Offline Karja
44754 příspěvků moje polička 08. března 2022 09:26

Mrakoplas No jako se dvěma to je někdy úplně na palici. Já si kolikrát říkala, že kdybysme neměly tak starou kuchyn tak to natáčím a stříhám z toho videa. Hlavně je z toho hroznej bordel, ale je to baví, to nesmí být doma aby u té linky neoxidovaly. Ale my vstávame fakt brzo, takže to i jako zabere takovej plonkovej ranní čas, kdy se toho moc nedá. Ale jako krájení hranolek je tak, že já to krajim, malá to háže na pekáč a starší to po ní rovná a kibicuje ji. Taky mi to třeba kontrolují, jestli náhodou není zeleninka ještě špinavá, a taky tak ochutnávají. Jako bordel je to hroznej, ale je to v podstatě taková zábava pro ně, no. 

Offline Karja
44754 příspěvků moje polička 08. března 2022 09:27

Evaeva Viď já taky nechtěla pomáhat ani dobrovolně ani nedobrovolně:-D 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 08. března 2022 09:27

Alica mi v kuchyni dost pomaha, a tym myslim aj naozaj pomoc. Pomaha mi obalovat v trojobale (naši ma zásobovali strašným množstvom patizónu a tam som nevymyslela nič lepšie ako to vysmažiť), vyšľahá bielky na sneh, vymieša cesto, parkrát už miešala aj horúcu omáčku na sporáku, ale tam teda stojím v plnej pozornosti pri nej.

Včera sme robili wafle, ja som ich smažila a ona zatiaľ poumyvala ovocie a vyšľahala šľahačku.

Len teda na vianoce so zdobenim medovnikov to bol fail, ja som zdobila a ona to z tych medovnikov zlízavala

Offline tina
6319 příspěvků moje polička 08. března 2022 09:33

U nás jsou teď největší bitky o to, kdo uvaří tatínkovi kafe (rozumějte zmáčkne "čudlítko" na kávovaru)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2022 09:42

Karja já nemůžu s jistotou říct, že bych nepomáhala sama od sebe, kdyby mě nenutili, ale asi míň. Respektive by se na to nedalo vůbec spolehnout, že bude nějaká ochota.

Offline Tabea
8149 příspěvků moje polička 08. března 2022 09:43

Pinot Noir Lamicka Já se popálenin bojím strašně, děti se ale z kuchyně vyhnat nenechají. Vodu/polívku /... vařím vzadu. Když dávají těstoviny do vody, nebo míchají pudink, držím hrnec. Sami připravují suroviny a nádobí. 
Včera dcera krajela cuketu a pak ji s cibulí míchala na pánvi. 

Offline Tabea
8149 příspěvků moje polička 08. března 2022 09:45

Jednou jsem byla na 4. narozeninách. Na stůl dali ubrus a doprostredka 10l hrnec s horkou vodou s párkama. To jsem byla dost ve stresu. 

Offline Karja
44754 příspěvků moje polička 08. března 2022 09:48

Tabea Aaaa, tak to je mazec. 

Offline Karja
44754 příspěvků moje polička 08. března 2022 09:48

Tabea Aaaa, tak to je mazec. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2022 09:56

Tabea no tahle bez kontroly ve velké skupině to je hodně nebezpečné

Offline Lamicka
14201 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:06

Evaeva To právě není, že pomáhá jen když má náladu, ale že pomáhá přirozeně, protože to není kvůli pruzení rodičů. Klidně pak i na žádost o pomoc. U tchyně to fungovalo, u Pinot Noir taky. Ta o tom tady psala už několikrát, co si pamatuju. Mně je to prostě sympatické a vidím, že to u nás taky začíná fungovat. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:06

Uz se posunula diskuze, tak odpovidam hromadne, ale na sporaku nic nemicha, mame domluvu, ze reknu, kdyz treba potrebuju prenest hrnec nebo tak a on si bezi sednout na gauc. Jinak delame vsechno spolu, nechci ho posazovat k televizi, zatim se nam doma dari nulovy screen time a rada bych, aby to jeste chvili vydrzelo. Umi hodne dobre oskrabat mrkev, to po nem nemusim ani dodelavat, docela i brambory, umi slehat rucnim slehacem testo nebo bramborovou kasi. Vyndava veci ze skrinek, zvlada pripravit potrebny nadobi nebo suroviny. Kdyz se neco rozsype, vezme rucni vysavac a vysaje to:) ale neni to takhle idylicky, je u toho hodne neporadku, ale to mi nevadi. Libi se mi, ze je samostatnej. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:15

deti k vareni poustim, povidame si u toho, ony ochutnavaji a vlastne se zabavi. Popalenin se bojim hodne, proto jsem hned jak starsi zacala stat, poridila na sporak ochrannou mrizku a tami hodne pomaha zustat v klidu, ruce pres to k hrnci neprostrci, hrnec nepreklopi ani nemuzou posunout a muzou se o ni i lehce oprit kdyz neco michaji. Starsi uz vareni tolik nebavi, ale chce treba hazet zeleninu do polevky, tak to jsem ji take naucila delat tak aby. voda nevysplichla. Porad samozrejme u nich stojim a jsem ve strehu a opakuji jim pravidla aby to nebylo nebezpecne. Nyni je ale hodne bavi pripravovat peceni, starsi se furt hned pta, zda tam pujde vajicko, bavi ji ho rozklepnout a pak michat. Vlastne ted kdyz peceme, je to jako v tech tv poradech, nejdriv vsechny suroviny nachystam a navazim do misticek a ony to pak jen pridavaji do testa Bordel z toho je, hlavne mala je jeste trdlo ktere spis chce vsechno vysypavat a rochnit se v tom, tak nervy mi obcas tecou, ale snazim se to brat jako nejaky vklad do budoucna a taky jako spojeni hrani si s delanim neceho uzitecneho 

Ja jsem taky odmala s mamkou hlavne pekla, k vareni mne moc nepoustela, ani neucila

nejake zaklady nebo ta, ale kdyz jsem byla na gymplu, tak se ode mne nekdy uz ocekavalo, ze neco uvarim. Pak v 18 jsem se odstehovala na kolej, tak tam jsem se uz o svoje stravovani behem vikendu, kdy byla zavrena menza, postarat musela

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:28

mnum ta mřížka se mi tedy hodně líbí!!! Díky za informaci, vůbec jsem nevěděla o její existenci.

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:28

711990 mnum

Já jsem velký zastánce toho dětem pokud možno nezakazovat mnoho, ale učit je ty věci dělat bezpečně.

Zrovna opařenín se dost bojím, ale to je můj problém. zkraje COVID, když si musely občas uvařit, jsme měly domluvu, že těstoviny si nebudou slévat úplně horké, ale nechají je chvilku postát na vedlejší plotynce nebo si je z hrnce vyndají naběračkou. 

Já jsem v 15 neuměla škrtnout zapalkou, protože moje máma měla fobie ze všeho a to fakt nechci. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2022 10:30

Lamicka jak říkám, já nevím, uvidíme, jak se to vyvine. Ty říkáš, že pomáhají i na žádost, ale můj ideál je, že to berou za své, nemusím ani žádat. ale to bych asi chtěla moc

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2022 10:32

711990 děláš to dobře! u nás teda televize neslouží k odložení, když vařím, tj. když mám práci, ale když chci mít klid třeba u snídaně