Naši kluci měli oba topgal, vydržel tři roky (ale byl covid, že). Mladší má minecraft vzor, starší měl nějaký lehce vesmírný. Udělala jsem předvýběr a ze čtyř si pak vybrali.
Vše o těhotenství a dětech
Malenge tak dej pak prosim vedet, co jsi vytipovala, a ja to koupim taky:)) Dnes jsem tim stravila skoro hodinu a uz se mi nechce. Bohuzel nemuzu vzit syna na blind, potrebuju udelat uzsi vyber a dat mu rozhodnout mezi 2-3 kousky tak, aby ta taska nestala 5 litru a zaroven to nebyly ty vyse postovane zombie. Ja koukala u sousedky na ten topgal a prisel mi pro nas hodne robustni. Vubec nevim, co pro dite, ktere nema ani 15 kg
. Vytipovala jsem tedy nejakou malou a lehkou krabicoidni Hama "pro prvnacky," a az vyroste, tak nejaky batoh dle vkusu mladeho muze. Designove se mi libi vic ergobag, ale stoji pres 3 litry a vypada obrovsky, ale pisou, ze se da nejak nastavovat velikost.
Gatita ten topgal má i nějakou pro hodně drobné děti, ale tvůj syn je fakt malý, tak to chce určitě vyzkoušet.
Karja asi to bylo tím, že byl nevyběhaný, deset dní nebyl venku. Po procházce to bylo dobré, dokonce říkal, že bude teď konat dobré skutky:) (Trochu jsem mu promluvila do duše.) Tak snad mu to vydrží.
Evaeva Tak jseš dobrá, u nás totiž v takovýchto případech teda na zadek dáváme, ne že bych toho byla příznivcem, ale já to teda jinak nedám když mě prostě neposlouchaj. A on je teda dobrej, že si to pokazil až desátej den, to je fakt teda dlouhý;-(.
Gatita jasně, ozvu se, teď jsem studovala ten nejmenší topgal, měl by to být tenhle model: aktovka
tak uvidíme, no, asi to dojdeme zkusit do toho agátina světa, abych to viděla na zádech, ten můj teď ztloustnul, vyhrabal se k 18kg, takže tam není až takový problém, ale není nijak velký, má tak 110cm, což přesně píšou, že tahle nejmenší je pro drobné děti cca 110-115 cm. jinak nějak nemám sílu to řešit, stačí mi ty zápisy, jenom nastudovat všechny zš ve dvou pražských částech, udělat seznam, které jsou pro nás reálné a které ne, pak soupis dnů otevřených dveří, pak online přihlášky a termíny na zápisy, nakonec se klepat, aby ho někam rozumně vzali, no už to chci mít z krku, výběr tašky bude už třešnička na dortu.
Karja mně se to fakt hrozně příčí. On vlastně ani neudělal nic kvůli čemu by třeba u vás dostal na zadek. Byl takový drzý, samý křik a Ale já chci!, hrozná dikce a pár scén. Spíš byl k nesnesení tak nějak celý den než že by udělal nějaký velký průšvih. Nejradši bych s ním zatřásla a křičela Tak už se sakra prober!;). Právě že s ním nebýval problém ani doma, ale asi na něj jde jaro nebo co a potřebuje víc akce:)
Gatita A nechceš mu koupit aktovku od Lega? Jsou ergonomické a ty nejlehčí váží asi 750 g. Měla ji dcera, byla taky maličká. U aktovky byl navíc batůžek třeba na věci na tělocvik, co se dal přidělat k aktovce. A aktovka měla termo kapsu na svačinu.
Malenge jé, dekuju za tip na ten topgal pro nejmensi, ten si pridavam do sve top trojky:) Moc drzim palce, at zvladnete to zarizovani. Ted mam uplny mindrak, protoze jsem podala prihlasku jen na spadovou zš a nepripoustim si, ze by ho nevzali
. Ja nad tim chvili koumala, moje zname hlasi deti vsude mozne v sousednich ctvrtich, ale mne ty skoly prijdou vsechny stejne, jen jsou dal. Chvili jsem si pohravala s myslenkou nad nejakou skolou s anglickym programem, ale to by pro nas nebylo, to bychom byli asi zniceni vsichni.
