MaeGandal ja stale tvrdim, ze je diera na trhu s kocikmi! Tuzim po takom, kde sa ulozim s malym aj ja ![]()
Vše o těhotenství a dětech
DrowRanger Tak ja se kvuli vam prihlasim :) Mela jsem to podobne vloni v lete. Co trochu pomohlo - nekdy trochu z boku vypodlozit, aby se tam tolik "nekvedlal" ale vylozene zavinout ne (to jen doma). A upustit kola kocarku - aby to mene drncalo. Ale bohuzel tam stejne v lete spokojene neusinal, spis vyjimecne a vetsinou po kriku. Proste tam aspon vydrzel v klidu dele. Nekdy jsme proste jeli "s muzikou". Vzit na ruce nam teda stejne nejak zvlast nepomohlo :) A poridili jsme nositko - tam byl v klidu a usinal dobre. Zlomilo se to na podzim - asi bylo chladneji, byl zabalenejsi, a taky vetsi, tak tam zacal usinat i v klidu, zvlast v tu pravidelnou dobu celkem spolehlive.
DrowRanger Jo rytmus a nic nezabira. Ona ta decka nemaji zsdny rytmus, ale na tohle jsou ty mamy dobry. Vzdycky prijdou s necim jako poplacavat po zadecku nebo dat cepici, proste uplnou blbost co zabere.
Jinak kocarek si sedne, my jsme zacinali tak, ze jsme ji doma uspali na rukach a pak hodili do kocarku, pak ji tam zacali davat, kdyz bylo videt, ze je zrala na spani. No a ted tam vydrzi, I kdyz bdi;-). Tak bych tam drobecka tedka davala v polospanku nebo velkem klidu;-)' On jeste jak nekouka po hrackach, tak ho to asi moc nebavi, my ted jezdime jak cirkus, vsude neco visi, aby na to mala koukala.
Karja toto ma inak dnes napadlo, zajtra to vyskúšam, už má 2 miesta na spanie, môže mať aj tretie
. Inak áno, mamy sú v tomto zjavne na nezaplatenie, hlavne čo vidím, tak ani ju ani muža tak nerozhadzuje, keď je malý nespokojný.
Josefa kolieska sú plastové, ale s tým podložením to skúsim. Malý je zatiaˇstále v zavinovačke keď ho ukladám, inak strašne šibrinkuje rukami a budí sa, dokonca je schopný si rukami odtláčať prsník, aj keď ručí od hladu, navoľno ho dávam sa cez deň vykopať v postieľke, ale nevydrží tam dlho, radšej má, keď ho človek prevláča ako mača a rozpráva mu blbosti. Muž mu večer urobil okružnú jazdu bytom a to ho uspalo (chvalabohu, aspoň som zas nemusela kojiť
).
letfenixa no, myslím, že ja nič iné ako prispôsobenie sa nerobím, ani by sa nedalo. Som tak dnes počítala, koľko času som čím strávila za posledných pár dní, 6 hodín kojenia, hodinka - dve prebaľovanie (som ešte pomalá), 6 hodín nosenia a čičíkania, 6 hodín spánku, ale kde mi ušiel zvyšný čas, netušm. Ale je pravda, že mi dnes strašne dobre padlo nechať malého na chvíľku s niekým iným a ísť sa prejsť so psom, ten už svoj reži má ![]()
DrowRanger No, my nakonec mame z kocarku hlavni misto na spani, jinde skoro neuspime, coz teda neni uplne ideal. Na zimu budu muset mit I nejakej vnitrni kocar az bude binec.
letfenixa Mne nejvic zarazilo, ze moje dite place I kdyz chce spat! Jsem myslela, chci spat, tak zdrimnu ne. A ono place, chci spat pomoz mi usnout!
Karja korbu by nestačilo zložiť a položiť na niečo vyvýšené?
DrowRanger tak u vas jsou to ty první nejnáročnější dny, to se nejak usadí.. Podle me nejvíc pomohlo fakt to počasí - ideální když pršelo, trichu větřík v protisměru, mlha.. :) držím palce s tim naucenim usinat doma jinak nez na prsu. To mne se nepovedlo a mam to dosnes, ale kdyz budete "muset", tak ono to pujde. Nam to casove nevychazelo tak, ze by to tatinek mohl zkoušet vazneji. Tak jsem sla cestou mensiho odporu, i tak usinal dlouho.
