Karja pro mě ne, já jsem konzerva. Prostě to prostředí není tak přizpůsobené k mému pohodlí jako jinde. Já cestuju ráda, ale zároveň mě to vyčerpává
natož s dětmi
Vše o těhotenství a dětech
betsey mě vyhovuje střídat týden čtrnáct dní na dovolené, týden doma, být tak dlouho pryč bych nechtěla. Máma s námi bývala celé léto na chalupě, třeba ten měsíc v kuse, já toho mám po 14 dnech dost![]()
Evaeva jedna izba v hoteli je naprd, tak sme boli teraz tri noci v Tatrách, a aj keď to bola inak super dovolenka, fakt som sa tešila domov, kvôli tej jednej izbe. Tri dni sa to dalo vydržať, ale na tri týždne to nie je
betsey ano, pár dní to jde.
betsey Když bylo klukům 8 m a 2 roky a třičtvrtě, tak jsme byli v Portugalsku. Letěli jsme s golfkama a tam si půjčili auto i se sedačkama. Nebyl žadný problém.
Karja já se chystám teď v dubnu s kamarádkou a miminama taky sama. Ne že by muž nechtěl, ale byl 14 dní na soustředění a zase nemá tolik dovolené. I když teda naše dovolená nakonec možbá krachne na tom, že jsem líná jí i vybírat ![]()
711990 My si půjčovali sedačku na tenerife, hodila jsem to do googlu a vzali jsme auto tam, kde měli za příplatek isofixovou lepší sedačku. Jako doma bych takovou sedačku nekoupila, ale nebyla nijak špatná ani stará. A co jsem koukala, tak často bývají pro děti 2 věci zdarma. No a nebo si vzít taxík, třeba v Dubaji půjčují sedačky i do taxíků na objednávku, standartně je nevozí...
MPLee Já bych s jednou taky jela, ale se dvěma to je už jinej level. Ale tak ty seš zase těhotná, no to je možná horší:-D:-D
Karja no hele neni, to druhy v brise aspon nezdrha a neprotestuje
Dneska jsme byli na veletrhu karavanu. Asi zacinam chapat voditka na deti. To neslo. V kocaru rev, mimo kocar zdrhala na vsechny strany, do vsech aut lezla... Jeste jak je mala, tak ji lidi samozrejme pod nohama nevideli, no meli jsme co delat. Takze te naprosto chapu! Hele my vas kdyztak klidne pribereme s sebou. 3 dospeli na 4 deti, to bychom nejak daly!
MPLee Noo hele já to tady další rok v místních luzích a hájích zvládnu. ta malámala je fakt taková uzurpatorska, to byste se o velkou malou musely starat vy:-D
Karja tak my uz taky planujeme dovolenou. Mne to vubec nejde, nemam moc naladu, vsichni vime proc, plus navic kazda zeme ma jinak covidove podminky, tak to se mi taky nechce zjistovat kvartal dopredu. V praci uz prazdninove terminy dost mizi, tak uz musim taky neco booknout, ale mam uplny blok. Pritom bych jela kamkoli, zaroven se mi nechce nikam a z te predstavy jsem unavena uz ted
. Chcem letos k mori, nekolik let jsme na to dlabali kvuli miminu i covidu, ale ted mi prijde, ze jsme sedeli doma dost zbytecne, protoze s dvouletym torpedem to neni nijak snazsi nez se spicim balickem, a covid taky nezmizel, akorat nema medialni prostor kvuli novym prusvihum. Takze vybiram a bookuji. Nejhorsi na tom je, ze s detma clovek oceni nejvic takove blbiny, ktere se z webu kolikrat ani nedaji vycist. Takze nejstresovejsi dovolena byla kdysi v moc peknem hotelu, naopak klidek a odpocinek jsme meli na jedne dost vybydlene boude, kde to zas nebyla zadna vzpruha pro smysly.
My dovolenou letos neplanujem, mala made mit prvni hexu az v pul roce, tak mozna tak maximalne nekde po cesku do nejaky mensi chalupy, do zahranici tezko...
Batolaterna update
Do konce této sezóny už nic nebude, měli to jako pilotí test. Od září (na které bude prodej zahájen 1. dubna) však bude BatoLaterna zařazena standardně do repertoáru a každý měsíc ji budeme uvádět v několikadenním bloku.
Takže kolik lístků? Apríl se blíží ![]()
Jimik To je skvělý! Pro mě rozhodně!
Akorát se bojím, že moje batole z toho do dvou minut udělá batoleoperu a budeme muset rychle ven.![]()
Solathis mně se dovolené v chalupách po Česku hodně osvědčily. Určitě jí plánujeme i letos.
Len Já myslím, že by měli být připravení i na tuhle variantu
. Každopádně čekám, že bude mela o lístky.
betsey opět jsem si potvrdila, že si pamatuju fakt kulový, musela jsem ted hodne namáhat paměť. S dětma jsme lítali fakt hodně, hlavně než byl dceři rok. Myslím, že jsme měli s sebou vždy kočár i vajíčko, oboje vždy jako zavazadlo. Vejce bys měla jako zavazadlo K., kočár jako zavazadlo A. Ve spoustě zemí vůbec nechápou, na co autosedačku, takže i když ji objednáš (a oni to potvrdí), když dorazíš, sedačka není, nebo je na jinou velikost dítěte. Sedačku pro A ti to teda nevyřeší, leda vzít ještě podsedak, jako její příruční zavazadlo. Taxi s vejcem jsem chtěla objednat v Praze před 6 lety. Potvrdili (den předem) a dorazili se sedačkou od 9m.
Vlastne na to, jak si nic nepamatuju, tak mám u několika zemí celkem jistotu, že jsem tam byla kvůli nepřistavené objednané a potvrzené sedačce vzteklá. Minimálně v NL, IL, MV, TR.
Hah, tak nutriton taky ne.
Mala si furt ublinkava, klidne hodinu, hodinu a pul po jidle. Tak jsem ji dala po domluve s manzelem (prisel s tim on) pul odmercicky nutritonu do lahve. Uz pul hodiny po jidle rev a prebaleni to nevyresilo a ted manzelovi prorvala hodinu, zatimco ja mela pauzu (chtela jsem napsat "relaxovala ve vane" ale ten jeji jekot byl slyset i pres sluchatka), bricho zas jak buben, to tu nebylo circa od prechodu na alfamino. Achjo. Snad to brzy prejde.
Jimik stopro pro nas!!!:D jsi skvela ze zjistujes detaily![]()
Solathis deti blejou, nektery i dost dlouho pote, co zacnou jist prikrmy. Proste se s tim smirte...
Solathis Muze si ublinknout i nekolikrat za den a je to v pohode. Na strave to nezalezi. Dcera to tak mela od narozeni a jeste i po zavedeni prikrmu. Dokonce i ted v necelem roce si obcas ublinkne, ale uz to zdaleka neni kazdy den.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí