Len Z Podoli mam stejnou zkusenost, detske i ty jejich laktacni se mi snazily s kojenim pomoct, bohuzel moje deti prsa totalne ignorovaly a nikdy se neprisaly, takze mym udelem se stala odsavacka. :-/
Vše o těhotenství a dětech
mnum no rekla bych, ze strasne moc zalezi, na jakou sestru zrovna kdo narazi. Ale kdyz si vzpomenu, jake rady ke kojeni jsem dostala na prvni navsteve u pediatra, tak se uz vubec nicemu nedivim. Kojit kazde dve hodiny, maximalne deset minut z jednoho prsa, prsa stridat, vazit, dokrmovat sunarem a v zadnem pripade neodsavat, protoze tak prijdu o mliko. Nastesti uz byla na ceste latacni poradkyne.
Len kamaradce v motole den po porodu detska sestra rekla, ze nejspis nebude vubec kojit, kdyz jeste nema dost mlika. A jedine s kloboucky, bez nich muze na kojeni zapomenout.
dzizisketa já to tady nečtu všechno, ale to s tou poradkyní a Rostíkem si pamatuju. Tak ji povoláš znova? Přeju rychlý uzdravování a pohodové miminko i bráchu.
Já myslím, že v zírání do mobilu není takovej rozdíl, jako v pravěku zírání do knih. Já jsem si tu knížku jako knihomol taky musela rvát z ruk.
Akorát že, když pak dítě trávilo čas u knih, nikomu to nevadilo, naopak. Zatímco když ho tráví po vzoru matky u telefonu, je to problém!
(a chápu tvou stížnost, taky jsem dřív hltala jednu knihu za druhou a teď mi ten čas ve velkém užírá internet)
Jinak teda ještě k tomu rozvíjení dětí...mně připadne, že jsme proti dnešním dětem vyrůstali jako dříví v lese! S náma si táta občas zahrál fotbálek nebo karty a tím to haslo....
dzizisketa ten složitý začátek to holt neusnadňuje, není to prostě klasické podruhé. Ale fakt si myslím, že se to srovná. I tobě budou přibývat síly, malá se to naučí.
dzizisketa v Krci by mely byt laktacni poradkyne na oddeleni, pozadej detske sestry nebo lekare, at ti LP poslou. Akorat si pamatuji, jak jsi po prvnim porodu byla s nemocnicni LP nespokojena... Vlastne kazda novorozenecka sestra by mela byt LP, ale v praxi to bohuzel vypada tak, ze sice maji povinne absolvovany kurz od Laktacni ligy, ale samy nejsou o prospesnosti kojeni vubec presvedceny, cest vyjimkam. Zvlast starsi sestry, kterych je na oddeleni vetsina, samy sve deti nekojily a vsechny ty ..alternativni" veci jako kontakt skin to skin, kojeni na pozadani, bed sharing... povazuji za rozcapenost a zbytecnost. Kojeni je preci k jidlu, dite se ma najist a dat na par hodin pokoj, a ne si s prsem hrat jako s dudlikem, neasi.
Zuzuli to je jasne, jak pisu vyse, bohuzel velka cast novorozeneckych sestricek neni o prospesnosti kojeni vubec presvedcena. A PLDD, zvlast starsi generace, uz vubec, navic, behem kratke preventivky nemaji moc prilezitosti se tim zabyvat. Soukroma laktacni poradkyne je podle me nejlepsi investice (sama jsem potrefena husa, taky jsem mesic po prvnim porodu potrebovala pomoc jedne z nich).
mnum minimálně některé sestry z novorozenecké jip v Krči jako laktační pracují i mimo nemocnici.
dzizisketa V Thomayerce maji laktacni "hnizdo" v suterenu na strane co jsou saly, takze by mohlo stacit si rict.... ![]()
Je se jinak s tema tema popisovanejma vecma vubec nesetkala, sestra mi nabidla odsavacku az ve chvili, kdy jsem resila, ze kojim uz tri hodiny v kuse a mala mala furt tvrdi ze na hlad, nejdriv nabidla cizi materinu s tim, ze mam v mezicase zkusit odsat - nez prisla s papirem, uz tam neco bylo, tak jsme ani ten papir nepouzily. I mi pomohla a ukazala co a jak, jak si dat polstar a tak... Ale zadny odsavani pred a po kojeni, ani kloboucky ani nic, o um padla zminka jen v souvislosti, ze ze by nebyla cizi materina... ????
Ja snad byla v jiny porodnici! ![]()
![]()
Já mám z Krče jen pozitivní zkušenost, co se týká kojení. O kloboučcích ani dokrmu nikdy nepadlo ani slovo, i když první dítě bylo podměrečné. Naopak se dost snažili, aby se to zvládlo jen kojením.
Zuzuli to s tim, ze odsavanim prijde o mliko je hrozne vtipny. Ja jsem letos ve skole na zkousce z vyzivy koni musela vyvracet podobnej mytus. Prednasejici tvrdil, ze kdyz klisne odtejka kolostrum pred porodem, tak ji vsechno odtece a na hribe nic nezbyde
a samozrejme se to resi umelym dokrmovanim...fakt jsem se tomu musela smat. Kdyz jsem to nadnesla, tak pak uznal ze to je proste neco, co se traduje uz dlouho a tak se podle toho vsichni ridej. A pak se divim, ze si tohle nekdo mysli i u lidi![]()
711990 vyprazdni zasobniky, ne? Dalsi varka doputuje nejdriv za 3 hodiny ![]()
mnum presne![]()
dzizisketa s kojením buď v klidu. s tím šíleným začátkem je to krásný výsledek, jseš statečná. Hned jak budeš doma v klidu si to určitě sedne. Hlavně tělo si to pamatuje, to druhé dítě se rozkoji mnohem jednodušeji, u vás je to daň za to vyčerpání a odloučení. Bude to dobry!![]()
711990 s tím koněm je to dobrý
Být to tak, tak nikoho nenakojím.
Akorát že, když pak dítě trávilo čas u knih, nikomu to nevadilo, naopak. Zatímco když ho tráví po vzoru matky u telefonu, je to problém!
(a chápu tvou stížnost, taky jsem dřív hltala jednu knihu za druhou a teď mi ten čas ve velkém užírá internet)
Jinak teda ještě k tomu rozvíjení dětí...mně připadne, že jsme proti dnešním dětem vyrůstali jako dříví v lese! S náma si táta občas zahrál fotbálek nebo karty a tím to haslo....
tak mne cteni zakazovali, to je taky novodoby to podporovani ctenaru:-) kolegyni dokonce rodice zakazovali kupovat si knihy, kdyz si zacla sama vydelavat, ze to je vyhazovani penez. jinak souhlas![]()
Tak to nejsou neštovice, ale syndrom ruka - noha - ústa
Asi už to začíná i mladšímu, od rána je protivný jak noc.
viktorka_od splavu Tak ale zakazování čtení myslím byl extrém i za nás, ne? :-) Na mě teda leda tak číhala babička o prázdninách, jestli nečtu pod peřinou (a četla, haha). ![]()
Garfie mě prosím zakazovali vyšívat. A jaká to byla ušlechtilá zábava 19. století. ![]()
Já bych to tak shrnula, všeho moc škodí.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí