Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline tv
4254 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 16:12

letfenixa docitam zpětně a asi jsem to nepostřehla..co učitelky ve školce, doporučuji odklad? Syn je červencový a odklad mít bude, poradila jsem se s učitelkami ve školce. Byla tam nějaká psycholožka, která zkoumala školní zralost ( ve školce), ta ho naopak doporučila..ale ta s ním pracovala kolik, 15 minut, to podle mě o ničem nevypovídá. Ještě mirime do PPP, ale já jsem už stejně rozhodnutá..dětský, plačtivý, že by se měl v září učit psát písmena, to je podle mě úplně mimo. Navíc, když si vezmeš, že by s ním byly ve třídě už zářijové děti, to je prostě o rok starší dítě a to je velký rozdíl.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 16:38

Malenge Tak jak to s vama vypadá? My máme dle všeho asi tu chripajznu. Ještě jsem dnes šla pro všechny případy na PCR, ale necejtim se na covid a i antigeny byly negativní. Holky jsou teda zničeny, ale CRP mají nízká, kašel je teda hroznej, ale poslech měly dobrý. Tak uvidíme jak se vyvine přes víkend. Ale velkamala vypadá fakt hrozně, hrozne, nos i pusu do krve rozedrenou, oči skelný.....já dnes ráno měla asi 39 a říkala si, že je to moje poslední hodinka, ale ten modafen to je jízda!!!!! Doporučuju! 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 16:57

Karja já teda opatrně klepu na futra, mala u nas lepší. 

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 17:42

tv zajtra sa idem do škôlky opýtať.  Ja som nad tým odkladom fakt nejak moc neuvažovala,  rozpráva ako rádio,  učí sa celkom v pohode, áno,  je málo komunikativny s okolím,  ale to mi neprišlo také katastrofálne,  nie je každý lev salónov.  Muž teda stále si myslí,  že nie je dôvod na odklad.  Ale zas ho nevidí až v takých situáciách ako ja. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 17:43

Karja prosím te, my dnes teda opet dr a CRP už měl docela vysoké, takže nafasoval antibiotika, kašel pořad strasnej, horečka ještě horší, zkusili jsme chvíli nesrazet aspoň přes den, aby tělo ty bacily pálilo, takže měl během chvíle 41, takže jsme tento experiment opustili a jedeme opet nurofen, teď už teda ve větší dávce, dr mi to prepocetla, já se ho pořad bála poradne zdrogovat. No nálada je tu příšerná, mě bolí celej člověk a už nutne se potřebuji vyspat, což asi úplně nehrozí. Řekneme, ze můj dnešní HO byl velmi produktivní... tak se držte, snad už se to musí nekdy zlomit.

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 17:51

Malenge ty jo. Tak co to máte.....dcera měla to CRP fakt nizoucke a to má ty teploty už 5 dní. Neter má zřejmě taky to samé a ty ty teploty odezněly az po 7 dnech, kašel teda furt. Tak pokud má syn ATB, tak by to snad už zítra k večeru mohlo být lepší, přeju hodně štěstí 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 18:13

Karja vám taky, díky! Ať je to co nejdřív dobre. Já věřím, ze mu brzy zaberou. V úterý kluci měli crp oba snad pod 10, dneska už měl 65, tak jsem rada, ze jsme tam sli a rizli do toho rovnou, on nikdy kromě boreliozy antibiotika neměl, tak snad na ne pekne zareaguje. Malej je docela v pohodě, ma dutiny a sem tam zakasle, ale je bez teplot a už byl i chvíli na zahradě celej nadsenej, desne se nudí. Co to máme, fakt netuším, nejakej sajrajt pocitam  na poslech čistý a čtyři dny přes 40

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. dubna 2022 18:23

Malenge to crp je rozhodně na atb, určitě mu to brzo zabere a bude líp. Snad budete mít klidnější noc a pak už jen jeden den a o víkendu snad nabereš síly.

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 18:42

Malenge som v šoku, že ešte aj pracuješ. Si fakt silná.  Tfuj tfuj, nech už sa to zlepší,  s tými antibiotikami to dúfam bude lepšie

Karja aj Vám nech už je lepšie!

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 18:57

Evaeva letfenixa dekuju, holky, jste moc hodné  věřím v lepší zítřky!

