Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:02

Mohučanka 

Já mám třeba kamarádky, co jely 40 minut do Podolí, nebo naopak podobnou dobu do Rakovníka, v menších městech/vesnicích se leckdy jede ještě déle, pokud člověk nechce do nejbližší poodnice......

dynda 

Mě by docela zajímalo, kolik to tak bude. CARy určitě mají čísla.... Ale ona se ta "výtěžnost" postupně zvedá, třeba nedávno jsem viděla rozhovor v Dobrém ránu s embryoložkou, která pracovala na metodě, jak určit, zda jsou vajíčka už opravdu zralá. Že prý dříve se leckdy inseminovala ne úplně zralá vajíčka, takže těch "nepovedených" embryí bylo víc. Díky její metodě stačí počkat třeba 2-3 hodiny, vajíčka dozrají a pravděpodobnost úspěchu se zvyšuje...... Celkově byl ten rozhovor hodně zajímavý. Člověk si uvědomil, že to, že fakt dojde k úspěšnému těhotenství je větší zázrak, než myslel.....

Jinak jít do třetáho, protože zbylo embryo mi taky přijde krásně lidské. Jinak z diskuzí znám páry, které měly po IVF embrya na další 3-4 KETy (to je to zavedení rozmraženého embrya), ale osobně znám jen tu kamarádku, co měly ve výsledku jedno jediné zdravé embryo.....

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 13:38

Renusatko o te infekci to neslysim poprve a ne, na klinice to nikoho nezajima..

jeste to upresnim-neslo o gynekologickou infekci, ale neco typu borelioza atd., takze ne “banalita”, ale po preleceni prakticky hned otehotneni. vice pripadu v mem okoli.

Offline slniecko admin
19583 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 14:03
Reakce na Mrakoplas:

A666 vela zien z Bratislavy a okolia chodia rodit do Haniburgu kvoli tomu pristupu k porodu,  pracuju tam aj slovenske sestricky,  takze nie je problem. Podla mna z Ciech tolko zien necestuje rodit do zahranicia preto,  ze v CR je uz dost porodnic s dobrym pristupom,  kdezto na Slovensku sme v tomto sto rokov za opicami,  takze ak chcu nejaky alternativny porod/pristup,  musia hladat v zahranici. 

​Presne.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 14:51

Myrtila Já se svojí už o tom bohužel můžu mluvit jen se ségrou, ale se zbytkem mluvím, o všem, samozřejmě když je to zajímá, totéž platí i pro některý kamarády. Jak jsme tu už psala, mně spíš vadí to opatrný našlapování, já v tomhle radši otevřenost (směrem od sebe, u  ostatních tu případnou potřebu uzavřenosti úplně chápu).

Sama jsem se s tím, že jsou některý metody víc nebo míň plnohodnotný nesetkala, ale kamarádka, co IVF podstupovala, se to od nějaký moudrý hlavy dozvěděla.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 14:52

A666 

3 - 4 KETy je hezký, to je hodně pokusů, ale stejně to nemusí znamenat žádné těhotenství. Moje kamarádka už těch embryí dostala snad dvacet, co IVF, to spousta vajíček a spousta embryí a nic. Obdivuju vůli to nevzdávat, co transfer to naděje, očekávání, zklamání. Já vím, že jsem měla obrovský štěstí, úplně neskutečný.

Offline Myrtila
5346 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 17:37

Renusatko Mne z vlastni zkusenosti prijde, ze doktor casto nevidi za mez svoji specializace. Proste rozkaz znel jasne, rozmnozit, zkoumat infekci nebylo v zadani. A to nepisu s nejak zlym podtextem, takhle mi to casto pripada.

A666 dynda Ten pocet zamrazenych embryii je hodne individualni. Taky znam par, co ma treti dite proto, ze chteli dat tem zamrazenym sanci. Ta, co odpadnou behem kultivace, sama zaniknou, jako by zanikla v deloze, zastavi se ve vyvoji a pak se rozpadnou. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 17:57

Myrtila 

O tom, že doktor často nevidí za mez své specializace, přemýšlím často...... Protože mám problémy, u kterých nevím, zda souvisís e zažívacím traktem anebo se zády a těžko se hledá někdo, kdo by se na to kouknul celkově Rozumově chápu, že těžko může doktor znát úplně všechno stejně dobře, přeci jen těch oborů je fůra, ale někdo, kdo by se kouknul na celek a ne na jednotlivé součástky mi nějak v systému zdravotnictví chybí.....

Offline slniecko admin
19583 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 19:21
Reakce na A666:

někdo, kdo by se kouknul na celek a ne na jednotlivé součástky mi nějak v systému zdravotnictví chybí.....

​mi hovoríš z duše

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 20:47

viktorka_od splavu já ani přesně nevím...u ní šlo asi o nějakou gynekologickou nebo jsem to tak pochopila. Doktorka jí řekla, že je to důvod, proč nemůže otěhotnět a že už to může mít spoustu let, ale co přesně to nevím. V tu chvíli byla mnohem důležitější informace, že je těhotná. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 21:16

Renusatko 

Nevím, jestli je to tak vždy a všude, ale moje zkušenost je, že klinika běžnou gynekologickou péči neřeší, to se chodí k dosavadnímu doktorovi. I tak mají plné ruce práce, na registraci se čeká měsíce.

Offline viktorka_od splavu
49363 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 21:23

Renusatko ono ta jedna konkrétní ani není potřeba znát, protože to nebude u každého ta samá, můžou být různé a vlastně to ani není až tak důležité. zásadní je to nárazové důkladné přeléčení.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 21:25
Offline letfenixa
10888 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 23:02

Synček mi večer pri zaspavani trištvrte hodiny rozpraval príbeh, v ktorom vystupoval on a v postieľke pritomni plysaci :)

Offline Pinot Noir
29909 příspěvků moje polička 21. srpna 2018 23:52

letfenixa To je roztomilé  Náš syn rozjel v posledních dnech neskutečně pestrou řeč, spoustu nových slabik a jejich kombinací - ale pořád je to úplně cizí jazyk 

Offline letfenixa
10888 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 06:07

Pinot Noir  

A rano ma zobudil 4.36 

Offline Pinot Noir
29909 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 06:31

letfenixa Pohádka pokračuje 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 07:53

Prte prerazim na 2 maly a jdu zkoumat jak se provadi nocni odstav...

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 08:38

rasaNori spí v noci blbě pořád, nebo je to jen nárazový? Já mám vypozorováno, že se syn chce v noci hodně kojit, když leze zub. Třeba to třeba týden a pak zas spí normálně. 

Mně teda nevadí ani častější kojení, ale trpím, když chce být pricucnuty pořád a nechce se nechat odpojit. 

Offline letfenixa
10888 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 08:42

Pinot Noir Cim skor vstaneme, tym som pomalsia.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 22. srpna 2018 08:55

žluťásek to uz je dlouho co takhle blbne. Hlavne ja ji uspim, a do 3/4 hodiny je vzhuru, cucne si a tak porad dokola.  V noci uz ani nema smysl ji presouvat do postylky. Jenze se zase bojim ze zcestuje z postele takze spanek stoji i tak za houby.