Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2022 08:46

Pro mě by půjčovna hraček byla noční můra, já bych se pořád bála, co zničíA to nejsou žádní ničitelé. Ale monte herna by byla super, tady jedna byla, bylo to fajn, dalo se tam jít s malými dětmi, to do těch obřích heren nejde. Bohužel než jsme mohli začít víc chodit, byl covid a oni to neustáli.

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 08:51

MPLee rozumím, i když vlastně nerozumím. Byt po strop zaskládaný hračkami s jedním maličkým dítětem je pro mě z mnoha důvodů hrozná představa. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 08:53

Pinot Noir tak ne kazdej chce na detech za kazdou cenu usetrit a nekdo se jim chce i venovat, no

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 08:55
Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:00

Pinot Noir tak ty se tim netajis ne, pises to pri vsech prilezitostech, ze hlavne nechces za deti utracet. Tak proste nekdo jo a dela mu to radost (treba ja).

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:02

Pinot Noir tak to byla samozřejmě nadsázka, hraček máme jednu šatní skříň z Ikea. Plus pak ty houpačky, odrážedla, pomůcky na tvoření, lehátka k židlím, sedačka na kolo, ohrádka, stan, krosna, kruh do vody pro ležící i sedící mimino, hrací deka... to jsou všechno rozměrné a drahé věci, které v bytě nemáme kam dát. My s mužem máme třeba každý 4 páry lyží a k nim boty, děláme x sportů a na ně je potřeba vybavení a už ten prostor dochází. Ale pořád si nemyslím, že kupuju úplné blbosti. Navíc teda to mám trochu jako koníček a baví mě objevovat různé vychytávky a zajímavé hračky, no  Jak říkám, neplánovat víc dětí, tak to prostě prodám a hotovo. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:04

MPLee pak jsou i děti, které se zabaví výhradně s tou plastovou miskouU nás by byly v oblibě ty prolézačky, ale to bysme museli mít polstrovánou místnost, aby to nedopadlo špatně

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:05

Ja taky dost kupuju, ale ne takhle moc, vlastně holky nemají žádné moc drahé znackove hračky, co tu třeba vídám, ale hodně jim kupuju takové nesmysly na vyrábění, nalepky, 5 čelenek, sedmý duplo, barevný papíry ve 30 odstínech i když by jim stačil bílej papir a takovýhle....a myslím že je to z toho, že já jsem to jako malá vůbec neměla takový jakože fakt líbivý vecicky, my jsme měli vážně málo hraček, ale v té dobe to taky víc stalo zas. 

Pinot Noir Jako některý děti jsou takový jiný, třeba kamarádky kluci si hrajou jen s autama:-D Takže má doma asi tak 80 aut a pak různý hračky v krabici, který vytáhne když přijdeme my, u nich je fakt zbytečný něco porizovat. Ale holky si pěkně hrajou moje úplně se vším, tak jim člověk chce dopřát, ono kdybych měla nějaký vyšší finance a dobrý skladovací prostory už tady tu utukututu a další nesmysly taky vidím:-D. A navíc kolikrat krát 2, včera jsme koupili velikonoční dekoraci motylka na špejli a závěsnou slepičku! No to jako je dost podstatnej rozdíl zapich a závěs! To už neudělám! 

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:06

711990 Ono záleží jaký máš měřítka utrácení. Já bych řekla že utracim, ale určitě třeba Pinot kluci mají lepší oblečení než moje holky. Ono to takhle popisovat prostě neznačí ten objektivní stav 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:08

MPLee mě půjčovna přijde taky jako super nápad,  taky často koukám po různých drahých hračkách,  které se mi líbí, ale nakonec je nekoupím,  protože kromě neadekvátní ceny mě odrazuje to,že nevím jestli je to vůbec bude bavit.  A zas abych pořád hlídala marketplace a další bazary,  to se mi taky moc nechce.  

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:10

Karja ja to prave nemyslim jako ze by nemeli hezky veci, ale Pinot sama pokazdy, kdyz je debata o vecech pro deti pise, ze za "blbosti" nechce utracet. Minule to bylo o detsky zidli, predtim zas neco jinyho. Proste kazdej ma ten pristup jinej, no. Ja to mam presne jako MPLee rada kupuju veci, hracky, vychytavky. Proste mi to dela radost:)

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:11

711990 Jo no, tak každej vidí blbost jinde;-) 

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:11

711990 netajím se tím, že většina těch přehajpovaných blbin pro děti mi připadají jako předražené nesmysly. Za věci, které mi připadají dobré, jsem ochotná utratit hodně. Dokonce i pro děti. Nevím no, věci, které se používaly týden nebo měsíc...

Tak ale když MPLee píše, že to má trochu jako koníček, tak tomu rozumím a ta půjčovna je fajn řešení. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:11

Karja já jsem fakt ráda, že většinu věcí dvakrát nepotřebujeme. Ale teda zápich a závěs, to by neprošlo ani u nás. U nás byly hodně nevyužité hračky pro děti do roka a půl vyjma chrastítek, ale ty by stačily tak čtyři (máme celou krabici) a pak kluci ignorují ty Montessori věci, tak to už nekupuju. Já za hračky moc neutrácím, jednak jsem asi vychovaná spořivě, každou dražší věc hrozně promyšlíma pak skoro všechno máme po ségře. Třeba za Duplo jsem ušetřila x tisíc, máme dvě velké krabice z ikei a ani se to tam nevejde.

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:18

711990 hele, ta diskuze ale začala jinak: po strop nacpaný byt, hrála si s tím týden, nebaví mě to prodávat, něco se hrozně složitě shánělo, kamarádka mě o to připravila... Taková jako trochu maličko stížnost. V mých očích aspoň.

Vychytávky pro děti jsou můj koníček a baví mě hledat další a zkoušet je - to vyzní úplně jinak. Na to bych nijak nereagovala.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:20

MPLee ono to asi není tím rychlým motorickym rozvojem, naši to taky nebaví, má par stálic, u kterých nelituju jediný koruny a par věcí, který úplně propadly 

moct si to pujcit je bezvadna věc, i aby člověk zjistil, jestli to fakt využije 

ja jsem třeba koupila takový pěkný sroubovaci hračky, protože sroubovala petky a kapsicky jak o život....a dal sroubuje ty petky a kapsicky a na dřevěný hračky padá prach 

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:20
Reakce na Karja:

! No to jako je dost podstatnej rozdíl zapich a závěs! To už neudělám! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:24

Potrefenáhusa mně se stávalo, že v herně nebo u kamarádů je to bavilo a doma vůbec. Jsou nevyzpytatelní. K Vánocům dostali magformers, myslela jsem si, že to bude hit, a skoro vůbec si s tím nehrají.

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:26

Evaeva třeba na Magformer ještě dojde, mě třeba baví, tak když počkáš do čtyřiceti...

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:26

Evaeva třeba na Magformer ještě dojde, mě třeba baví, tak když počkáš do čtyřiceti...