Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:32

mnum Mohučanka u nás by ta mřížka stoprocentně přitáhla pozornost jako něco, co má nějaké šroubování, za co se dá přitáhnout, co se dá nějakým způsobem odstranit. Několikanásobně by zvýšila nebezpečí. Musela by být nainstalovaná dřív, než se narodili, jinak je jakýkoliv nový objekt strašně zajímavý - buď ho nutně potřebují, nebo je bodem strašného odporu. Taková nová rohožka třeba, to je téma na měsíc, než ji nechají na pokoji.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:33

Evaeva jo, vzdoruje

Řešila jsem to trochu i ve školce, že jí bude 5 a zcela zásadně se například odmítá sama oblékat. Tak jsem se dozvěděla, že podle nich u ní pozorují zvýšenou potřebu závislosti na rodiči nebo pečovateli, a ať jí to poskytneme, že "to přejde". Kromě toho je prý ve všem napřed, no, tak co už...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2022 10:33

Mohučanka my máme super zábarnu z ikei, bohužel nejde namontovat na desku bez rámečkuTa mřížka vypadá dobře. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2022 10:35

Pinot Noir je fakt, že jako držátko/žebřík by taky mohla posloužit dobře

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:36

Pinot Noir rohožka

Ale jinak chápu, jsou to zvídaví chlapečkové

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:37

Evaeva mě se teda nechce rozčilovat, navíc mi starostlivost o domácnost nezpůsobuje nějaké obtíže, takže děti k úklidu nenutím. Ale žeby to neslo podobně ovoce jako u Lamicka nemůžu bohužel říct. Jako když se jim chce, tak něco udělají. Ale spíš si vyrobi večeři (a čurbes na lince) než pověsí pradlo, takže těžko mluvit o reálné pomoci. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:40

Evaeva u nas to tak prave pred rokem vzniklo, ze hrozne prudil u vareni a ja mu poustela netflix a uplne se to zvrhlo. Po mesici jsem se kousla, zrusila to a zapomnel a nedozaduje se:) ale u babicky a u dedy na neco kouka a uz byl 4x v kine na Totorovi, neni uplne izolovanej:D

Offline Lamicka
14201 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:47

continuity ale ja je mam zase mensi, to je uklizeni muze jen bavit

mne prijde, ze co tu pises, tak mas holky skvely, sikovny a samostatny. Kdyz sem neco napises, tak me teprve kolikrat trkne, ze by ti moji taky uz vlastne mohli (jako dnes s tim varenim).

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:49

Pinot Noirjasny, u nas se nekdy za ni nektera z nich povesi a houpe (ale to i na umyvadlach v koupelne nebo na operadle zidle)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2022 10:51

711990 no, před rokem bych to taky často ráda udělala, ale to ho televize vůbec nezajímala Teď už jedeme v módu, když mám práci, tak mi buď pomoz nebo si jdi hrát. Jinak si myslím, že v bězné dny, kdy nejsou nemocní a mají kroužky/školku, ten televizní čas držíme docela rozumně, do hodiny denně u mladšího stoprocentně, u staršího mi to kazí ten tablet po siestě. Tam bohužel pomůže jen spaní ve školce, no. Když mu nabídnu hraní, tak to ten tablet jen odsune.

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:53
Reakce na Mohučanka:

Já do pětadvaceti neuvařila ani slanou vodu, pak jsem se dostala do "vlastní" kuchyně a světě div se, začala jsem normálně vařit. Dokonce i můj táta pronesl nějakou kousavou poznámku, když jsem ho pozvala na oběd, jakože to není možný, to jsem musela někde objednat. 

Zajímavý je, že i přes to dělám dost takových těch základních věcí nebo rodinných receptů tak, jak je dělala máma nebo babička, prostě si to pamatuju. Přestože jsem jim nepomáhala, tak jsem to nějak odpozorovala.

jsem poprvé vařila až když jsem se vdala, a uvařit zvládám cokoliv, dennně, a samozřejmě v kuchyni dělám všechno jako maminka

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:54
Reakce na DruI:

slniecko se mu podívej na rameno, jestli má po očkování jizvičku.

​Tu jizvičku po očkování proti TBC ale nemá každý, ne? Podle mě jsme v těch 10 letech, kdy se přeočkovávalo, dostali nejdřív zkoušku do předloktí, a kdo byl bez reakce (což byla menšina), dostal za týden nebo dva ještě do lopatky a to už umělo udělat docela výraznou jizvu.

Pak je takové to kolečko pod ramenem, na vnější straně nadloktí, ale to mají lidi z očkování proti černým neštovicím a to se neočkuje od roku 1982?... asi, teď to nemůžu narychlo najít. (Jako nechci psát "starší lidi", ale já už to třeba nemám )

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. března 2022 10:57

mnum našich práve najviac na pečení baví váženie a sypanie, to by som dostala sprda, keby som to dopredu nachystala

Offline Tabea
8149 příspěvků moje polička 08. března 2022 11:00

Evaeva Lamicka u nás to teď synovi taky v hlavě precvaklo. Pořád uklizi. Čímž rozčiluje sestru, když jí pod rukou bere věci, se kterými si právě hraje, a uklízí je. Dneska mi ráno řekl, že nebude snídat, že bude radši uklízet. Tak luxoval.
Ve družině v pátek odmítl jít na hřiště a radši osazoval s vychovatelkou jarní květináče.
Jsem zvědavá, kdy ho to přejde.

Offline continuity
43192 příspěvků moje polička 08. března 2022 11:00

Lamicka jako jo, oni jsou samostatné. Jen stylem, po nás potopa.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. března 2022 11:00

Aranel ja tu jazvu na chrbáte mám hroznú, roky som to musela mazať všeličím, aby to aspoň zbledlo, hanbila som sa za ňu v puberte, vyzeralo to ako obrovská fialová bradavica. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 08. března 2022 11:05

Tabea oni teď taky uklízí rádi. Ale je jim 2 a 4, podle toho to vypadá a hlavně, jak dlouho jim to vydrží

Offline brrr
12369 příspěvků moje polička 08. března 2022 11:05

Starší má občas "záchvaty" vaření, třeba ho jednu dobu bavilo škrábat brambory, jindy udělal celý oběd (usmažil řízky, uvařil brambory) pak asi třikrát po sobě upekl sušenky. No a potom je dlouho ticho po pěšině. Že by si kluci chystali svačiny, večeře, to ne, ale nějak základně se z ledničky obsloužit umí, i ten chleba si nějak upižlají. Čaj si asi nikdy nevařili, radši se napijou vody.

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 08. března 2022 11:05

Mrakoplas Právě jsem měla kamarádku v taneční skupině, která to hrozně řešila na vystoupení, ale měla to jen ona jediná.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 08. března 2022 11:10

Mrakoplas miesat a sypat ich uz nechavam, len to pripravim dopredu, lebo jak mi furt do toho strkaju ruky, stavalo sa mi, ze som potom na nejaku surovinu zabudla. Takto si to pripravim dopredu, vsetko mam na ociach a ony sa uz ptoom v tom mozu hrabat