MPLee a kdybys chtěla, zadní sedačku bych ti taky mohla půjčit nebo prodat![]()
Vše o těhotenství a dětech
Evaeva Zadní máme případně slíbenou od sousedů. Na zdřímnutí je určitě lepší, ale zase si říkám, že. Té přední víc uvidí a bude jí to víc bavit? Představa je jet vždycky pár km, pak někde zastavit u hřiště nebo rybníku a zase kus popojet... Asi zkusím sehnat na půjčení i přední a ozkoušet to...
Solathis To ublinkávání i hodinu dvě po jídle je právě běžný projev refluxu. Těsně po jídle to spíš znamená, že je mléka moc, tak se žaludek nadbytku zbaví (myslím i nadbytek ve smyslu toho, co žaludek zvládne, ne nutně absolutní). Nám nepomáhalo vůbec nic, zvracel pořád a kvůli tomu pořád škytal, přešlo to samo asi po půl roce (nemůžu říct, že s příkrmy, protože hodně dlouho nesnědl víc než pár lžiček).
MPLee predni mam Thule Yepp mini a je super, lip se drzi rovnovaha nez se zadni. ALE ja se tam s nim proste nevejdu, abych pres nej videla a dosahla na riditka. To ale nebude problem tvyho muze:) mame ted ozkouseny i shotgun a taky super. Ale nejeli jsme ani s tou Thule nikdy dyl nez pul hodky, od hriste ke hristi....
Edit: nabidla bych ji na pujceni, ale ta montaz je hrozna a nevim jestli to chcem podstupovat. Muzu ale pujcit i s kolem:D
Muslik Snad už je dobře.![]()
A ohledně cestování tě úplně chápu, co mám dítě, nehnala bych se nikam daleko, letecky už vůbec. Jenže já po tý dovolený na chalupě v ČR toužím víc, vůbec mě to teď neláká do zahraničí.
Představa, že někam dál cestuju s věčně nespokojeným (a zvracejícím, ať propojíme obě diskuze) křiklounem, co byl jako miminko mi nepřišla dvakrát lákavá.
711990 mockrát děkuju! Tu mám v merku právě, ten shotgun se mi líbí, ale až pro větší děti asi? Ono letos toho asi moc nenajezdíme. I když přemýšlíme o nějakém prodlouženém víkendu v jižních čechách, ale přizpůsobili bychom to dceři (a těhotné mě teda asi hlavně
) Trochu doufám, že by nás mohli nechat ty dva typy sedaček vyzkoušet v nějaké prodejně...
MPLee Jj shotgun je pro vetsi i proto, ze se musis spolehnout ze dite jen tak nevystoupi:D ale jak je vase mala drobna, ta Yepp dopredu mi prijde uplne idealni, kranse z ni uvidi, bude se drzet madla a jeste si muzete davat za jizdy pusinky, coz je uplne ![]()
711990 jen se trochu bojím, že bude brblat muž, že se mu s ní jede špatně. Pak teda navrhuju variantu půjčit mi elektrokolo a budu a ní jezdit já
Což by mi vyřešilo i to, zme jsem teď fakt lemra.
MPLee já s tou přední nejezdila. Zadní trochu ovlivňuje stabilitu, ale chlap to zvládne v pohodě, staršího jsem vozila i já nebo moje máma. U většího dítěte si pak muž stěžoval, že do syna kope, ale to zatím nebude váš problém. Myslím, že hodinu v tom vydrží, přecejen to jede rychleji než kočár. A první jízdu si dejte pozor, ať nevyjedete moc rychle. To se stalo švagrové, neteř se nějak bála a pak odmítala jezdit. Vozík je dobrý v tom, že máš sebou rovnou i kočár na kratší spaní. Ale zase se do něj víc práší a může v něm být víc horko. A do terénu to není vůbec.