Emija je nenasla. Nebo teda nasla, ale byly to spis takove designove batuzky typu kanken. Mas na mysli neco jineho?
MPLee Jojo, měli jsme něco takového.
Gatita Kupovala jsem to na legenio, mívají je levněji a vyprodávají starší modely s velkou slevou. A byli moc ochotní, řekli mi, kdy čekat nové aktovky, abych to nemusela pořád hlídat a neprošvlihla to. Pak stejnou aktovku (s jiným vzorem) koupila i kamarádka pro dceru, taky hledala co nejlehčí.
Jo, vybírala jsem podle katalogu, takže jsem přesně věděla, jakou aktovku chci podle velikosti a hmotnosti a s dcerou pak jen dořešila vzor.
Evaeva Jo no. To mi vadí u té starší, to si říkám, mluvit umí je šikovná, tak mi může říct co se děje. Ale ona málokdy má ,,den problém,, většinou je to otázka chvilky. Zato z té menší, jdu to zaspat prostě!
Karja u toho mladšího jsem tolerantnější, navíc on dělá spíš takové koniny, jakože vyleje mlíko do talíře s polívkou. Ale to chování staršího mě fakt vytáčelo, já s ním jednám slušně a on je jak na pár facek. Když jde o jednotlivosti, i když větší, tak to umím řešit líp. A klidnou noc přeju!
Gatita díky moc, snad to klapne, já to tu řešila před nějakou dobou, jestli spadovou školu u nás ve vedlejší vsi nebo dojíždění do Prahy a ač jsem se cele roky klonila k místní škole, výsledek je nakonec přesně opačný
holt malej bude ještě 4 roky ve skolce, co mám pracovní, muž cele dny lítá po všech certech, tak nevím, co by dělal chudák starší sám samotinky na vesnici. Ve výsledku jsou z toho školy v super centru a teď mi nezbývá než se modlit, aby ho někde vzali. Vy tu školu mate kousicek pěšky, jsi říkala, ze? To bych byla taky celkem rychle rozhodnuta ![]()
K těm aktovkám bych podotkla, že nejtěžší věc co nosila dcera v loni v první a teď v druhé třídě je lahev s pitím, jinak nosí jen svačinu, žákovskou, penál a jeden prac. Sešit nebo písanku, prostě jen to co mají za úkol na další den. Takže nic těžkého fakt ne.
JankaM To bude ale asi spíš výjimka, u nás i u kamarádek děti nosily všechno, plno učebnic i sešitů.
Malenge snad vam to vyjde tak, abyste meli logistiku co nejjednodussi. My mame kliku v te skole hned u domu, takze rano to bude snadne a odpoledne tam funguje druzina, kde to snad nejak doklepe, nez dojedem z prace. Ale slibovala jsem si od toho vic - napr. ze tam bude chodit s kamarady, prislo mi to jako jasna vec, ale ouha, nakonec to vypada, ze tam skoro nikdo z nich nebude. Jsou to same promenne.
continuity já vůbec nemyslela, že by měli kluci klasickou aktovku, ale spíš školní batoh. Ale popravdě jsem do té problematiky ještě vůbec nezabředala, tak nevím, v čem je aktovka lepší.
já mám takovou,asi staromódní, představu, že prvňák má mít v té tašce přehled. A to se těžko řeší v batohu, který má milion přihrádek a nedá se pořádně otevřít. Většina aktovek má uzávěr, který se při přiklopením sám jednoduše zavře, zip musí zapnout. Takže když to hodí pod schody cestou na obed, nevyhřezne půlka ven. A v neposlední řadě je pro moje děti důležité to samostatně stání. Za se jim to nezborti pod lavici. starší má lavice po třech a mladší po čtyřech - takže nemá každé dítě háček na aktovku.
Děti dostaly ty batohy do páté třídy a přišlo mi tak akorát, i když
kolikrát vytáhnou úplně zežvejkany sesit i teď, jak to tam porůznu rvou. Tomu se v té aktovce trochu předejde.
Ještě se koukni, jak ta vyhlédlá taška vypadá po čase s plnou zátěži. Kolikrát se to na zádech celé zbortí, předek je o 10-15 cm níž než záda - udělá to takovou provesenou kapku, jak to dno nedává ten náklad.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí