Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 08:04

Alica je o deň mladšia ako syn letfenixa a doteraz mi nenapadlo, že by mohla mať aj odklad. Ale tak tá má ešte čas dva roky

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 08:22

Gatita Jsem ráda, že jsi spokojená. Nám se taky osvědčila a byla to jediná ergonomická aktovka, u které dcera vypadala jako dítě s aktovkou. S ostatními to byla vždycky aktovka s nožičkama :-)

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 08:39

Pinot Noir toto su múdre slová.  Od 3 som hore a premýšľam nad tým.  A teraz som si pozrela, ake učiteľky by mal buď na kvietkovanej alebo mojej škole o rok.  A tie teda v ziadnom pripade

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 08:39

Emi prosím te, můžeš mi ještě hodit ten lego slevovy obchod s aktovkami? Jsem to někde vytrousila. Dekuji.

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 08:43

Jinak u nás další vyzivna noc, dítě si malem vychrchlalo plíce, takže jsme už třetí noc prakticky nespali, kombinuji nurofen a panadol, stejně měl v noci 40,5. Za chvíli mažeme opet k dr., tak jsem na to zvědavá. No a aby toho nebylo málo, tak mi je taky čím dal hůř, asi i z te únavy a stresu. Ještě ze malej má jen trapných 37,9 a chrchla tak nějak přiměřeně, tam se tolik nedesim. No nic, jdu předstírat činnost na HO, ach jo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. dubna 2022 08:49
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. dubna 2022 08:50

U nás je líp! Tak ať se všichni nakazíte.

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 08:57
Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 09:03

Malenge legenio Hodně štěstí při výběru.

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 09:21

Malenge Teď dočítám a vidím, že máš náročné období. Tak ať je to brzy zlepší, všichni jste zdraví a konečně se pořádně vyspíš

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 09:26

letfenixa ja mam srpnoveho, odklad mel a za ten rok neuveritelne dozral. Jak bych se ho bala do skoly poslat v 6, tak v 7 jsem ho posilala s jistotou, ze bude vse v poradku a taky je. S cervencovych klukem bych nevahala a dala odklad. 

Nevim, zda zijete v CR, pokud ano, tak bych ten odklad zvazila i kvuli vysokemu poctu deti s odkladem. U syna je to skoro 20 %. Neni to spravne, je to systemova chyba, ale bohuzel realita. Takze ja bych nespechala. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 09:47

Emi dekuji za odkaz i prani!

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 09:48

Evaeva to je super, mám za vas radost a pošli ten pozitivni vítr jiznim směrem prosím

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 10:43

Lamicka len ty si vedela, že chceš odklad. Ja som bola presvedčená   že netreba.

Offline DruI
5592 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 11:31

letfenixa Moje maminka třeba zpětně lituje, že bráškovi (srpnovému) dali odklad. Že mu utekli kamarádi a že pak úplně nezapadal do kolektivu a jak byl šikovnej škola už pro něj nebyla taková výzva a vlčil. Ale teda před třiceti lety byl asi odklad méně obvyklý než dnes.

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 11:46

letfenixa a nemuzete zajit jeste na test do PPP? U nas bylo jasne, ze je moc detsky, test to jen potvrdil. Jestli plakal pred zapisem a nema rad nezname, tak bych to asi jeste nechala overit. Ono to casto muze byt schovane za chytrosti, znalostma, sikovnosti, ale dite muze byt nezrale. Tak at se dobre rozhodnete, neni to snadne. 

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 11:56

Lamicka je to hrozné rozhodovanie,  ja som teraz volala s tou kolegyňou z cppp a zrazu mi hovorí,  že veď ona si myslela, že určite odklad. Presne, že keďže je inteligentný,  tak sa za to veľa schova.  Čítala som si také odporucania,  kde boli všetky stránky školskej zrelosti vypísané a tie emocionálne a sociálne nemá.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 12:32

letfenixa Ad odklad - ty znáš své dítě nejlépe, ty ho vidíš mezi vrstevníky, v kolektivu, ty posoudíš, jak se vyrovnává s běžnými denními situacemi.

Můj syn je srpnový a šel se svým ročníkem, měla jsem v tom naprosto jasno. Nedala jsem na dětskou doktorku, která mě nazvala nezodpovědnou a ambiciózní matkou - prohlásila, že všichni kluci narození později než v dubnu by měli mít odklad. I tehdy před téměř 25 lety byla ve třídě spousta dětí sedmiletých (možná třetina - někteří i narození v lednu!), jakákoliv souvislost se školními úspěchy či neúspěchy starších/mladších spolužáků nebyla známa. Syn měl už od školky trochu problém najít společnou řeč se svými vrstevníky - nechtěl se dívat na pohádky, ale na televizní noviny, z hraček ho zajímaly jedině stavebnice, pokud možno co nejsložitější, jeho nejoblíbenějšími předměty byla matematika a fyzika - takže prostě trochu mimoň; se spolužáky si porozuměl až někdy kolem 13. roku. Pochopitelně by odklad přežil, ale ten rok ve školce by se příšerně nudil (a zlobil). 

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 12:43

Hanka H a ako zvládal odlúčenie? Lebo on proste je môj prívesok. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 12:50

letfenixa Syn chodil od čtyř let do školky. Prvně šel ve třech letech, ale to jsme museli odpískat   -  hlavně ze zdravotních důvodů - byl tři týdny v měsíci doma, já to v práci různě pytlíkovala, vydrželi jsme to dva měsíce. V těch čtyřech letech už to bylo podstatně lepší - po stránce zdravotní i po stránce odloučení - také byl velký ocásek, nikdy nechtěl jezdit ani na jakékoli tábory - maximálně škola v přírodě na týden, a stačilo. Nenech se doktorkou nebo PPP dotlačit do rozhodnutí, o kterém ty nebudeš přesvědčená, že je to správné.