Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2022 14:29

Kokoska díky

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 14:30

Lamicka děkuju, že to píšeš. . Mám celkem často výčitky, že se dětem málo věnuju, resp. nemám pocit, že málo, ale že to není dost z mé strany dost kvalitní, že bych se měla víc snažit, občas jdu spát s předsevzetím, že budu lepší máma... Jenomže já na to vůbec nejsem, není mi to vlastní. Samozřejmě si s nimi hraju, čteme, stavíme, kreslíme, modelujeme, ale podle jejich zadání, nic nového je neučím, nevymýšlím program, a občas neváhám říct, že ta a ta činnost nebo hra mě prostě nebaví. No a pak si to v slabých chvilkách vyčítám.

Online 711990
18322 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 14:54

Pinot Noir tyjo tak odmitani nejakych cinnosti si fakt nevycitam! Proste reknu po pravde " ja si ted nechci hrat s timhle, muzes si s tim hrat sam, ja si s tebou potom...(libovolne dopln cinnost, ktera ti nevadi)". Blby by mi prislo tvrdit, ze nemam cas a u toho lezet na gauci:D ale kdyz reknu ze se mi nechce, tak je to pravda:D

Online Lamicka
14205 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 15:01

Pinot Noir

Jediny co mi prijde blby je naproste kaslani na dite, videli jsme to na jedne dovolene, prislo mi te holcicky lito a hrozne se pak upinala na ostatni, deti i dospele. Uplne cizi lidi. 

Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 15:15

Lamicka No nejraději bych tě objala! Já jsem proslavená tou výchovnou metodou "nějak bezděčně vedle mě žijí..." jak to zhodnotila kamarádka. :-) A tím kašláním na dítě, máš pravdu, já mám i kamarádku, která na staší dítě ne že kašle, ale prostě očividně upřednostňuje to mladší a starší se pak lepí na kohokoli, kdo jí věnuje trochu pozornosti. :-(

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2022 15:24

711990 ano, přesně. Některé věci mně fakt hrozně nudí/štvou, tak je dělat nebudu.

Já to mám podobně, ráda s dětmi čtu, někam vyrážíme, baví mě ty kroužky, vyrábíme. Ale zároveň se nesnažím ty děti nějak cíleně rozvíjet, starší syn se ani do spousty věcí vmanévrovat nenechá, určitě ne mnou. Na to je dobrá ta školka Já ani nemám moc inspiraci, takže pokud není nějaký úkol třeba přímo v časopisu, tak mně ani nenapadne.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 20:49

Pinot Noir Já mám jednu rozvíjejícíci kamarádku, ale tak zvkastne. Třeba švagrová mi přijde tak jako přirozene a nenuceně šikovná, že vždycky měli třeba takové ,,chytřejší,, hračky, Montessori tak jako nevědomky, i takovej rodicovskej přístup jak dle příručky, ale přirozeně. Ale ta rozvíjející kamarádka je hrozně zvláštní, ona se mě často zeptá, co velkamala umí a já to ani nevím. Jako třeba do kolika umí napočítat, kolik umí písniček.... Jakoby já tyhlety aktivity taky neumím vůbec podněcovat. Já jsem ráda že je ucim si před jídlem mýt si ruce a nepřecházel bez mamky:-D. 

Jo a víte co se mi tuhle stalo? Byly jsme s holkama na hřišti, tak nějak se motaly kolem mě víceméně a přišla nějaká holcicka, odhadem tři roky a začala nám něco vyprávět, nějakej monolog, celkem milej, a přišla matka a seprala ji, že nemůže takhle mluvit na cizí lidi a hned se s každým vybavovat....jako já nevím, o co těm lidem jde. Jako neřeknu kdybych tam byla sama, třeba, no i tak by mi to přišlo ujetý, ale takhle s těma holkama to bylo ještě ujetejsi. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 20:54

No, ja se budu utesovat tim, ze mam dite jeste maly a furt mi pres den ji co dve hodiny... Protoze nestiham nic... ???? Pomalinku se zacina zlepsovat aspon to, ze kdyz je vzhuru (a uz umi dat klidne tri hodiny v kuse, 20 minut slofik a dalsi hodinu), nepotrebuje mou neustalou 100% pozornost ale uz si treba sama pohraje pod hrazdou... Ale je teda fakt, ze ji mam na starosti v prumeru tak 22,5-23 hodin denne. A tu hodinu, hodinu a pul vetsinou travim nalozena ve vane.

Offline slniecko admin
19585 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 21:24

SunEclipse vďaka!!!

Malenge šmarjájózef...

Ja som matka hysterka a teraz riešim, že síce ide už od zajtra a do školy, ale tam je vždy niekto a že či si môžem trúfnuť popoludní po pochôdzkach a nechať ho doma, alebo všetko zrušiť. Ak by som bola niekde v meste, dokázal by mi zavolať? Vobec nemám predstavu, ako veľká tá bolesť môže byť. V podstate odkiaľkoľvek, čo potrebujem cez týždeň povybavovať viem byť doma do polhodiny. Stačí to?

A hlavne, dokedy treba byť takto v pohotovosti?

