Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:26

Evaeva možná na to ještě dojde....nebo ne, no 

Offline letfenixa
10904 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:28

To je pravda, u tety na záhrade celý čas kosil detskou kosackou,  tak ju dostal na narodeniny,  ale naša zahradka je kopec a nefungovalo to tak ako u tety.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:29

Pinot Noir mně právě nebaví, nedrží tak, jak bych si představovala. Mně baví lego, koleje,... ale tohle moc ne. Naštěstí jsem koupila bazarové, tak mě to ani moc mrzí. Potrefenáhusa 

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:30

Evaeva tak jestli je to pravý Magformer, tak ti od něj můžu pomoci.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:31

Pinot Noir jako trochu stížnost v tom je. Kamarádka to pardon, ale na mě nakrkla hodně  No a pak jsem prostě netušila, že budu mít dítě co se od 3 měsíců pohybuje po bytě a od půl roka stojí a sedí. Takže třeba kamarádka u 5,5 měsíčního dítěte ještě využívá deku s hrazdičkou. Moje dítě tou dobou stálo opřené o stůl a snažilo se ho obejít. Takže logicky spoustu věcí nestihla využít. Lehátko na židle mi přijde super skvělý, ale  zase v něm ležela parkrát a než došlo na příkrmy, tak už vlastně seděla. I tak bych ho ale z fleku koupila znovu a všem ho doporučuju. Jsem líná a ráda si cokoliv ulehčím. A tím, že to mám i jako koníček, tak mě omezují ty omezené prostory. A tohle by mohlo být řešení obou problémů - uvolní se nějaký prostor, nebo si pořídím sklad (sklad pro půjčovnu si odůvodním, sklad na věci pro 2 děti uplně ne) a můžu zkoušet a pořizovat další boží věci  Ale chápu, že každý to vidí jinak a nevidím na tom nic špatného. 

Evaeva jako když není zbytí, tak si naše dítě taky vyhraje i s prázdnou pet lahví, ale s hračkama se zabaví rozhodně na déle. Duplo máme naštěstí také z velké části poděděné. 

Karja tak holky už jsou větší, to asi taky budeme víc utrácet za věci na vyrábění a tak. My zase už naopak nemáme asi žádné ty uplně levné obyčejné hračky, ale spíš ty dražší, ani nejde o to že značkové - třeba po alternativě těch lovevery kitů jsem pátrala dlouho a ve finále by to vyšlo dráž a nebylo tak pěkně tématicky seřazené. Ty bych si třeba já osobně půjčila hned, ale "musela" jsem je nakonec koupit  

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:31

Pinot Noir je pravý, ale ještě tomu dám čas. Navíc jim ho nemůžu jen tak sebrat. To, že si s ním nehrají neznamená, že ho vydají dobrovolně.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:34

MPLee u nás to právě do toho roka a půl, dvou let platilo úplně opačně, zajímali ho jen věci dospělých, hračky téměř ne. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:36

Potrefenáhusa jo tak jestli máte ty panáčky od djeco, tak ty u náa taky nefrčí. Ale kapsičky si odšroubuje, i ventilek na kole

Sairon no přesně, kolikrát objednávám něco dražsího nebo rozměrnějšího a trnu, jestli jí to bude bavit. Pár půjčoven je, ale mají všechny to samé - activity domeček, utukutu a muffik podlahu. 

Evaeva dcera teď na návštěvě objevila Connetix tiles a byla uplně fascinovaná. Mě by se to taky moc líbilo, ale prostě si říkám, že už další drahou věc nekoupím. Kdyby byl zájem o půjčování, tak mám hned důvod rozšířit sortiment!

