Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 15:13

A inak ako sa tu spomína ten wobenzym, tak ma to nenapadlo spojiť s bradavkami, ale beriem ho kvôli cisárskemu, tak asi aj to má vplyv.

Inak moje sladké dieťa mi dnes dalo neskutočne zabrať, od tretej je hore, nerobím nič iné, len kojím, prebaľujem a nosím, prišla ku mne ráno mama, asi nikdy v živote som ju nevidela tak rada (a to som ju pôvodne volala eln kvôli tomu, že mi volal otec, aby som jej zavolala nech príde, že je nejaká špatná z toho, že nechcem pomoc), lebo po tom, ako malý hodinu vkuse vrešťal som myslela, že si to hodím z balkóna. Nedokážem zistiť, aký ma rytmus, to čo zaberalo včera dnes nefunguje, chvalabohu aspoň sa prisaje viac menej bez problémov (ak nereve).

Teraz to zalomil, idem to zalomiť aj ja...

PS: Pre pobavenie, skúste si tipnúť, či mi muž doniesol veci na prezlečenie z pôrodnice, alebo som domov šla v žltej nočnej košeli s bocianom, na ktorej boli fľaky od mlieka? 

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 15:13
Reakce na žluťásek:

​Dikybohu! Čím je starší, tím je to s ním lepší a lepší. Ty miminka jsou sladký na fotkách a v cizích šatcich, ale neměnila bych ani za nic 

​Ze jo! Kdyz si postezuju, ze uz bych chtela, aby dite lezlo/chodilo/mluvilo, tak me starsi generace utesuje, ze budu rada vzpominat na lezici nemluvne... Houby, cim samostatnejsi, tim lepsi ;-)

Offline zimnivecer
143 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 15:19

Sairon Pinot Noir ja  mela taky wobenzym kvuli reklamam zarazeny jako vec co si nikdy nekoupim. Jenze s druhym ditetem bylo sestinedeli peklo, porad jsem byla nemocna a do toho diry na bradavkach cca 1cm. kazde kojeni bolelo zvlast to prisati a nakojit dite mimo domov,kde lezelo v te spravne pozici na polstarich neslo.muz mi donesl na zkousku wobenzym ptz reklama a co kdyby to fungovalo.a najednou jsem pozorovala jak mi prasklina zarusta a behem par dni bylo po dvoumesicnim utrpeni a mohla jsem s deckem i mimo domov.wobenzym se doporuceje prave na urychleni hojeni jizev po operacich a ruznych ragad.to jsem ale nevedela resili jsme opakujici se virozy.mmch na imunitu mi taky pomohl, ale za ty zahojena prsa jsem byla rada asi vic

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 15:31

zimnivecer Kamarád ho bral v patnácti na lepší srůstání zápěstí, mně ho bohužel na nohu nedoporučili.

Offline Pinot Noir
29908 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 15:34

zimnivecer Kamarád sportovec ho bere na urychlení regenerace po zranění, máma ho taky brala po operaci, oba tvrdí, že opravdu funguje. Nemám důvod tomu nevěřit, jen by mě nenapadlo brát ho i na tento problém. Už jsem taky docela úspěšně vytěsnila ty pekelné začátky, ale na tohle si bohužel pamatuji velice živě 

Offline zimnivecer
143 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 16:02

Ja prave taky chtela resit neco jineho.tohle byl vedlejsi efekt.fascinovane jsem se kazdy vecer divala o kolik se srustani bradavky zase ten den posunulo.po 4 dnech byla v pohode a mohla jsem zacit normalne fungovat. Tech predchozich  8 tydnu  stalo za nic.proto to sem pisu i kdyz jinak neprispivam.popraskane bradavky=wobenzym.ty medela chladive polstarky mam jeste v lednici.kdyby mel nekdo zajem at se ozve.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 17:36

DrowRanger no moja piraňa má mesiac, a tiež nerobím stále nič iné, len prebaľujem, nosím a kojím, kojím a kojím. a ešte chystám nutrilon 

A čo sa týka tých bradaviek, tiež som chodila ako afričanka, stále hore bez. A teraz keď už nebolia, chodím hore bez tiež, obliekať sa mi neoplatí 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 18:06

betsey Wuaa, nehovor mi ani o tom, cítim sa ako mliekáreň, najlepšie je, že malý zaspí výslovne len popri kojení, som zvedavá ako ho bude uspávať muž keď budem niekde preč (predpokladám, ae, že vtedy to bude zlaté bábätko, čo ihneď zaspinká na požiadaie).