Online SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 21:36

slniecko prosímtě nepanikař, kdyby se mu to vrátilo, tak by mu zas začalo být špatně, a to  už znáte..a zavolat by ti samozřejmě zvládl.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 21:37

Solathis proč utesovat? Moc tomu nerozumim, s tříměsíčním miminem to takhle je, no 

Pinot Noir já si nemyslim, ze je nutný dite nějak extra zvlášť neustále rozvíjet, rozvine se samo, spis jde o ten čas stravenej spolu, zajímat se a tak. Nemusi to byt 24/7, ale aspoň chvíli kazdej den 

ja moc nesouhlasím s tím rčením Spokojena mama, spokojeny dite, protože za to se dá schovat celkem cokoli, spis to jsou spojeny nádoby i se spokojeny dite=spokojena mama 

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 21:46

a dneska jsme měli úplně marieuden, byli jsme ve skanzenu v Kourimi na vynášení smrtky, dite tam někomu slohlo bezprizorni tatru a hezky si vyhrálo a pak jsme v centru města objevili úplně megaboží hřiště, kde bylo všechno!!!! Klouzacka pro mimina, takže naše dite úplně poprvy zvladlo vylézt po nakloněným žebříku, úplně parádní kuchyňka s drevenyma dortama, traktory, odrazedla, všechno, na co si člověk vzpomene. Dite si pak 20 minut samo otviralo a zabiralo okynko v domečku, zatímco jsme seděli na lavičce...nebejt tak k......a zima, byl to fakt úplně super den 

taky jak jsem tu tuhle psala, ze ji s jidlem drzime celkem zkratka, tak dneska měla boruvkovej koláč, guláš a rizek mezi dvěma chlebama...

Online Gatita
8641 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 21:56

Potrefenáhusa ja jsem doma mimoradne marna. Kdyz se zamyslim nad nasima spolecnyma cinnostma, tak zvladnu obcas pribrat deti k pečení, vytahnout knizku, vodovky. Ale to jsou cinnosti v řádu minut na cely den, prijde mi to malo a ty moje cinnosti jsou zoufale nudne a opakujici se. Delame treba jen jedno testo porad dokola (palacinky. Na ostatni se totiz uz musim vic soustredit a nedavam to s nima), s vodovkama namaluju vzdycky jen travnik, dum, slunce a mrak, jsem proste uplne blba na to, nepomahaji mi na to ani inspirativni blogy, mam na to nejakou zaklopku nebo co! Deti to pochopily a bavi se radeji samy. Ja uz ani nemam vycitky, ty mam jen tehdy, kdyz se moc venuji mobilu. To se snazim eliminovat, prijde mi to hrozne zhoubne, kdyz je rodic sice pritomen, ale totalne mimo, pricemz ale v ocich ditete jakoby nic nedela. Takze ja si jedu ty svoje konkretni cinnosti, snazim se tam pro deti byt, necivet do mobilu, ale moc si s nima nehraju. Ven chodime, na navstevy, vylety, zoo, hriste. Ale doma je to zoufale. 

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 21:59

Gatita já myslím, ze to děláš dobře. A malovat s nima nemusis, ale zajímáš se o to, co namalovali oni 

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 22:02

Gatita mobil je fakt naprd a někdy je to fakt tezky, zvlášť jak je člověk sociálně odriznutej 

Online SunEclipse
3489 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 22:13

Gatita simtě v klidu, já jsem jako rozvíjející matka byla taky úplně marná, a synci úspěšně dosáhli dospělosti

Online Gatita
8641 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 22:20

Potrefenáhusa  Presne, izolace, pojitko se svetem, navic se to uplne nabizi, protoze s detma mam volno sem tam par minut, to mi na nejakou kloudnou cinnost nestaci,  takze co udelam? Checknu mobil. Pak se ty minuty zacnou slejvat a je z toho den v haji - deset utrzkovitejch konverzaci s kamaradkama, lustrum parfumanie, tri nakupni kosiky, z nichz dva nikdy nedonesu k pokladne...no zamykam pred sebou mobil do kredence a vsichni se rozcilujou, ze se mi nemuzou dovolat;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2022 22:21

Gatita mně to doma taky moc nejde, ale nemyslím si, že je to nutné. Když malují, tak malují oni podle sebe, já jen pomáhám, pečení způsobuje nadšení, ale je celkem jedno co,... Mám ale taky problém s mobilem. Malý si totiž často hraje sám, ale já musím být vedle (jsem teď zjistila). Ale co mám jako pak dělat, jen na něj koukat mě nudí a jakmile jen odběhnu třeba zapnout pračku, je u mě a je po hraní. My teda v běžný den ani nemáme na nějaké větší akce čas, dopoledne buď máme s malým kroužek nebo školku, před tím akorát tak obstarám domácnost, přijdeme na oběd už i se starším, potom je skoro dvě hodiny polední klid a pak jdeme ještě kolikrát ven a přijdeme až na večeři.

Online Tak Betty
6155 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 22:22
Reakce na Potrefenáhusa:

Gatita mobil je fakt naprd a někdy je to fakt tezky, zvlášť jak je člověk sociálně odriznutej 

​Já myslím, že v zírání do mobilu není takovej rozdíl, jako v pravěku zírání do knih. Já jsem si tu knížku jako knihomol taky musela rvát z ruk.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 22:22

Potrefenáhusa Jo to spokojená matka spokojený dítě říkaj totiž bezdětný a ty od samospokojenejch děti! My co máme nebo jsme měly významnější časovou dobu děti nespokojený víme že je to úplná hovadina a platí úplně naopak! Spokojený dítě, spokojená matka!