#Potrefenáhusa vozejk nechci (kamarádka je záchranářka a viděla pár nepěkných nehod auto vs cyklovozík). Jasně, stát se může cokoliv, ale prostě k němu nemám uplně důvěru, no. I mi přijde, že v tý sedačce jakoby víc jede na kole, vozejk je spíš jako kočár... No vidím to tak, že zkusíme půjčit obě varianty a uvidíme. Jako kdyžtak letos jezdit nebudeme, mě to nijak zvlášť chybět nebude a příští rok už třeba něco ujede sama na odrážedle (a bude mimino, takže společné vyjížďky budou stejně mimo)... Cyklista je muž, já to moc nemusím, jezdím spíš z povinnosti. Radši si jdu zaběhat nebo zabruslit, kolo mám jako dopravní prostředek na nejnutnější možnou vzdálenost, ideálně do hospody ![]()
Solathis Hele je to rada z minulého století, ale docela to fungovalo. Synkovi, který měl reflux jako když střihne, jsem míchala Sunar v rýžovém odvaru. Poradila mi to tenkrát dětská doktorka. Bylo to křehké příměří, ale pak se to upravilo a byl klid.
MPLee no my furt vozejk zvazujem kvůli vejletum a terénu, furt zkoumam kola, kolik zvládnou nanosu blata, náš xlander teda moc ne :-(
jinak s tema nehodama- to dite na silnici na kole mi přijde vošajstlich asi na všechny způsoby :-(
Potrefenáhusa na pěší výlety mi přijde fajn, ale na kolo nebo skialpy jak jsme ho původně chtěli nakonec ne. Protože je to docela široké a omezující. Takhle si na skialpy hodíme malou na záda a projdeme všude (dolu lanovkou teda). Na kole taky projedeme pěšiny spíš s tou sedačkou. Silnice je blbá tak jako tak, to souhlasím. Ale se zkušeným cyklistou mi přijde lepší, když jsou na jednom kole. Nemůže se stát, že zapomene na vozík docela daleko za sebou a blbě najede do křižovatky nebo tak... A i mimo už mi to dítě přijde docela daleko a že se s nim nedá uplně rozumě komunikovat.
MPLee já si myslím, že vozík vs. sedačka bude tak stejně bezpečné, resp. každé má v něčem výhody i nevýhody. Ten vozík by měl něco vydržet, ta kontrukce musí být homologovaná. Potrefenáhusa
Vy to máte horší s tím začátkem, kdy jí bylo hodně špatně, ale takové odpuštění mléka i několik hodin po jídle je fakt u miminek normální a samo to přejde časem, musí jí prostě vyzrát zažívání. Jako se vším. Hlavně vyzrávání mozku trvá strašně dlouho![]()
MPLee my máme zadnú sedačku, jazdila som s ňou v drvivej väčšine ja, bo malá to tak vyžadovala. Raz som sa s ňou takmer vysypala, práve kvôli tej stabilite. Stačil mini ťukanec do obrubníka a už mi bicykel stáčalo do druhej strany, a ešte do zákrut sa mi s ňou blbo jazdilo, vynášalo ma. Ale ja som mala 55 kil, keby išiel muž, tak uňho to bude úplná pohoda, on má 120 kíl. Ale to bolo na tej, čo máme doma, je to nejaká odpružená a je aj dosť ďaleko od môjho sedla. Čo mám sedačku u našich, tak to je nejaká obyč, čo nepruží, je priamo nad zadným kolesom a s tým sa jazdilo super, len to bolo len na asfaltku. Značky si samozrejme absolútne nepamätám
Karja a varianta dovolená bez dětí a bez samba nepřichází v úvahu? ![]()
MPLee mela jsem rozepsanej dlouhej prispevek a usnula jsem
kazdopadne - nevyznam se tolik v elektrokolech, ale moje kolo je mi trochu velky(ram S a mensi se tehdy nedelal) a jak je tam ta sedacka a ja mam sedlo uplne nejniz co to jde, abych dosahla na zem(coz bezne nepotrebujes, ale s tou sedackou jo), tak se nemuzu uplne dobre vejit mezi sedacku a sedlo, coz by mohl byt problem s tehotenskym brichem. No a jak je ten ram vetsi, tak zaroven spatne dosahnu na riditka a brzdu. Ale to vsechno by odpadlo u tvyho muze, no:) ale hlasuju u divokyho ditete o tu predni, je to bezpecnejsi a kdyz se nastve a breci, muzes s nim mluvit, nez kdyz je vzadu, vikla se a rve a vyhazuje te z rovnovahy:D
711990 teď si mi připomněla, jak se malý nakláněl ze strany na stranu
do kopce ho to nudilo, no. Ale stačilo houknout, že když nepřestane, půjde pěšky
Staršímu.jsem.zase.rok.pred.tim.musela.zpivat.a.jeste.mu.porad.prislo.ze.jedu.pomalu![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí