Nemůžu kolem nich ani projít, tuhle mě takhle odřízli od kafe, co bylo v jiné místnosti, a hráli si asi půl hodiny
Tohle mě rozesmálo. Úplně ti rozumím. ![]()
Nemůžu kolem nich ani projít, tuhle mě takhle odřízli od kafe, co bylo v jiné místnosti, a hráli si asi půl hodiny
Tohle mě rozesmálo. Úplně ti rozumím. ![]()
Já mám teď zase trošku traumátko kvůli kojení. Nakojím půlku potřebné dávky, Takže chodím pro dokrm. Včera jsem zkusila jen kojit, ale večer jsem stejně pro tu lahvičku musela. Odsaju vždycky tak 10 ml. Ale přitom já to mléko mám, to není, že by nebylo... Doufám, že mi nějak pomůže laktační, až mě propustí, protože já vůbec nevím, jak se to umělé mléko vaří.
Ohledně UM buď v klidu, nevaří se. Já si vždycky uvařila předem vodu, nechala zchladnout/naředila na správnou teplotu a nalila do termosky. Pak už jsem jen zalévala prášek a třepala flaškou.
Navíc je docela dobře možné, že doma v klidu (a třeba s pomocí laktační) se to kojení upraví a UM vůbec potřeba nebude, ale jestli jo, tak vážně není třeba se toho nějak bát.
Držím palce!
2x
dzizisketa máte komplikovanější začátek. Věřím, že doma se to poddá.
dzizisketa ono to odsavani stejne nic moc nerika. Ja kojila plne a odsala jen par mililitru, kamaradce se to nikdy ani nepovedlo. Spis bych rekla, ze az budes doma, ve sve posteli, s Rostou, s domacim jidlem, tak ani ta laktacni potreba nebude.
Ale ja se priznavam, ze jsem ke Krci a jejich davkam mleka a odsavani dost skepticka, co si odtud moje dve kamaradky, co tam rodily, ve snaze odsavat a kojit podle jejich tabulek, odnesly zanet prsa kvuli nadprodukci. Pak je doma laktacni akorat presvedcovaly, aby s odsavanim a vazenim prestaly, pokud deti nehubnou.
Zuzuli já tam teda problém neměla. Odsávala jsem jen, když jsem nosila mléko malému na JIP.
Evaeva ja nepopiram omezeni meho vzorku, jsou jen dve, ale za posledni rok. Odsavani pred kojenim, aby to teklo a pak i po kojeni na dokrm, aby se poradne spustila laktace. Prece nebude mimino zbytecne zuzlat prso. Jedna s tim zanetem uz i odchazela, bolelo ji prso a vecer skoncila zpet na pohotovosti. Dalo nam celkem dost prace ji vysvetlit, ze kdyz neodsaje po kojeni dalsich treba 30 ml a nenaleje je do ditete strikackou, tak fakt to jeji s porodni vahou 4200g hlady neumre. Zvlast kdyz porad dost pribira. Sama se na to ted po par mesicich bezprobblemoveho kojeni diva dost kriticky, ze netusi, co tam ty sestry blbly. Vcetne toho, ze par hodin po porodu dostala vynadano, ze nema na sobe kojici podprsenku, bez ni totiz nejspis nenakoji![]()
Zuzuli to mně mrzí, že mají takové zkušenosti. Já nic takového nezažila, pokud jsem mohla rovnou kojit (přinesli mi dítě) nikdo o žádné odsavačce ani nemluvil.
dzizisketa Klid, už máš přeci zkušenosti z prvního kola. V pohodě dokrm dle potřeby a doma v klidu se uvidí. Po tak komplikovaným začátku by byl spis zázrak, kdybyste to měly bez problému. Nabírej síly, všechno se srovná. A když skončíte na UM, tak taky dobrý, aspoň se podelite s mužem fiftyfifty ![]()
Zuzuli přiznám se, ze laktacni poradenstvi v některých porodnicich vůbec nepobiram, ten apolinar byl skoro na stiznost,ne nadarmo si příbuzná dela legraci, ze je vidět, ze maj smlouvu s Hippem
i ta krc z doslechu mi přijde na hlavu, podle mě to zvládnou takhle v pohode jako Evaeva fakt jen ty, co nemaj absolutne zadnej problém, a těch je podle mě výrazná menšina, jinak zbytek odchází s dokrmem a vazenim a přesným pocitanim vypitych mililitru
letfenixa no Alica uz celkom fajn, už tretiu noc po sebe kludne spala bez kašľa a dnes nekašľala dokonca ani po zobudení, Koralka má nádchu a sem tam zakašle. Ja som na tom najhoršie, niekoľko dní teplôt, bolesť v krku a ušiach taká, že som sa na to v noci budila, ale dnes už to vyzerá aj u mňa nádejne, asi zabrali antibiotiká a víkend preležaný pri netflixe na gauči. Dík za opýtanie. A ty ako? Už prešiel kašeľ?
