Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 20. března 2022 07:28

Solathis mě tedy laktační uklidňovala,  že pokud to nelítá vzduchem , tak ublinknutí ničemu nevadí. To břicho je samozřejmě strašně nepříjemné,  ale tomu možná opravdu pomůže jen čas. Teď tedy třeba kapky, nahřívat, masírovat,  ale to je na podporu prdění,  ne že by to zastavilo příčinu 

Offline Len
2673 příspěvků moje polička 20. března 2022 07:36

Solathis Je to děsný, pořád si to pamatuju, jak moc to otravuje život. Ale je to normální, přesně jak píše MaeGandal , pokud to není zvracení obloukem a jen ublinkává. Je to problém s jícnovým svěračem a má to hodně dětí, jen je potřeba to přežít. Časem trávicí soustava dozraje a zlepší se to, fakt. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 20. března 2022 07:50

Jimik my se taky na lístky hlásíme!

Online Potrefenáhusa
38910 příspěvků moje polička 20. března 2022 07:52

Jimik jee, my taky!

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 20. března 2022 08:03

Jimik urcite i pro nas, dekuji moc!

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 20. března 2022 08:11

Solathis nutriton nekdy udela zacpu. 
Hodne deti ublinkava, jak pisou vyse, je to nezralosti jicnoveho sverace (u vas tedy to bylo asi i alergiemi, ale to uz snad mate podchycene). Vyresi to cas. Pred pul rokem jsme to hodne intenzivne resila se svagrovou, jejich mala taky furt zvracela, chvili i neprospivala moc, byli na vysetreni na gastru, vyzkouseli Nutriton i Gastrotus plus vsechna mozna rezimova opatreni, az se nakonec na vsechno vykaslali a smirili se s tim ze proste ji budou prevlekat nekolikrat denne. Jak mala zacala travit vic casu na brisku a zacala s prikrmy, vyrazne se to zlepsilo. Nyni ji je 9 mesicu a uz nezvraci. Tak neboj, prejde to

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2022 08:25

mnum kdyby několikrát za denmladšího jsem pak přebalovala s plenou okolo krku, abych ho udržela suchého. Ale jak píšeš přešlo to, s příkrmy ještě zvracel, ale v deseti měsících už to bylo dobré.

Offline Muslik
568 příspěvků moje polička 20. března 2022 08:51

Tak už máme s naší 4.5 měsíční první výjezd na pohotovost za sebou kvůli nepřestávajím průjmům a možné dehydrataci :-( mě ta všechna "poprvé" s tím miminem teda děsí. A je mi jasný, že je to jen začátek.

Btw obdivuji ty, které píší, jak lítají s malymi miminy letadlem. Já jsem zkrátka slabý druh a vůbec si to nedovedu s naší ubrecenou kriklounkou predstavit. Takže z cestovatele, který s baglem procestoval celý svět, se ze mě teď evidentně stane maximálně tak cestovatelka někam k rybníku za Prahu

Offline dzizisketa
8983 příspěvků moje polička 20. března 2022 08:57

Solathis 

Pokud vážně nezvrací proudem pod tlakem, tak je to úplně normální. Rosťa jako miminko poblil úplně všechno, všechny lidi, i psa, měla jsem pocit, že nám tím mlíkem smrdí celý byt, a já samozřejmě nejvíc. Taky měl kromě spánku pořád něco uvázaného kolem krku.

Offline Jos
příspěvků moje polička 20. března 2022 09:25

Muslik . A dobry uz? Jinak do roka jsem si nejakou leteckou dovolenou vubec neumela predstavit. A to mam uplne bezproblemove mimino, az se to tu stydim psat. Pozvracel se zatim jednou, ani neublinkaval. Ale proste mi to prislo dost nepredstavitelne. Ted ma 18m a je to uplne jina pisnicka. Zrovna vcera jsem pri procitanu clanku o Gruzii mela uplne nutkani tam zase jet a jen jsem si rikala, jestli treba za dva roky nebo kdy . V realu to bude spis plaz na Mallorce uz treba letos (pokud bude nalada, ktera zatim porad neni). 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 20. března 2022 09:26

Muslikuf, a zistilo sa z čoho hnačkuje? Chúďa malé, prajem rýchle uzdravenie.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 20. března 2022 09:49

711990 ziginka Myslim, ze jsme jeste furt vycukany z toho, jak moc zvracela pred nastupem na alfamino, no. A kdyby to bylo klasicky klasicky grcnu si po jidle,  tak bychom to asi neresili ani jeden, ale hodinu a pul az dve do jidle nam prijde dost... Ona totiz pres den ji uz zas po dvou hodinach (na doporuceni gastroenterologa, ze 120 ani 150 do ni zatim rvat nemame, ze ma maly zaludek, jedem porad 90 a to uz ji nestaci na dyl. A budem muset zvedat, pac uz nemame jak do ni dostat vic, krmime tak 9x denne, v noci nebudime)

