Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 22:29

DrowRanger Nene, jde tam o ten princip jezdeni:-D. Ale nocni spani zatim funguje s pochovanim a odlozenim do postylky, nekdy usne hned, nekdy se mele. Ale jak to tu ctu, asi se to zmeni.

Pinot Noir Ja teda plac nemam rada a delam vsechno proto, aby neplakala. Ale je to tim, ze ona ted place malo a kdyz uz tak se proste snazim ten duvod vyresit. Jak rikam, az bude nemocna, tak me asi porazi. Na nechat vyrvat nas upozornovala doktorka, ze v zadnem pripade, vubec ti doktori jsou ted pro ten kontakt. V porodnici rikal pediatr je mazliva, mazlete ji, pediatricka se zhrozila myho oparu a. rika, ted ji musi pusinkovat tatinek, pusinky jsou dulezity a jeste mu rekla at se na to oholi:-D. a ted na gynde mi doktorka rikala, jen at ji pekne muchluju, ze mazlenim se miminka rozhodne nerozmazli.

letfenixa Jo to mi rika mama taky, ze ja jsem takhle fungovala! Takze neni divu, ze jsem takova divna, kdyz me furt odkladali do postylky!

Offline slniecko admin
19583 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 22:32
Reakce na letfenixa:

Moja jedina priprava na novorodenca bola od mojej mamy - neboj sa, to len nakojis, polozis a dieta bude spat. Ta realita bola ladovym sokom.

žluťásek čo je hacka/hačka?

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 22:32

žluťásek U nas satek nefunguje, zvedavka z nej totiz nevidi a to se ji nelibi. Zkousela jsem nekolikrat navazat a asi na to kaslu. Navic kdyz si ted zvyka v kocarku, tak to snad nebude ani treba.

Offline letfenixa
10887 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 22:54

Karja A spala som vecer od 6 do rana do 6, cez den dvakrat po 2 hodiny. Niet divu,  ze si pri mne napisala diplomovku.Ja som zmohla maximalne na citanie letakov. Teraz uz som pohla s citanim a sem-tam par stranok normalnej knihy vecer dam. 

Ale teda v juli som vyrobila rozvrh na novy skolsky rok, tak nejake mozgove bunky mi este ostali.

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 23:09

Karja u nás to hodně kontaktní nošení taky nefungovalo. I teď, když jedu metrem, tak kouká na lidi. Máma byla v šoku, že jsem koupila sporťák, který se nedá dát tak, aby dítě vidělo na matku. No naší zvědavku musím v tom metru stejně vždycky otočit od sebe, aby měla přehled. Já jsem zjevně nudná, tak se zhroutím za kočárek na sedadlo a ona se baví s lidmi.

Jinak večerní spaní u nás fungovalo skoro stejně, jedno krátké obdobi usinala i sama...většinou jsme ji "uchovali". Fakt je, že rodina z toho uspávání byla nesvá a tlačili nás k tomu "dítě má usnout samo", ale ja jsem moc rada, ze jsem se nedala. I s pomoci zdejsich uživatelek, diky  

Teď mě napadá, že je zajímavé, že v kočárku a všude jinde přes den má být podle mé matky, tchýně, sestry dítě v neustálém minimálně vizuální kontaktu s mámou, ale usínat by mělo úplně samo i za cenu řevu 

Offline Pinot Noir
29909 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 23:10

A teď poraďte mně - uspávání skoro dvouleťáka. V poledne usíná rychle a bez problémů. Ale večer se proměnil v martyrium. Doteď usínal tak, že jsem ležela s ním v jeho posteli, držela ho za ruku dokud neusnul, on mě tak jemně do té ruky škrábal. Jenomže škrábání se změnilo postupně v silné a bolestivé zatínání drápů do hřbetu mé ruky a bolestivé štípání a natahování kůže. Mám už ruce jako šarpej! Odmítám to dál trpět, jenomže kdykoliv mu ruku seberu, nastane hysterák a usínání se protáhne na hodinu a víc  Už to trvá víc než týden, štípací absťák se nelepší. Už mě to sere, nemám kdy pít víno 

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 23:17

slniecko závěsná textilní kolébka, houpačka. Věší se na pružinu, takže houpe nahoru dolů, což miminka mnohem raději než do stran. Na syna to fungovalo až kouzelně. Dítě, co skoro vůbec nespalo a jen plakalo, po uložení do hacky usnulo během několika zahoupání.

