žluťásek Tvému dítěti je rok a půl? Už???
Vždyť jsi TEĎ porodila!!!!
Vše o těhotenství a dětech
Dlouho jsem si tu nebyla pro radu, proto prosím,nemáte některá osvědčený tip,co na popraskane bradavky? Technika je podle laktacni poradkyně OK,mažu po každém kojení purelanem,teď jsem presla na bepanten a stejně je každé kojení utrpení a už to začíná být na bradavkach i vidět ☹
Sairon mne na ne kedysi úžasne pomáhala masť Traumeel, ale je to už 10 rokov, možno bude medzitým ešte niečo lepšie.
Sairon Používala jsem střídavě Purelan a Bepanthen, jednu dobu jsem myslela, že s tím seknu, při prvním přisátí se mi bolestí kroutily nehty na nohou a pak jsem se klepala hrůzou do dalšího kojení. Bradavky si musely zvyknout. Četla jsem diskuze, kde psaly i trojnásobné mámy, že je to zpočátku bolí pekelně vždycky. Pokud je technika správná, nedá se asi nic, než vydržet. Asi po měsíci mě to přestalo bolet. Koupila jsem si i jakési polštářky od Medely, asi to zabíralo, ale prsa se pak musela omýt, s naší frekvencí kojení to tam navíc nikdy nebylo dostatečně dlouho. Purelan je podle mě nejlepší. Jo, teď znovu čtu, že je to i vidět - fakt se přisává správně?
Sairon souhlasim s Pinot. Musi se to pretrpet. Ja to obcas i obrecela, jak to prisati bolelo. Mazala jsem purelanem, ty polštářky od medely mi nejak nefungovaly. Nakonec se mi osvědčilo nechat na bradavce trochu mateřskýho mlika a po kazdym kojeni vetrat. Krizi jsem mela cca od 3 do 7 tydne, pak nastalo rapidní zlepšení.
žluťásek Tvému dítěti je rok a půl? Už???
Vždyť jsi TEĎ porodila!!!!
Dikybohu! Čím je starší, tím je to s ním lepší a lepší. Ty miminka jsou sladký na fotkách a v cizích šatcich, ale neměnila bych ani za nic ![]()
Sairon uz jsem to tu kdysi psala - mne na popraskane bradavky, ktere se nehojily zabral wobenzym.do 4 dnu jsem mela po problemu a to po 6ti tydnech trapeni mazani purelanem, bepanthenem, vetranim, polstarku od medely a nevim jeste ceho vseho.technika kojeni byla spravna ale i tak mi kojeni dalo zabrat
Sairon Jeste v lekarne mi ctyrnasobna maminka lekarnice doporucila kokosovy olej, nemusi se omyvat. A kdyz uz to bylo dost popraskane, tak jsem dala ty hydrogelove polstarky. Ja jsem mela jednu bradavku uplne znicenou, zadelala jsem si na to uz v porodnici,takze jsem mela I kloboucky, tem ale doporucuji se spis vyhnout, pokud netece vylozene krev a miminko by ji pilo.
žluťásek Ty miminka maj proste sladky chvilky a pak chvilky wtf, co to dite chce! Je to tak v pomeru 1:9:-D. Moje dite se dnes rozhodlo dat se na mnisskou drahu, nechce nic. Nechtelo pres den spat, nechtelo jist, nechtelo ani prso ani flasku, ani dudlika, ani caj ale presto bylo porad dobre naladeny. Vecer teda usnulo, z toho nocniho spani se tesim, fakt se vyspim, ale jak to tady ctu, uz se desim, kdy to skonci...
Karja skončí to přesně ve chvíli, kdy si jen pomyslíš, že byl nastolen nějaký zvyk
Sairon Lansinoh, je to lanolín, nemusí se omývat.
Sairon Lansinoh nebo jiný lanolin, co není třeba oplachovat jako bepanthen. Ten jsem tu vybslila v porodnici a hned mi řekli, že rozhodně ne a dali mi vzorky lanolinu. Mateřské mléko nechat zaschnout na bradavce, hodně větrat.
Tabea Bepanthen se taky nemusí omývat.
Už to tu zaznělo, nechat trochu mlíka po kojení, větrat, mazat, časem si kůže zvykne. Měla jsem strupy, bolelo to jak čert, ale jak se to jednou srovnalo, už se to pak nikdy nevrátilo. Podle mě je důležitý i odpočinek atd., aby mělo tělo sílu regenerovat.
Jeden z Bepanthenů je k tomu přímo určený - care?
Děkuji všem za rady.
slunicko díky, Traumeel mám zrovna doma,tak se poptám doktorky, jaké je aktuální složení a jestli ho můžu používat.
zimnivecer taky díky za tip, já wobenzyn nemám ráda kvůli těm jejich stupidním reklamám v radiu, takže by mě nikdy nenapadlo se tím směrem koukat, ale nechám si to jako poslední možnost :)
Pinot Noir no mě ta poradkyně říkala, že jsem si tam tu trhlinu mohla vytvořit klidně nárazově při nějakém špatném odpojování a tím jak ji pořád namáhám, tak jen nemá čas se uzdravit... jako neudělala mě tím radost, doufala jsem, že řekne, že dělám něco špatně, opravíme to a problém se mávnutím kouzelného proutku vyřeší. A ono ne
všechno je dobře, jen ten výsledek je slabší.
zimnivecer Ten Wobenzym si musím zapamatovat pro příště, dík za tip.
Sairon No, je to tak, bohužel, stačí pár chyb a už to jede, vzhledem k frekvenci "používání" se to pak těžko hojí. Ale vidíš, že problémy měl kde kdo, opravdu se to zlepší. Soucítím, mně vždycky při přisátí vylítly nohy vzhůru, někdy jsem myslela, že to mimino snad odhodím
Ale přešlo to pak ze dne na den a pak už úplná pohoda.
Sairon Okrem už zmieneného mi poradili svietiť ranky biolampou. Mala som pocit, že mi to pomáha rýchlejšie regenerovať medzi kojeniami. Tak ak je možnosť požičať si ju na obdobie, kým si koža nezvykne, odporúčam.
Inak ja som chodila prvé týždne doma ako afričanka. Nezniesla som nič na bradavkách.
A tak celkovo mám prvé dva mesiace po prvom pôrode v hmle. Hovorí sa, že mozog negatívne spomienky vytesňuje, že?
Sairon mám podobný problém, len an jednej - prestala som mazať, vetrám (proste chodím hore bez
), ak ozaj nemusím tak nepoužívam klobúčik, lebo je to ešte horšie. Momentálne sa ki z bradavky normálne šúpi koža (pardón za nechutnosť), podľa mňa sa odreli v klobúčiku (ktorý mi naordinovala sestra na oddelení šestonedelia hneď ako videla moje prsia...teraz kojím v pohode bez) pri prisatí to bolí ako čert, po chvíli je to lepšie ale bolí to menej ako posledné dva dni.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.