Inak, otázka do pléna: museli ste dáko zvykať Vaše deti na kočík? Dnes sme chceli ísť na prechádzku aj so psom a po 25m sme sa otáčali, pre krik sa nedalo (skúšala som emdzi tým nosiť na rukách, ale nezabralo)...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 18:42

Sairon lanolin bol fajn ale zachrana bradaviek je Multi Mam compresses hojivé obklady na bradavky. Je to sice drahsie ale daju sa tie papieriky prestrihnut na polovicu a tym zdvojnasobit pocet :) 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 18:48

DrowRanger s tym kocikom poradim asi len vytrvat a co najmenej nosit na rukach (myslene vonku vyberat z kocika). Lebo poznam jeden par kde mala tiez v kociku plakala,  matka to nevydrzala,  vzdy ju vybrala a do pol roka potom chodili von s dietatom na rukach a prqzdnym kocikom. Dieta bolo este k tomu extremny jedlik takze asi 8 kilo v 4 mesiacoch   

Ale aby som bola aj k veci tak je mozne,  ze si dieta musi na kocik zvyknut tak ako si zvykaju na satky alebo nosice. Nas bol s kocikom ok ale na nosic som ho musela zvykat a potom tam bol rad. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 19:11

DrowRanger Mrakoplas 2 ze 3 dětí kočárek nesnášeli. Vzali za vděk až pak sportovní korbou, když viděli ven. Jako mimina ani ťuk. A myslím, že u toho jediného, který byl ochotný se vozit, to bylo z důvodu, že byla zima a do kočáru chodil víceméně zabalený a ve fusaku, takže žádný volný prostor.

Offline slniecko admin
19583 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 19:42

DrowRanger ešte je priskoro na akýkoľvek režim, bude lepšie...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 19:46

MaeGandal fuha to muselo byt tazke,  ako ste to zvladla? S nosicom?  By ma zauzaujímalo co tym detom vadi,  pohyb alebo ten obnedzeny priestor?  

Offline Pinot Noir
29908 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 19:51

Mrakoplas Většině dětí spíš vadí moc prostoru. Jak psala MaeGandal, děti zabalené ve fusaku to možná zvládají líp. Syn kočárek miloval, dávala jsem ho spát do kočárku na terasu i v mrazech. Nějakou chvíli mi trvalo, než jsem pochopila, že i doma chce být "zabalen' a přišla na genialitu pevného zavinutí.

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 19:52

Mrakoplas U nás to bylo tím, že se tam nudili. Ale nevím, u DrowRanger mi na to připadá ještě brzo, takhle malé miminko ještě nemůže být znuděné. No, ale nějaké chrastící barevné věci bych tam zkusila uvázat. :)

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 19:56

Pinot Noir to je pravda. Nas bol tiez spokojnejsi v ulitke (zavinuty) ale kedze zacal po velmi kratkej dobe spat vyhradne na bruchu,  tak som ju musela zrusit. Ale kocik mal tiez velmi rad,  dokonca mi tam dokazal zaspat aj velmi kratko po kojeni. Za normálnych okolnosti musel byt aj hodinu zvislo kvoli refluxu. Tiez zahada pre mna. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 20:25

Stará Stanová Kůže on ešte podľa mňa riadne nevidí, nesleduje veľmi ani ruku, ani hračky. Ale mal dnes chudák zarazené vetry, mama mu s tým pomohla, tak dúfam, že to bude dobré, ako bonus teda žujem rascu .

slniecko áno, to viem, ale aspoň eby som už vedela rozznať, kedy plače, že sa chce nosiť, kedy sú to prdy, jediné čo ako tak rozoznám je ekdy je hladný, lebo si žužle ruky. Dúfam, že sa to nejak vykryštalizuje rýchlo tá bezmocnosť keď plače ma zabíja...

Offline letfenixa
10885 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 20:31

Sairon U mna pomohol len Lansinoh. A pouzivala som ho mozno pol roka. 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 20:32

Mrakoplas s nosítkem. Přiznávám, že mi to moc nevadilo. Moje děti stejně spali max 45min, takže by to na žádné dlouhé procházky nebylo. A zavinutí byli všichni, ale stejně se jim tam nelíbilo. Druhorozený první dva měsíce neusnul jinak, než nalepený na mně, takže kočárek nesplňoval tuto základní podmínku.

Pinot Noir jj, my taky zavinovali. Překvapili mě prarodiče, že ti na tu naší housku koukali podivně.

Offline letfenixa
10885 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 20:35

DrowRanger Je malicky, aby uz mal nejaky rytmus, ty sa prisposob jemu. Podla placu poznat o co ide som sa naucila mozno po pol roku, aj to len cez den. Preco plakaval v noci, netusim dodnes.