Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44755 příspěvků moje polička 25. března 2022 23:10

Mohučanka Díky, tak to bude asi ten náš problém ta botička je sice velká a objednala jsem menší číslo, ale stejne mi přijde že se vyzouva nějak příliš lehce. Zítra jim porovnám kotníky, té menší jsou ty botky totiz dobře. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. března 2022 00:28

Jdu se synem po roce na alergologii. Minulý rok měl to vyšetření s "tečkama" na ruce. Letos jsme seměli objednat před sezónou, tak je objednaný. Zatím nemá žádné obtíže. Myslíte, že ho budou zase testovat? Máme aktuálně obrovský problém s jehlama a to škrábání si z loňska pamatuje

Offline Vlm
897 příspěvků moje polička 26. března 2022 07:04

dynda nevím jak je to u dětí, já chodím na alergologii několik let Tecky mi dělali jenom poprvé, teď při kontrolách jen spirometrii 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. března 2022 07:33

dynda taky si myslím, že nebudou. Dělá se to při nějaké změně, muži to dělali až po x letech, když ukončil "injekce proti alergii"

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. března 2022 07:58

dynda u nás už to nerobia (tak mi bolo povedané), synovi aj mne robila alergologicka vyšetrenie z krvi. Jaj ale to by vlastne problém s ihlami neriešilo..

Ale ako píšu hore, robievaju to len pri prvej návšteve a potom po pár rokoch keby sa bola nejaká zmena.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. března 2022 09:29

Vlm Evaeva Mrakoplas 

Děkuju za sdílení zkušeností. Něco se v dítěti zlomilo a hrozně panikaří. Kdybyste viděli poslední očkování - ostuda do konce života. Nejsem si jistá, jestli bysme neměli navštívit psychologa. Dcera u toho hysteráku byla, tak doufám, že to nechytla od něj. Ta byla při posledním očkování označena jako reklama na bexsero.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. března 2022 09:40

dynda nás má pri každej návšteve lekára hysak, preventívne sa boji aj keď ide len na prehliadku znamienok kožnému. Pri očkovaní a odbere krvi ho so sestričkou musíme násilím držať . On je taký bojko no.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. března 2022 10:51

dynda určitě to zase přejde. Ale kdyby mu to přecejen chtěli dělat, tak požádej o test z té krve. Sice to bude odběr, ale těch deset píchnutí za sebou mi přijde psychicky náročnější.

Možná se ti trochu uleví. Náš malý se začal hystericky bát vysavače. A co je horší, i sprchy. Ze dne na den. Na plavání plave sám, ale v šatně jsem ho pak pod sprchu nedostala. A hysterák měl i z toho, když jsem se sprchovala já! Bojí se i doma. To bych nečekala, že se toho znovu dočkám ve dvou a půl letech

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. března 2022 10:55

Evaeva 

Odběr by stopro neproběhnul. Kvůli očkování ho držela sestra, která je o dost větší než já, a já za hlavu. Přitom když mu byly 2, brali mu krev, několik ampulí, a bylo to bez jediné slzy... Kdyby se něco stalo, nedovedu si představit, jak by ho někdo ošetřil, asi by musel dostat nejdřív ještě umrtvovačku palicí.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. března 2022 11:35

dynda a dělali mu ten odběr s včelkou? Prý to odpoutá pozornost, u nás to dělají i v poliklinice. Ale jestli ječí už při vstupu do ordinace, tak to nepomůže.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. března 2022 11:54

Evaeva Včelku vůbec neznám. Co to je?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. března 2022 12:00

dynda na první dobrou jsem našla tohle. Připne se to na horní část paže, vibruje to a díky tomu to míň bolí, plus to odvádí pozornost. Před lety jsem viděla reportáž, že to vyvinuli pro těžce nemocné děti, kde by strach z doktorů byl velká překážka. Od té doby se to rozšířilo i na normální odběry.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. března 2022 12:02

Evaeva 

Myslíš, že by  to fungovalo na pětileté dítě? Já spíš přemýšlím, že mu koupím Emla gel. Nebo tu palici...

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 26. března 2022 12:08

dynda nás syn sa rozhodol, že odber krvi je v pohode,  ale očkovanie čisté zlo. Takže pri očkovaní ho držíme aj s doktorku, picha sestrička.  Na odber sa ešte aj v klude pozerá a mne je mdlo.  Zuby si nechá ošetriť bez problémov,  vyter na ORL zas sme ho dve držali.  Skúste tu vcelku. 

Offline Tabea
8151 příspěvků moje polička 26. března 2022 12:08

dynda synovi je 7, očkování nezvládá vůbec. Jednou tak bojoval, že mu popraskaly žilky v obličeji minimálně týden kropenatej. Posledně, někdy před půl rokem, už jsem ho měla co udržet. Mám jeho nohy mezi svýma, rukama mu držím jeho ruce k tělu a hlavou jistím jeho hlavu. Pak strašně zuřil a nadával doktorovi, naštěstí česky, tak si z toho doktor nic nevzal.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. března 2022 12:20

Tabea 

To nás čekají věci

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. března 2022 12:22

dynda za zkoušku nic nedáš, řekla bych, že by mohlo, minimálně napoprvé. Zkus se zeptat pediatra, přímou zkušenost s tím nemám.

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 26. března 2022 14:08

Dite slo vcera nezvykle brzo spat - mela mela jsem pojmout podezreni! Vzbudila se s rymou a kaslem a to jsme od nedele poradne nikde nebyly, pac mam gramlavou nohu a chodila jsem jeste vcera jak po jehlach (dneska uz je to lepsi, je krasne, ale s rymou a kaslem nevim, nevim, jestli ji brat ven. A taky vic zvraci, to tou rymou.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. března 2022 15:08

Solathis ven jít můžeš, jestli nemá teplotu. Dokonce se jí venku bude lépe dýchat.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 26. března 2022 16:09

Evaeva nas mensi se zacal bat v byte na venkove vetraku na zachode a v koupelne. Tam je spolecny odvetravani, pusti to kdokoli a je to slyset v cele te sachte, ve vsech koupelnach a wc na te jedne stoupacce. Driv mu to vubec nevadilo a ted asi rok je z toho uplne vynervovany, museli jsme koupit nocnik a do vany musi nekdo s nim, sam tam nevleze. Nevim, co a jak se to tem detem v tech kebulkach posouva.