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 20. března 2022 09:51

Solathismyslim, ze na to jdete zbytecne vedecky. Deti proste nejedou podle tabulek a bliti i hodinu a pul po jidle je normalni. Je to dite, ne malej robot s navodem k pouziti

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 20. března 2022 09:57

dzizisketa Ted uz ne, no, nastesti, to uz bych vazne nevedela co, z Alfamina uz se neda jit nikam "vejs"

mnum Tak s tim uvidime, kaka jednou denne a to uz mela mela  splnene, kdyz jsme ji ho dali, diky za info dopredu, kdyztak budeme mit predstavu.

MaeGandal Ona uz to bolave brisko normalne vubec nema, takze to vcerejsi bylo 100% nutritonem, jsem se tu uz zas dlouho nevyblila, no a vcera to zas preteklo...(A dneska taky teda)

Len Tak jako uz je to mnohem lepsi i ted, co je na diete, uz neprevlikam mezi dvema krmenima/kojenima i osmkrat... Parkrat se nam i stalo, ze ji ciste body vydrzelo cely den (spi v pyzamku).

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 20. března 2022 10:14

Solathis ked si spomeniem na synove bolenie brucha a plac tak ma obleje studeny pot. Masaze ani cvicenie nozickami smerom k brusku nepomohli a ani vyvysena poloha na spanie. Trosku pomohlo jemne poskakovanie na fit lopte. Zabrala az kombinacia antikolikoveho nutrilonu, biogaia probiotik a sabsimplex proti naduvaniu (espumisan nezabral). Preslo to az ked sa zacal viac hybat tj prevalivat na brucho a pokusy plazit sa. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 20. března 2022 10:21

eless Na biogaiu je taky alergicka, espumisan jakz-takz antikolikovej nutrilon ma laktozu i mliko, takze to nesmi, furt totiz nevime, jestli ten zacatek byl ABKM nebo laktozova intolerance (ja ji mam diagnostikovanou asi od 8, akorat to dost dlouho slo ignorovat, takze by ji mala klidne mohla mit taky) a na expozicni test je jeste moc mala, nejdriv bychom to meli zkouset asi v pul roce nebo tak...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2022 10:52

Solathis mě blití dvě hodiny po jídle nepřijde divné. Malý ublinkával v průběhu celého dne, když byl vzhůru, když se víc mrsknul, když jsem ho přebalovala, chovala, po koupání, ze spaní. Klidně i před kojením, tj. 3 až 4 hodiny po kojení.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 20. března 2022 10:57

Máte někdo zkušenost jak s přední tak zadní sedačkou na kolo? Co vzít pro drobné, extra živé dítě? Bude vozit muž, zdatný cyklista. Na nějaké extra dlouhé výlety to nevidím, ono ani s jednou sedačkou to není moc na terény, ne?  Navíc teda nevím, jak v tom malá vydrží. I z kočáru zdrhal a chce chodit sama... 

Offline Tabea
8150 příspěvků moje polička 20. března 2022 10:58
Reakce na Jos:

Muslik . A dobry uz? Jinak do roka jsem si nejakou leteckou dovolenou vubec neumela predstavit. A to mam uplne bezproblemove mimino, az se to tu stydim psat. Pozvracel se zatim jednou, ani neublinkaval. Ale proste mi to prislo dost nepredstavitelne. Ted ma 18m a je to uplne jina pisnicka. Zrovna vcera jsem pri procitanu clanku o Gruzii mela uplne nutkani tam zase jet a jen jsem si rikala, jestli treba za dva roky nebo kdy . V realu to bude spis plaz na Mallorce uz treba letos (pokud bude nalada, ktera zatim porad neni). 

V Gruzii byli strašně všichni ochotní, pořád mi někdo nabízel pomoc s kočárem, když jsem šla s dětma sama.  A dceru (tenkrát 5m) chtěli vyndat z kočáru a chovat snad v každé restauraci.
Byli jsme teda jen v Tbilisi a autem kolem. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. března 2022 11:05

MPLee v přední si neopře hlavu, to je opravdu tak na hodinu. Zadní se dělají i sklopné, ale na dlouhé spaní to není. Do terénu to opravdu úplně není, ale zase se není potřeba omezovat jen na silnici. Staršího to bavilo ještě ve 2,5 letech, loni už moc ne, mladší hučel i loni, tj. v necelých dvou. Ale byli jsme na cyklo dovolené, jeden odpolední výlet za týden je zábavné zpestření.