Online Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 19:01

Malenge antibiotika určitě zaberou, už bude líp. To máte asi něco podobného, jako my pár týdny. U nás to schytal mladší s těmi horečkami +41 a potom chudák děda. Oběma ATB zabrala okamžitě. Ale celkem to sejmulo celou rodinu, včetně muže, což je co říct. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 19:27

Pinot Noir nás to taky sejmulo všechny  a to nepamatuju, většinou jeden z nás zůstane jakž takz fit. Pamatuji si tu vaši anabazi, dost mi to zní povedome.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 20:12

letfenixa ja som sla do skoly ako cerstvo 6 rocna (narodena som v auguste).V triede som bola najmladsia, vedela som pri nastupe citat, pisat som sa naucila ako prva. Nemam z tak skoreho nastupu traumu ani nic, skolu som mala rada a tesila som sa tam, kedze tam vtedy nastupili vsetci moji kamarati z panelaku. Ucitelia ma pred mamou chvalili. Sestra nastupovala do skoly v 6 rokoch a 8 mesiacoch, bola neskutocne extrovertna a smela ale v skole mala problem udrzat pozornost, nosila si tam hracky, hrala sa, zabudala ulohy, vyrusovala. Mala nas ta ista triedna ucitelka, ktora si vyberala deti do triedy podla starsich surodencov a vravela, ze teda pri mne a mojen sestrea a este pri mojom spoluziakovi a jeho bratovi velmi skaredo narazila, lebo ja a ten starsi spoluziak sme boli ukazkove materialy a nasi mladsi surodenci postrachy . V tomto asi daj na seba, co pises, vidim v tvojom synovi velky kus mojho a moj bude podla mna prj nastupe do skoly zarazeny a utiahnuty ako 6 aj 7 rocny, potrebuje cas na zoznamenie sa s kolektivom a ucitelkou. Ak udrzi pozornost a ucitelky v skolke vravia, ze je na skolu pripraveny, dala by som ho a najma ak mu odchadzaju zo skolky kamarati do skoly (alebo ak do triedy s jim nastupuju deti, ktore pozna), podla mna by mu to vela ulahcilo.

Edit: skus porozmyslat aj nad tym, ci by syn zapadol do kolektivu, podla mna na tej zakladnej skole je celkom dolezite najst si tam jednu, dve blizke duse aby sa mal s kym pohrat a rychlejsie mh to tam uslo, z toho co si pisala na poslednych stranach so zvladanimnuciva asi problem mat nebude.

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 20:24

DrowRanger práveže ma po depistazi v škôlke psychologička upozornila, že síce sa sústredil, ale keď niekto kychol,  tak tu pozornosť stratil. A to som videla včera pri vypĺňaní pracovného listu, keď som vlastne ani nemala byť pri ňom,  niekto prešiel cez triedu a on ho hneď sledoval a nepočúval pokyny od učiteľky.  A to zas viem, že prváci nesedia ako prikuti a chodia po triede. 

Rozprávali sme sa s mužom,  prečítala som mu doporucenie z poradne (nie našej, na webe k zapisu) a sám povedal, že vidí viac mínusov ako plusov k nastupu. A čo ešte mňa odrádza je jeho chorobnosť to si neviem predstaviť,  že by toľko v škole vymeskaval.  

Offline letfenixa
10906 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 20:35

DrowRanger hladim na to zo všetkých strán,  dnes som čítala o skoro 7-ročnom chlapcovi, čo  vazi 48 kg. Takže keď si predstavím,  že nastúpi do triedy s dvoj- až trojnásobne ťažšími deťmi,  aj to je mínus. 

Učivo vôbec neriešim, to by zvládol, ale kolegyňa z cppp ma upozornila, že by to nemusel zvládnuť pri veľkom chybani.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 21:10

letfenixa Tak potom asi nemas nad cim rozmyslat. Ono skus to brat aj z toho pohladu, ze sa nebudes musiet este rok zatazovat s ulohami a vecami do skoly, myslim, ze teraz mas toho na pleciach nalozeneho dost aj bez toho. Odklad bude v pohode, potom na vyssom stupni bude vacsi frajer .

Aj ked co sledujem v okoli, tak odklad mava teraz velmi vela deti, aj klienti mi velmi casto spominaju, ze detom davaju odklad.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 21:33

DrowRanger Ano, to je jeden z úhlů pohledu - "prodloužit dětství", o rok odsunout stres, který obecně zahájení školní docházky provází - na obou stranách. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 21:57

letfenixa jen vem v úvahu, že už dost pravděpodobně ty nemoci ustanou, to se obvykle s nástupem do školy změní

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 22:00

letfenixa jen vem v úvahu, že už dost pravděpodobně ty nemoci ustanou, to se obvykle s nástupem do školy změní

​To bych tak jednoznačně netvrdila - jsou jedinci, kteří jsou celý život pronásledováni rýmičkami, kašlíky, teplůtkami ....bez ohledu na věk (a tudíž často naprosto nechápáni okolím). Např. já!

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 21. dubna 2022 22:06

Hanka H co je na slovech "dost pravdepodobne" a "obvykle" kategorickeho?