Potrefenáhusa mam uplne stejny nazor. Ja treba neznam nikoho, kdo rodil v Praze a nedostal po porodu kloboucky, protoze ma kratke/male/nevhodne bradavky. Vetsina jeste doma bojovala s tim, ze netusi, jak dite pri kojeni vubec drzet, protoze v porodnici ukazali jen jednu polohu a ta musela rozhodne vyhovovat vsem. Kazda sestra jeste tvrdila neco uplne jineho, nerozmazlujte to mimino chovanim, at si zvyka na zavinovacku a nedela si z vas dudlik, taky probehlo. Deset minut z kazdeho prsa, pak dovazit a dojit pro dokrm. Kamaradka z Motola zase vypravela, jak jim nosili jidlo na pokoj, dali tam talir na stul a za deset minut ho odnaseli, nevadilo, ze se ho treba ani nestihla ani dotknout. Takze kdyz prinesli jidlo ve chvili, kdy zrovna kojila, tak byla proste hlady.
Myslim, ze pokud ta novopecena matka tape a potrebuje poradit, tak fakt se pomoci v porodnici nedocka, naopak ji jeste vic vynervuji. Nechapu, proc davaj na pokoj spolu vetsinou prvorodicky. Dat tam prvorodicku a vicerodicku, tak si to ty zenske mezi sebou reknou samy a sestry by uz nebyly vubec potreba. Ja treba nejlepsi informace dostala na pooperacnim od zeny, co tam byla na tretim cisari. Vcetne toho, jak rozjet odsavani laktaci, kdyz mam dite na jirp. Nemocnicni sestra mi akorat prisla rict, at si masiruju krouzivymi pohyby bradavky.
Potrefenáhusa poprvé mi taky chvíli trvalo se rozkojit, šli jsme kvůli tomu o den později domů. Jediné, co mi tenkrát radili, bylo malého častěji budit. To je teda více než čtyři roky.
Každopádně doufám, že dzizisketa brzy překoná všechny obtíže a bude se už jen těšit z dětí v klidu domova.
betsey kašeľ ešte mám, len ma už tak veľmi neboli na hrudi. Tak nech ste lepšie a lepšie.
dzizisketa verím, že laktačná a prostredie domova ti pomôže. Inak ja som teda musela Koralku v pôrodnici kojiť prvé dva dni tak 8 hodín v kuse ( a to fakt nepreháňam, bolo to 8 hodín s troma krátkymi prestávkami na wc, sprchu a jedlo), aby som sa poriadne rozkojila a malá nebola hladná. Na tretí deň už som bola tak rozkojená, že sa najedla behom pár minút do plna. Ale tak ja som bola zdravotne úplne fit, takže pre mňa to nebol žiadny problém.
Alicu som dokrmovala UM prvé tri mesiace, bola to trochu otrava, ale šlo to. Ale fakt verím, že tá laktačná ti pomôže
letfenixa aj ty, držím palce
Zuzuli Tyjo, já mám úplně opačnou zkušenost. Rodila jsem v Podolí a taky čekala kloboučky a nucení dokrmu apod. Nutno teda dodat, že jsem neměla s kojením větší problémy, ale obě moje spolubydlící s tím bojovaly a sestry se jim maximálně věnovaly. Kloboučky nedávaly nikomu a žádný řeči o nevhodných bradavkách ke kojení (wtf, co to je vůbec za nesmysl
) naštěstí neproběhly. Ocenila bych teda nácvik různých poloh při kojení, s tím jsem trochu bojovala. Ale když jsem se zmínila, že se mi nalévají prsa až moc, sestra mi ukázala, jak napolohovat dítě, abych se zbavila zatvrdlin.
Teda ale to odsávání v porodnici k nadprodukci, to by snad mělo bejt trestný.
Vím, jak hrozná ta bolest byla, a taky jsem se dostala skoro k zánětu prsu, než to ustalo.
Jo a Motol je teda vyhlášený, moje dvě kamarádky, které tam rodily taky dostaly kloboučky, dokrm a povinnost vážit dítě i doma. Jednu z nich jsem byla navštívit ve 4 měsících malé a vážilo se pořád před a po každém kojení, to mi přišlo dost na hlavu.
Zuzuli to jsou hodne divne rady
s tou podprsenkou to sestry asi myslely tak, ze kdyz se nalevaji prsa a jsou volne, muzou se dvorce hodne naplnit a miminu pak vyklouzavaji z pusy, nemuze se poradne prichytit. Ale par hodin po porodu to jeste nema opodstatneni, takova rada...
dzizisketa taky si myslim ze je to tim stresem a vsim, cim sis za posledni dny prosla. Doma ve svem prostredi a s moznosti byt s miminkem nonstop kuze na kuzi se to snad spravi ![]()
Já si naivně myslela, že to jako podruhé bude pohoda... Tak ne tak úplně. Naštěstí tady nikdo neprudí, navíc jak je malá na zdejší poměry už velké miminko, tak mně nechají si s ní zkoušet různé metody. Akorát že očividně jí jen to, co ze mě dostane, nestačí. Snad zase půjde o nějaký lehce odstranitelný problém, jak u Rostíka, to jsem začala naplno kojit hned co od nás laktační odešla. Zázrak. Nevím, proč ty porodnice nemají vlastní laktační poradkyně, nebo aspoň externí, co by docházely třeba každé odpoledne jen na pár hodin, všechno lepší než nic.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.