Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 12:21

711990 ohavne! Podle me se to nemuze libit ani tem malym klukum. Ja bych nemela problem s necim nevkusnym nebo libive kycovitym, ale z tohohle me boli zuby. No stejne to koupim, aby nebyl za outsidera. Ale nechapu, ze neudelaji radu treba jen nejakych barevnych, bez obrazku, podle me by se to prodavalo taky dobre. Ja bych nejradeji koupila neco v retro stylu, treba jako dela kipling,  ale to mu nemuzu udelat

letfenixamy ted na jare asi taky pujdem neco vybrat. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 12:23

Gatita no mluvis mi z duse, dokonce si myslim ze uz sme to jednou resili, protoze na ty Kipling jsem uz nekdy koukala:D jako ja snad Tondu za 4 rok, poslu s Kankenem! Kdyz to bylo dobry pro svedsky deti, bude dobrej i pro nej

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2022 12:49

711990 akorát švédské děti toho asi nosí míň, bych se bála:(

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 12:54

Evaeva no asi tak, ještě možná prvnaci, ale nosit v kankemu těch 5-7 kg, co tam mají děti teď bych nechtěla ani já. 

Navíc starší si ještě při výměně tašky za batoh v páté třídě vybrala takový, který bude sám stát. Říkala, že je to jinak hrozny, válí se to všude. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 12:56

Evaeva ja vim, je to nadsazka:) 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2022 12:59

Koukám na ty tašky, já bych si asi vybrala. Doufám, že syn bude takový jako teď a bude mu to jednoTřeba tenhle.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2022 13:02

711990 já to pochopila, ale je to trochu smutné. Máma zrovna nedávno říkala, že si myslela, že my už se budeme učit jinak. Vypadá to, že ani naše děti se nebudou učit jinak:(

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 13:03

Evaeva já s výběrem taky neměla problém. Jsou to děti, než budou docházet do prace do nějaké té ctihodné instituce, kam se jednorožec nehodí, aktovka s dinosaurem bude dávno na smetišti. 

Spíš jsem hleděla, aby to bylo ergonomické, přes to nejel vlak a fakt jsem na těch taškách nešetřila. Protože na rozdíl od obrázku si toto budou záda pamatovat určitě. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 13:09

letfenixa Myslis, ze ze budou mit i za sest let? ????

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 13:25

Solathis Myslíš tuhle konkrétní aktovku? Možná jo, ale tvoje holčička ji asi nebude chtít:-D 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2022 13:31

continuity jojo, tahle, co jsem našla, by měla být ergonomicky dobrá. V otázkách vzhledu se snažím o kompromis, aby se to líbilo oběma. Zatím je to synovi teda celkem jedno, alespoň většinou.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 15:06

Gatita ty aktovky mi přijdou strašně hnusny všechny, holcici jiným způsobem, ale stejně 

ale myslím, ze už to tu před par lety někdo s hodně drobným prvnackem resil, ze ty rozměry a váhu hodně porovnával, tak určitě někdo dá tip

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 15:08

Solathis neviem, je to ešte vlaňajšia kolekcia, ak ju syn neznici, posunieme ju vám

Gatita presne, nejake jednoduché farby,  reflexne vtipne prvky a stačí. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2022 15:26

Dneska má syn fakt velké štěstí, že u nás se děti nebijí.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 16:02

711990 ja uz jsem vymekla. Kdyz mi loni ukazovala tasku kamaradka, tak jsem si rikala, ze tohle nedopustim a ze je spousta hezcich, lehcich a i levnejsich kousku. Jenze jak se to blizi, tak jednak nechci, aby byl syn mimo (vime, jake jsou deti) a pak taky je fakt, ze ty batuzky (nevim, jak kanken) nedrzi uplne tvar a nepostavis je vedle lavice.  A ti prvnaci jsou takovi neohrabani, chci to synovi usnadnit, aby tam hned nasel, co potrebuje. Ale stve me to, taky bych si predstavovala, ze syn pujde nalehko s dvacetidekovym batuzkem (mame takovy na vylety, je jak pirko i s vyztuhami). Myslim, ze ten kanken je delany na svedske pomery, tam deti treba netahaji sem a tam pul papirnictvi a slabikare. Tipuju, ze tam si kazde dite nenosi pul kila pastelek z domova, ze to tam treba maji na nejake kolektivni hromade k dispozici...ale to uz je OT a mozna si to i dost idealizuju. 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 16:10

Gatita prvňák fakt potrebuje tašku, která mu bude sama stát, bude přehledná a bude se mi v ní lehce hledat. 50g sem nebo tam, to bych neřešila, protože tam klidně potáhne k té půlce papírnictví i tři autíčka a dva kameny. 

Co se týče vzoru, ono je zas docela fajn, když tam je nějaký výrazný prvek a ideálně stejný i na pytliku na TV, pak si lehce najdou to svoje v hromadě jiných tašek. 

Představa, jak si prvnaci rozebírají tašky v jedné tmavěmodré hromadě, asi plaší druzinarky v nočních můrách. Úplně stačí, když dítko přinese 3x do měsíce sešit od souseda,nemusí si vyměňovat i telocvik.

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 16:20

continuity vsak ja jsem s tim smirena. Ale nerada, no, tohle me uplne netesi kupovat

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2022 16:23

continuity akorát že pak mají stejně všichni stejné akorát barevné tašky. Ségra měla stejnou jako její spolužačka v lavici.

Offline Anema
1298 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 16:39

Gatita já měla aktovku jen barevnou bez obrázku a strašně jsem každému s obrázkem záviděla, takže jasné, jak si to pak budu na dětech kompenzovat .

S holkama to ale bude asi jednodušší, třeba tohle se mi docela líbí i jako dospělé:

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 16:40

Gatita jezis nene, tohle si nevybral...