Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Pinot Noir
29909 příspěvků moje polička 24. srpna 2018 22:19

Mrakoplas  

Asi to ochutnal dřív, tak to snadněji akceptoval. Já se mu to snažila vnutit skoro v 11 měsících, kdy se odstavil od kojení, a to už měl asi svou hlavu. A chuť na řízek 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. srpna 2018 22:40

Pinot Noir hej, prvu kostovku mal uz asi v mesiaci ked mi odislo mlieko stresom a nedostatkom spanku. 

No a rezen je rezen,  to nejakym smradlavym mliekom neosalite 

Offline Tak Betty
6148 příspěvků moje polička 24. srpna 2018 22:56

Pinot Noir ja jsem Sunar před 40lety konzumovat ve   velkém. Sušený i tekutý. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 25. srpna 2018 08:04

Sunar a nejaký Nutrilon, tuším rad Profutura, obsahujú mliečny tuk, no a tuk robí chuť :) Niektoré mlieka sú viac cítiť rybinou kvoli obsahu omega-3-nenasýtených mastných kyselín, čo je teraz veľká hitovka v kojeneckej strave... No a tie HA mlieka majú trochu rozloženú bielkovinu, tak chutia obvykle hnusnejšie než obyčajné. Najhoršie sú mlieka pre deti s alergiou na bielkovinu kravského mlieka, tie smrdia jak krmivo pre rybičky 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 25. srpna 2018 09:15

Uz tu radsej nic pisat nejdem, ako som vcera napisala, ze nie je problem s kojenim, neviem maleho prilozit tak, aby sa prisal, furt sa prisava a odsava, vcera v noci som ho mala polozenejo na pradelniku a kojila po stojacky . Ale zas na druhej strane spal od deviatej do pol druhej, nakojila som, uspala na prsniku aa spal skoro do siestej, zas kojenie asom hodinku zdriemol. Normalne mam pocit, ze mozem skaly lamat ako som sa vyspala, ale je mi jasne, ze mi to vrati tym ze cez den oka nezazmuri 

Online Pinot Noir
29909 příspěvků moje polička 25. srpna 2018 09:52

DrowRanger No jo, každý den je jiný - to aby se máma nenudila 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 25. srpna 2018 10:20

DrowRanger nám samozřejmně od středy, kdy mi byla technika kojení skontrolována laktační poradkyní, nejde přisátí. Každé přisátí je minimálně 10min boj, který obě probrečíme. 

Myslím si že místo těch všech kontrol u pediatra, kyčlí, uší, ledvin a nevím čeho všeho, by bylo vhodnější využití peněz, kdyby každá žena po porodu dostala svého osobního psychologa.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 25. srpna 2018 10:44

Sairon a laktačnú na 24 hodín. My sme to dnes zatiaľ nejak vybojovali, ale teda...každé prisatie bolí ako prasa, tiež to dlhšie trvá ako včera, ale zas na oplátku lepšie spí. Už máme za sebou ďalšiu úspešnú, prespatú prechádzku s kočíkom a ja idem zaliezť do postele - vraj by po cisárskom mal byť kľudový režim, by ma zaujímalo, kto si to môže dovoliť...

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 25. srpna 2018 10:58

Sairon To se mi taky stavalo, dvakrat jsem byla u laktacni a vzdycky co bylo v pohode ci me nedejboze za to I  pochvalila, tak se to doma hned pos.alo! Na prisati nevim co pomaha, nase prisavka se dokaze prisat I ke krku nebo ke strane kocarku:-D. Mozna jsou ty deti sikovnejsi az jsou vetsi.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 25. srpna 2018 12:42

Sairon DrowRanger Karja hele fakt to bude jen lepsi a lepsi, ja jsem ty prvni 2 mesice kazde kojeni brala jako trest, neb to bolelo jak prase a ja fakt nemam rada kdyz me neco boli:D 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 25. srpna 2018 12:53

Sairon Jo ten psycholog, to by bylo něco. Já jsem v porodnici hrozně brečela a vrhlo se na mě hejno laktačních poradkyň, aniž bych něco řekla, tak předpokládaly problém s kojením, který neexistoval, ale jak jsem brečela, tak jsem nebyla schopná jim říct, že problém s kojením nemám  

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 25. srpna 2018 13:40

Mohučanka :-D:-D

rasaNori Jo, mne uz je to jedno, hlavne kdyz to dite bude chtit pit aspon neco. Pred mesicem jsem se porad bala, ze bude po pridani lahve odmitat prso, odmitani lahve me nenapadlo, to je mnohem horsi varianta!:-D

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 25. srpna 2018 18:31

DrowRanger odpocivat po cisaraku... ako fakt lol. realita je takmer vzdy ina. a najlepsie odporucanie nedvihat nic tazsie ako 1.5kg

Offline Karja
44729 příspěvků moje polička 25. srpna 2018 18:39

Tak to moje ditko je zase v amoku, hrozne breci a nechce lahev. Podarilo se nam ji na chvili uspat, ted je ale zase hore a bude to nanovo, prso tam nic moc mliko, lahev a rev. Vubec nevim, cim to muze byt, ze tu lahvicku nechce. Ona ji moc nechyta a osiva se, ale nekdy teda vylozene rve do nepricetna a nepije vubec. Z prsou ji to nemuze stacit, mam fakt malo. Uz jsem z dnesniho odpoledne fakt zoufala.

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 25. srpna 2018 19:03

Karja nemůže to být tvarem savičky na lahvičku? Vzpomínám si, že jeden náš nezdárník nesnášel určitý typ savičky (byla kulatější), z toho prostě nepil, musel se koupit jiný, ten byl placatější.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 25. srpna 2018 19:18

Karja alebo ma este napada,  ze tecie z flasky mlieko pomaly a treba kúpiť cumel s vacsim prietokom. Ten nas vzdy takto protestoval ked slo mlieko moc pomaly,  ci uz z prsa alebo z flasky. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 25. srpna 2018 19:36
Reakce na eless:

DrowRanger odpocivat po cisaraku... ako fakt lol. realita je takmer vzdy ina. a najlepsie odporucanie nedvihat nic tazsie ako 1.5kg

​njn, to se doporučuje u každé břišní operace, protože hrozí riziko vytvření kýly v místě srůstu. Jasně, že po císaři je to neproveditelné (pokud není dítko hodně nedonošené) ale tohle riziko tam prostě je )a měl by to vědět každý, kdo by třeba chtěl sekci na přání).......

Já měla jen tři malé dírky po laaroskopii a zakázáno zvedat věci těžší než 2 kila po dobu 6 týdnů.....

P.S. Já někde četla, že dřívě byly šestinedělky fakt hájené - tím, že žily generace psopolu, tak i po normálním porodu bylo normální je opečovávat. Tím, že dneska žijeme solo tahle možnost odpadla, je super, pokud někomu může alespoň na čas pomoct třeba mamka.......

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 25. srpna 2018 20:32

Karja ak máš málo mlieka, skúšala si benedikt lekársky a Senovku grécku (po Vašom vraj Pískavice řecké seno), ja to beriem preventívne, mlieko zatiaľ mám (dúfam, že ako som to napísala, tak mi dojde...). Ale či by som mala aj bez tých bylín netuším.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 25. srpna 2018 21:01

Separacni uzkost a to jsme si libovali jak je to mrne spokojene u kazdeho komu ho frknem do ruky. Uz neni...

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 25. srpna 2018 21:07

rasaNori jak přišla, tak odejde ;-) čím víc budeš mazlit, tím líp se s tím malá popere. Ale je to období na budku, ne že ne. U nás stačilo přejít na opačnou stranu pokoje :)