Mohučanka me volala moje babi kdyz bylo male tak 2, 5 mesice, zrovna ji muz houpal venku v kocaru, unor, jizerky. Rikam ze jsme na vikend na bezkach, na horach. Pry kde mame malou. Ze me vylezl akorat tezko definovatelny zvuk, no co na to rict a nesmat se, ze...pak to dodelala poznamkou ze nechtela volat driv aby me nerusila, bud u kojeni nebo u uklizeni:D to muz nevydrzel muj vyraz po tehle poznamce a huronsky se rozrehtal:D
Vše o těhotenství a dětech
letfenixa toto ma nikdy nenapadlo, brala som to ako normalnu otazku, ale teraz to zacne urcite stvat aj mna ![]()
To je teda hodně ambiciózní.
Pinot Noir jezis to robi moj partner a otec dietata! Furt sa maleho pyta:si hladny, chces papat? Si pokakany? A aj tri krat dokola a stale caka, kym mu odpovie!
Obcas uz vybuchnem, ze ci ho teda prebali a da mu najest az ked mu krpec bude vediet odpovedat ![]()
Já takový lidi znám a i tady jedna parfumačka hlídala asi roční holčičku, jejíž rodiče jeli na dovolenou. Pro mě je to taky trochu sci-fi, ale tak proti gustu... a když se najde někdo ochotný se dítěte ujmout
Mně by se hrozně stýskalo.
tv Mela jsem zanety a po tech mi hrozne ubylo mleko, a uz jsem to nedohnala. Mala vylozene nehubla, na to jsem nenechala zajit. Ale hodne z hladu plakala a byla nestastna. Vikm, ze se radi sebrat ty dokrmy a kojit kojit, ze se rozkoji, ale ja na to nemam ji uvadet zase dk nepohody, stacilo mi tech par dni, nez jsem zjisitila,ze mam malo. Ja jsem si s tema zanetama uzila a asi to nekde v hlave je, nejaka stopka-nevyrabej tolik mlika je to nebezpecny.
Obcas uz vybuchnem, ze ci ho teda prebali a da mu najest az ked mu krpec bude vediet odpovedat
![]()
Karja Tak to me velice mrzi. Ty kojici problemy jsou desny, clovek si to maluje a potom neresi nic jineho-ja mela problemy s kojenim pres dva mesice a opravdu nerada na to vzpominam. Tak hlavne, ze je dite spokojene.![]()
Myslím, že přikrmení není žádná katastrofa. Co bych za to dala, kdyby si syn vzal z lahve, když bojkotoval kojení!
tv
Myslím, že přikrmení není žádná katastrofa. Co bych za to dala, kdyby si syn vzal z lahve, když bojkotoval kojení!
Ale ja prece nepisu, ze je to katastrofa. Jen jsem se zeptala. Bojkot jsem taky zazila, bylo to hodne psychicky narocne obdobi.
No právě, ale já s tebou souhlasím - hlavně že je dítě spokojené.
dynda no i matka. Z těch keců chytráků, kteří mě poučovali, jak je kojení důležité a jak stačí jen chtít, nebýt líná, když se mi to přes všechnu snahu nedařilo, mám deprese ještě dnes.
Naše obě děti byly kompletně na UM a byly a i jsou určitě dost nadprůměrně zdraví jedinci. Přes všechno strašení to vůbec ničemu to nevadí, jen údajně jsou nekojené děti o něco náchylnější k nemocem dýchacích cest (nemohu potvrdit), to je celé.
@Mohučanka Když mi bylo půl roku, rodiče odjeli na dovolenou (myslím do Vietnamu). Prostě se náhodou naskytla příležitost. Bylo to za komárů, takže se taky mohlo stát, že šance už nebude. Hlídaly mě babičky na střídačku. Podařilo se jim to do nějaké spřátelené země ještě párkrát, po 89 odjeli třeba na měsíc do Austrálie. Opět hlídaly babičky (ale to už jsme se ségrou chodily do školy). Újmu to zřejmě nezanechalo.
My jsme s mužem taky odletěli na týden do USA, když mladšímu ještě nebyly dva. Bylo to fajn, konečně bez dětí.
Pre mna je to tiez nepredstavitelne, ist na dovolenku bez syna. Zatial teda ani na noc. Opat zacal v noci plakavat :-(
Jedna moja sesternica ma syna o tyzden mladsieho od nasho. Uz vlani v lete, tj ked mal rok, ho nechala svojej mame a isli s muzom a starsim synom na dovolenku do Tuniska. Toto leto isla na damsku jazdu na Ibizu, uplne bez rodiny.
Mrakoplas A vies co ma na tom vytaca najviac? Ze chlapa sa to nespyta nikto!
Stará Stanová Kůže no presne. Z tych reci ako koj za kazdych okolnosti mi je nedobre. Ja som mala mlieka dost, uz pocas tehotenstva. Ale maly nechcel pit, bol slaby, trapili sme sa veľmi dlho s vazenim, odsavanim, budenim, prikrmovanim.. Vsetko som riadne oplakala a nakoniec bolo jemu a aj mne najlepsie ked sme to po 6 mesiacoch ukončili (teda on odmietol). Fakt som si myslela, ze ked mam mlieka dost, tak to pojde. Ale ani to nie je zaruka. Takze vsetky hlavu hore, um nie je ziadny jed a hlavne nech ste spokojni. Nervna matka tiez dietatu nijako nepomoze, vlastna skusenost.
Inak s tou dovolenkou.. To jena kazdom ako sa citi. par dni sme uz boli prec, je to vitany oddych a beriem to tak, ze treba aj ten partnersky vztah opecovavat, je rovnako dolezity ako ten s dietatom ale tyzden by som uz ja osobne nevydrzala, bolo by mi smutno. A to by som na seba nikdy nepovedala.
letfenixa ale nebude to tym, ze ten muz nie je na materskej? Teda neviem ako mate stare deti. Ale tym, ze som na materskej a sa o maleho cely den staram, tak mi ta otazka nepride az taka nevhodna. Ale tym nechcem povedat, ze nechapem, ze vas to vytaca, naopak, ja mam tiez svoje "oblubene" otazky.
Stará Stanová Kůže Mám podobné zážitky s kojením. Nakonec mě paradoxně srovnala kamarádka, která do mě klavírovala, jak je kojení důležité a jak ona se snažila za každou cenu, přidávala historky o tom, jak v noci po domě nosila plačící dítě, které ovšem bylo v tu dobu v postýlce, jak manžel dokrmoval dítě za jejími zády a podobně....a i když to mělo účel donutit mě plně kojit, mělo to nakonec přesně opačný efekt, řekla jsem si, že takhle dopadnout nechci...
Garfie Naše dětská doktorka mi říkala, že se rozkojí i adoptivní matky... a při každé kontrole se vyptávala, jestli nekojím, i když viděla že nikdy předtím to nebylo. Laktační poradkyně mi po neúspěších řekla, že prý jsem se PODVĚDOMĚ rozhodla nekojit, proto se mi mléko netvoří.
Bylo to naprosto šílené, musela jsem každé dvě hodiny ve dne v noci celé týdný zkoušet kojit, poté vážit, připravovat UM, všechno nanic. Byla jsem jednou nohou v blázinci z psychického i fyzického vyčerpání, chytračky jen tlačily do dalších marných pokusů.
Při druhém dítěti jsem vzala rozum do hrsti, hned v Apolináři řekla, že chci pro dítě UM. Ty první týdny byly poté naprostá nádhera, dítě jsem si neuvěřitelně užila, přála bych takové sžívání s dítětem každému.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.