Offline letfenixa
10887 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 23:18

Pinot Noir Tiez pocuvam pokyn UČIČKU!  Bolest som minimalizovala strihanim nechtov obden. U nas je to tak, ze maly vypije mlieko, to ho tak na 2 minuty zvlacni, potom sa rozprava s plysakmi, rozkaze si pesnicku a tisickrat sa prevali z boka na bok, az nakoniec zaspi. Vacsinou zaspim zrejme ja skor, uz som sa tomu poddala. A tym, ze je v postielke, som v klude, ze nespadne. No a teda teraz sa pridalo to jeho rozpravanie pribehov, dnes si vyrobil kopu z vankusov a periniek.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 23:30

Pinot Noir 

A může ho párkrát uspat někdo jiný? Že by si jako odvyknul. Nebo zkusit rukavici a pak z ní tu ruku nenápadně vyvlíknout Mi přijde, že by bylo dobrý mu ten zvyk přerazit jiným zvykem.

Offline Pinot Noir
29909 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 23:35

dynda Už to nedávám, tak několik dalších nocí bude uspávat muž. V to odvyknutí doufám. Zkoušela jsem mu nacpat různé plyšáky, chvíli je žmoulá, ale nakonec se stejně vrhne na mě. Je to až vtipný, když si dám ruce třeba pod zadek, jak se k nim dobývá  Jak vlkodlak! No, je to prostě závislost, nechala jsem to zajít daleko.

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 23:37

Pinot Noir jsou děti, co vyžadují kromě kojení na uspání ještě žmoulat druhý prso... Co by matky za ruku daly 

Offline Pinot Noir
29909 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 23:43

žluťásek Jo, slyšela jsem o nich  Jako ono to zní jako blbost, ale mám ty ruce už tak podrážděný, že jak mě za ně zas popadne, udělá se mi fyzicky úplně zle. Už to začínám fakt nesnášet, což mě ve spojení s dítětem děsí.

Offline slniecko admin
19583 příspěvků moje polička 23. srpna 2018 23:52

žluťásek ja by som vytuhla tiež!

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 24. srpna 2018 00:08

Pinot Noir já to chápu. Někdy můžu vyskočit z kůže, když mu rostou zuby třeba a chce být v noci nonstop přisátý. Někdy je toho kontaktu až moc. Tak kéž se podaří odykačka, ať jste oba spokojení.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 24. srpna 2018 02:04

Sairon pes vyzera, ze ho miluje, pri kojeni asistuje, strazi kolisku aj postielku, ked maly zaplace, pes je pri nom prvy a caka, kedy sa uz konecne dovleciem a postaram sa o to cudo. Bol zruseny zakaz chodenia do spalne a na postel, takze pes lezi na posteli a hladi do postielky - pri kupani malemu vyoblizoval nozicky aj hlavu . Dokonca menej steka, tak hadam to takto vydrzi. Ale prvy den bol krusny, muz sa strasne bal, ze mu nieco spravi, tak ho furt odhanal, musela som to zatrhnut, lebo pes bol nervozny z toho, my toez a nakoniec aj dieta z nas.

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 24. srpna 2018 04:36

Pinot Noir Jezis, no tak ono to zacina roztomile, ze jo, ze chce drzet za rucicku, to jsi nemohla vedet, kde to skonci. Neslo by mu nejak pred spanim ukazat, ze maminka ma bebi, ze nemuze drzet za rucicku a ze budete spolecne drzet nejakeho medvidka? Nebo muchlovat nejakou deku, plinku? On by to asi stejbe v polospanku delal, ze? 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 24. srpna 2018 06:27

žluťásek my tedy jako kolébku používali autosedačku - vajíčko, postavenou na podlaze. :)

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 24. srpna 2018 06:48

Pinot Noir co si ty ruce zkusim obvazat? asi bych moc nezduraznovala, ze to poskrabal on, ale rekla bych, ze maminku boli rucicka...

mne obe dcery zmoulaly to druhe prso - obvazala jsem si to a byl skoro hned klid. Jen mladsi asi z mesic vykrikla, uz to neboli? huraaa

Offline Josefa
příspěvků moje polička 24. srpna 2018 07:29
Reakce na žluťásek:

Pinot Noir jsou děti, co vyžadují kromě kojení na uspání ještě žmoulat druhý prso... Co by matky za ruku daly 

​No, o to ted bojuju ja. Druhé prso nedám! Zatím vyhravam 

Offline Pinot Noir
29909 příspěvků moje polička 24. srpna 2018 07:50

Karja Dělá to právě nejvíc v polospánku. Někdy to zkusí v bdělém stavu, ale to už ví, že nesmí, řeknu to bolí, tak se zachichotá, protože si uvědomí, že zapomněl. Ale těsně před usnutím už ani nevnímá, ale jak bolestí vytrhnu ruku, vzbudí se a řve. A to se opakuje třeba dvacetkrát a z deseti minut je hodina a matka na prášky (nebo flašku vína). Ale to zavázání je dobrý nápad, Candance Zahájíme odvykačku tatínkem, pak zkusím tohle. Musíme se toho zbavit, jak klesne ráno teplota pod 10°, udělá se mi na hřbetech rukou na půl roku exém, který bolí sám o sobě, když si představím, jak se mi v tom vrtá nehtíkem...