Já mám třeba kamarádky, co jely 40 minut do Podolí, nebo naopak podobnou dobu do Rakovníka, v menších městech/vesnicích se leckdy jede ještě déle, pokud člověk nechce do nejbližší poodnice......
Mě by docela zajímalo, kolik to tak bude. CARy určitě mají čísla.... Ale ona se ta "výtěžnost" postupně zvedá, třeba nedávno jsem viděla rozhovor v Dobrém ránu s embryoložkou, která pracovala na metodě, jak určit, zda jsou vajíčka už opravdu zralá. Že prý dříve se leckdy inseminovala ne úplně zralá vajíčka, takže těch "nepovedených" embryí bylo víc. Díky její metodě stačí počkat třeba 2-3 hodiny, vajíčka dozrají a pravděpodobnost úspěchu se zvyšuje...... Celkově byl ten rozhovor hodně zajímavý. Člověk si uvědomil, že to, že fakt dojde k úspěšnému těhotenství je větší zázrak, než myslel.....
Jinak jít do třetáho, protože zbylo embryo mi taky přijde krásně lidské. Jinak z diskuzí znám páry, které měly po IVF embrya na další 3-4 KETy (to je to zavedení rozmraženého embrya), ale osobně znám jen tu kamarádku, co měly ve výsledku jedno jediné zdravé embryo.....