Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 12:51
Reakce na Lamicka:

MP Meri jinak si vzdycky rikam, kdy to vsechno stihas - prace, dite, kytky, chalupa...  tak uz to vim prijdes mi hrozne akcni. 

​Asi jsem, ale je to samozřejmě na úkor toho, ze se dítěti nemuzu poradně věnovat a rozvíjet ho já osobně. Nezbejva mi, než doufat, ze to příroda takhle myslela a ze mi to jednou nebude výčteno

Taky muž funguje nadstandardne, často to u nás vypadá tak, ze on vari obed, zatím co já k tomu hraju na piano nebo ze si stavej lego a já venku něco montuju. I když abych byla spravedlivá, tak zrovna v tomhle se stridame, většinu kutilskejch práci děla doma on, problem je ten, ze ta plotna na nej holt musí počkat

A poslední věc je, ze téměř nonstop multitaskuju. Což si musím čím dal víc hlídat, protože to je do značný míry na palici a místama už mi to přestalo dělat dobre.

Pinot Noir

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 13:05

Mne takova ta pece o domacnost a tvoreni a zveledovani domova vubec nevadi, docela me to bavi. Pokud to neni neustale, napr. nevadi mi varit 6 obedu v tydnu, ale ten 7. den si jidlo objedname. Ale strasne mi vadi s malymi detmi ta nepredvidatelnost a nemoznost nejakou praci dokoncit, to, ze musim skoro vsechno delat na etapy v tech kratkych okamzicich, kdy zrovna na mne nikdo nevisi. Furt mam neco nacate a nedodelane, v mobilu nekoncici to do list, protoze odskrtnu jednu polozku a pribydou dalsi 3. To pak jen zhorsuje moji roztrzitost a rozmrzelost a castokrat v tom srumci na neco zapomenu (napriklad poradne nakrmit dite, protoze to v case obeda spi, po spanku se chce akorat nakojit a pak sni z obeda 4 sousta a dale odmita, pak si hrajeme, prebalujeme, cteme... Najednou jsou 3, musime vyrazet do skolky pro starsi a ja si vzpomenu, ze mala vlastne skoro nic nesnedla ). No celkove mam poslednich par mesicu pocit, ze jsem hrozne zdementnela a nestiham ani tretinu toho co jsem stihala delat, kdyz jsem mela jen jedno dite. Do budoucna si urcite musim zaridit aspon jeden den v tydnu, kdy deti budou v institucich a ja nebudu v praci a budu se moct venovat sobe a domovu. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 13:07

Evaeva jj, je zrovna sezona. Pravdepodobne to budou mit oba, tak snad i oba najednou a ne s rozestupem 2 tydnu

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 13:10

žluťásek Mně ke spokojenosti stačí, když mě nikdo neprudi, pak mám širokou škálu radostných činnosti od nicnedělání, pití kafe, surovani podlahy, mytí auta, jako fakt mi nevadí nic a dělám to rada, jen když to můžu dělat sama nebo aspoň v klidu.

Na ty hřiště taky chodim jakože chci aby děti byly spokojené a neprudily mě:-D. 

Ale já to mám asi nějak úplně jinak než ostatní když to tady čtu, vůbec se v těch posledních příspěvcích nechytam!:-D 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2022 13:13

mnum no, mladší se nejspíš nakazí až od staršího, nechodí do školky spolu, takže bohužel to s tou dlouhou inkubační dobou asi budou mít tak nějak po sobě.

Prosím tě, můžu koupit něco na zklidnění, co lze užívat vnitřně? Starší má zatím pár pupínků, ale stěžuje si na bolest v puse a nic nesní. Původně jsem si myslela, že má afty z té rýmy, ale asi to budou spíš neštovice:(

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 13:13

Evaeva neštovice po rýmě, jo..nestraš, dcera má rýmu už týden Nevím tedy, jak vypadá teď, na víkend jsem sama doma s miminem a doufali jsme, že od zítřka půjde do školky, doma se zoufale nudí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2022 13:15

Mohučanka oni jsou naštěstí doma spokojení. Ale teď nebudeme moct ven dost dlouho, to bude horší. U vás by to bylo blbé kvůli miminku.