áno, to viem, ale aspoň eby som už vedela rozznať, kedy plače, že sa chce nosiť, kedy sú to prdy, jediné čo ako tak rozoznám je ekdy je hladný, lebo si žužle ruky. Dúfam, že sa to nejak vykryštalizuje rýchlo tá bezmocnosť keď plače ma zabíja...
to je úplne normálne a postupne sa to naozaj vykryštalizuje
.
letfenixa Mne nejvic zarazilo, ze moje dite place I kdyz chce spat! Jsem myslela, chci spat, tak zdrimnu ne. A ono place, chci spat pomoz mi usnout!
![]()
Pomoz mi usnout, přesně! Smutný je, že je spousta matek, který tohle nechápou, a místo, aby děcku pomohly, ho nechají "vyřvat". Když slyším tuhle radu, otvírá se mi kudla v kapse ![]()
DrowRanger Já jsem dala do kočárku peřovy polštář, do něj udělala "korýtko", do korýtka uložila dítě. Jinak co se mé zkušenosti týká, režim nečekej, aspoň ne teď, naopak pláč "pomoz mi usnout" čekej. Ve večerním uspávání jsme se střídali s manželem a i když jsem měla matnou představu, že dítě by mělo chodit spát kolem osmé, my když jsme se o to pokoušeli, byl řev. Takže jsme do půl desáté, desíti, dělali jakože nic a pak teprve přišel večerní rituál - kojení, zavinutí včetně ručiček, uspání v náručí, vložení do postýlky, taky vyložené měkkým. Pak to klidně pět hodin vydrželo. (Škoda že mně doktorka nutila dítě budit a dokrmovat...Ale to je jiná kapitola.) Proč pláče, to bylo vždycky na metodu pokus - omyl. Hlad, plínka, poloha, bříško, nuda, chcisechovat...
DrowRanger malá první cestu kocarem brecela dobrých 15 min,další tak 5min,potřetí se 2x probudila a chtěla dát najevo nějaký nesouhlas,ale usla dříve než to stihla a teď už v kočárku vytuhne jakmile vyjedeme z baráku. Mám ji z obou stran obskladanou dekama,takze je trochu omezená v pohybu a zároveň s ní nehazou ani nečekaný pohyby kočárku.
Na uspavani bez kojení přišel muž, že nejlepší je jí povídat. Takže když nemůže usnout a já nechci kojit tak si s ní v noci sednu před okno a povídám ji co se děje venku
A jak proběhlo seznámení se psem?
Mne zaspaval pri kojeni az mozno po pol roku, mala som, ja neviem, bud slabe alebo malo mlieka, kym nejedol prikrmy, tak som po kazdom kojeni dokrmovala Nutrilonom. Cize nejaka hodina kojenia, odgrgnutie, Nutrilon, odgrgnutie, upavanie - bud na rukach alebo v kociku. Ked uz jedol prikrmy, mlieka bolo zrejme viac a dokazal zaspat po kojeni aj bez Nutrilonu.
Moja jedina priprava na novorodenca bola od mojej mamy - neboj sa, to len nakojis, polozis a dieta bude spat. Ta realita bola ladovym sokom.
Moja jedina priprava na novorodenca bola od mojej mamy - neboj sa, to len nakojis, polozis a dieta bude spat. Ta realita bola ladovym sokom.
![]()
Pardon.
My ještě pořád uspáváme někdy nošením, někdy už chce syn sám do postýlky a nosit nepotřebuje. Taky jsem dlouho přemýšlela, co budeme dělat, až bude větší a těžší, ale jemu stačí vzít na rameno a přejít dvakrát pokoj nebo chvíli nosit, ale většinou tak do 5 minut. Někdy to už zvládá úplně sám, tak se asi vyplatilo to neřešit a podřídit se mu, takhle to nikoho neobtěžuje, ale co je hlavní, funguje to. Ani jsme nikdy nepotřebovali dudlík.
tá moja najspoľahlivejšie zaspí v aute, to ešte nikdy nezlyhalo. Akonáhle sa pohnem z miesta, zaspí. Kočár tiež celkom funguje, ani zvykať si nemusela, úspešnosť zaspávania v kočári je tiež celkom veľká. A sem tam sa mi pošťastí aj to, že nakojím, odgrgne, uložím do postieľky a do pár minút bez plaču zaspí aj sama.
Se spoustou čerstvých miminek je nejvyšší čas na můj tip. Kupte si všechny hacku!!! Společně s šátkem to byla ta nejlepší věc, co jsme kdy pořídili. V ČR se dá koupit od firem Pech-babyvak, hojdavak, tiki mechulka aj. Mechulka šije i na přání různé barvy a vzory. S téměř stoprocentní jistotou se bude vašemu miminku líbit, můj uplakáneček díky hacce začal spát přes den. Bylo to jak zjevení, že i na něj něco funguje :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.