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:37
Reakce na 711990:

Pinot Noir tak ne kazdej chce na detech za kazdou cenu usetrit a nekdo se jim chce i venovat, no

​jak jsi to napsala, tak to zni fakt hrozne, promin.  A to jsem z tech, co usetri radi a detske vybaveni je pro me v kategorii, ktera se mi k tomu jevi jako stvorena

Ale zas si nemysli, ze deti nikam nevezmu nebo ze jim nekoupim hracku, to ne, jen me proste netankujou ty "hype" veci, jak pise Pinot. Ale nekdy mi to prijde uz jako divny povahovy rys a takova lenost trochu, kolikrat mi tu pristane taska s oblecenim od sousedky, mne to je lito vyhodit, tak si to necham a uz vlastne nemam potrebu kupovat to same v novem, takze deti chodi dost prifrcnute, neladi to k sobe a je to dost seprane...no nekdy si rikam, kdyz tu tak ctu nektere prispevky, ze bych se mela polepsit, ale nechce se mi, nakonec mi to prijde i docela ekologicky. Ja bych na to moral nemela, strojit se v second handu, tak se realizuju na detech...

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:37

Evaeva U nás to bylo taky tak, ale teď si to teda dcera nahrazuje a vesele si hraje s hračkama pro mrňata (ale to teda hlavně aby mohla být vedle brášky, se spoustou složitějších věcí ji k němu nepustím).

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:42

MPLee s tou kamarádkou to je blbý, no. Já stejným způsobem přišla o oblečení pro novorozence. Nebylo to nějak hodně peněz, ale ty nejhezčí kousky, takové ty komplety mikina+tepláky, kabátek+kalhoty a tak, přitom bylo jasné řečeno, že je to půjčka. Mladší se nakonec narodil do letních veder, tak bych to ani všechno nevyužila, ale to jsem předem nevěděla a zamrzelo to.

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:45

Gatita u sebe v tom taky spatřuju částečně lenost. V této oblasti, jinak se za lenocha nepovažuju. Vlastně to nadšení ostatním závidím, proto tady tak ryju.

Offline dzizisketa
8985 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:54

U nás je to jednoduché, největší radost udělá další auto nebo vláček. Na nějaké nákupy něčeho jiného, lepšího, natož rozvíjecího, už kašlu.

Offline Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 09:55

dzizisketa u nás autové období odválo tornádo, třeba se taky dočkáš

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 10:03

Potrefenáhusa tak můžu kdyžtak nabídnout 2 různá zvířátka od Djeco

Offline dzizisketa
8985 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 10:14

Pinot Noir 

Děkuji, ale mně to vlastně takto vyhovuje

Offline Myrtila
5359 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 10:14

Potrefenáhusa MPLee Zviratka se u nas taky neujala (mame Djeco, klidne taky prispeju do pujcovny ), zato dovede uz od min nez roku behem koupele rozsroubovat sprchu

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 10:23

Ja taky mela jeste nedavno tendence kupovat nove, zajimave, kvalitni a rozvijejici hracky... Nez jsme zjistili, ze cim vic toho ma, tim mene si s tim vsim hraje a jen kramari. Takze jsme s muzem vetsinu veci dali pryc, zustalo tu par drevenych hracek (provlekacka, rybolov, kulickodraha, koleje s vlacky a kuchynka s par kousky potravin a nadobi a hudebni nastroje a djeco zviratka se sroubovacimi koly, velmi oblibene u nas ), knizek a panenka s kocarkem a jsme vsichni spokojeni. Dokonce jsme rodine zakazali koupit jakoukoliv hracku ted na narozeniny, ze tu mame jeste krabici hracek od vanoc. No nesetkalo se to s nadsenim, ale prinejhorsim si to zase odvezou zpet.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 10. dubna 2022 10:24

MPLee prosimte, až bude ta půjčovna, tak my si rezervujeme tu orto podlahu a kup nám prosím na vyzkoušení hubelino kuličkovou dráhu.

My bychom si už doma mohli zřídit půjčovnu deskových her pro děti. Ale trpím už jen když je tu návštěva a děti mačkaj karty, půjčovnu bych nezvládla