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 13:19

Evaeva Držím palce ať má průběh v pohodě a malej to chytne co nejrychleji. Zas to budou mít za sebou a budete mít klid;-). Ono tahat si to do toho vyššího věku je na prd. My máme ve školce neštovice už asi tak měsíc, měsíc a půl, vždy po pár kusech, no velkoumalou zkoumám furt, já jsem sice naočkována, ale už je to sedm let, kdoví jestli bych se nesvezla ve vlně s nima! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2022 13:25

MPLee vysavač máme! Mně nevadí ani ten (přiměřený) bordel. Zvládat by se to dalo líp, kdyby se chtělo;) Já jdu radši pracovat než uklízet, když spí. Vaření je trošku naše bolest, dřív jsem vařila ráda, ale teď je z toho povinnost, navíc ty děti nechtějí to, co bych si třeba dala já, takže je porod už vymyslet, co vařit:)

U nás byla pohoda i po porodu, ale stejně jsem malého na jedno dopoledne do miniškolky dala, protože mi bylo jasné, že se mu nebudu moct tolik věnovat, tak aby si něco užilJá jsem pak využívala toho dítěte v kočárku, udělala třeba větší nákupy nebo víc pochůzek, které bych s ním měla na tři dny. Navíc to bylo dlouho tak, jak píše Sairon že prostě ta zábava, bavila jen jednoho z nich. Ale ani na minutu mě nenapadlo, že by to mělo být jinak. Takže pak to často vypadalo, že muž šel někam se starším a já byla s miminem. Prostě na nějaké větší akce byli potřeba dva dospělí.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 13:25

Evaeva nejaky gel na afty klidne do te pusy. Jinak ho muze bolet v krku, tam jedine tantum verde kloktadlo, jestli umi kloktat. Jinak vsechny ty pastilky nebo spreje do krku jsou doporuceny az od 6 let. 

Mohučanka nestovice a rymu zpusobuji jine viry. Akorat nestovice mohou v zacatku vypadat jako jina bezna viroza, nez se objevi pupinky... 

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 13:37

Evaeva Syn mal kiahne v roku a trištvrte,  presne od pondelka (1 veľká vyrazka) do piatka. Nakazil sa od deda, ktorý mal pasovy opar a samozrejme nepovedal, že mu niečo je, až v utorok , keď už ho to moc bolelo. Tak dúfam,  že to budete mať rýchle. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2022 13:49

Karja jojo, ono se to úplně nehodí nikdy, že jo. Ale určitě je lepší si to odbýt teď, když jsou malý, nechodím do práce, dovolené žádné zaplacené nemáme a tak.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2022 13:51

mnum to asi Mohučanka myslela jinak. Já psala, že byl měsíc doma s rýmou a hned první den poté byla ve školce cedule, že neštovice.

Jinak díky za tipy, stejně budeme muset k doktorce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2022 13:52

letfenixa jen týden? To by bylo super!

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 13:54

Evaeva áno,  bolo to rýchle.  Vysypany bol teda úplne všade, ostala mu napr jazvicka na ocnom viecku.  

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 13:57

mnum díky za osvětu, tak já se zase uklidním. Jsem přesvědčená, že je to klasická školková rýma na 7 dní, ani nebyla informace o neštovicích..miminu je právě týden, tak jsem se lekla, co by se z rýmy mohlo vyvrbit

Evaeva já jsem asi moc nemyslela viděla jsem v jedné větě slova rýma a neštovice a 

Edit: a trochu jsem se lekla.

Offline letfenixa
10903 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 13:58

Evaeva a k doktorke som vtedy len volala, dokonca pred kovidom,  akurát mi poradila nejakú masť,  ktorú nikde nemali a museli ju objednávať,  takže som ho kúpala v hypermangane. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 03. dubna 2022 14:01

Mohučanka no vidíš! Já si i myslela, že má rýmu, protože mladší ji má. Ale spolu s ní hned přišly vysoké horečky, přitom malý byl úplně bez teploty. Po týdnu se z rýmy už neštovice nestanou

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 14:10

MP Meri Podle me jsou pro deti nejdulezitejsi spokojeni rodice a jestli s nimi nekdo hraje rozvijejici se hry, stavi babovky na pisku, uci je rytmus nebo na piano, ci cokoli jineho, je takovy bonus navic. My jsme deti nechavali hodne byt, rostly/rostou tak nejak vedle nas, delaly aktivity, ktere bavi nas (tady jsme se jim fakt venovali - kolo, lyze, priroda, lesy, louky, hory, cestovani...) a jsou to fajn deti, spokojene, k zajmum a krouzkum si nasly cestu sami. Pro me bylo hrozne ulevne si uvedomit, ze proste nejsem aktivni rozvijejici rodic, a ze i to je v pohode. 

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 03. dubna 2022 14:27

Evaeva preju mirny prubeh nestovic. Nase maly holky  to dostaly od skolkovych brachu na den po 14 dnech.